Sarcina oprita din evolutie | Forumul Medical ROmedic

Sarcina oprita din evolutie

15-05-2017
denizs
Nu este medic/terapeut
denizs
Buna !!! Povestea mea incepe acum un an cand am fost la dr.ginecolog si in urma unui control de rutina am aflat ca am 1 fibrom de 56, 8x42, 1mm si atunci uimita de veste am intrebat pe dr daca exista tratament si daca se pune riscul unei eventuale sarcini...dr.mi-a raspuns ca exista tratament dar cum nu am avut nici o sarcina pana acum exista riscul ca sa de-a infertilitate si totusi sa incerc sa raman insarcinata ca nu pune probleme...ok am incercat de atunci sa raman insarcinata si anul acesta in luna aprile in ziua de paste am aflat in urma unui test de sange hcg ca eram insarcinata in 4 sapt. am asteptat cam 5 zile dupa care am mers la ginecolog pentru prima vizita..in timp ce dr imi facea controlul atunci a observat ca aveam urme maroni care pana atunci nu am avut nimic...mi sa dat ovule pe baza de progesteron si acid folic camera gestationala nu se vedea inca pt ca era mica sarcina ma trimis acasa...am mers acasa iar la 2 zile distanta am mers la spiatl pt ca aveam cateva picaturi de sange rozaliu si am vrut sa stiu daca este normal si atunci in urma unui control au reusit sa vada camera gestationala si mi sa spus ca sangerez din cauza fibromului si ca sarcina sa instalat langa fibrom iar asta va cauza probleme...mi-a cazut cerul in cap cand mi sa spus nu ma crezut ca poate fi adevarat intreband daca un fibrom poate fi o problema.. :( nu a mai durat decat 4 zile pana cand intr-o dimineata m-am trezit int-un lac de sange si cu lacrimi in ochi am mers la spital si acolo mi sa spus ca copilul este bine si chiar iam vazut inimioara cum bate si mam linistit apoi mi-au schimbat tratamentul progesteron injectabil si mi sa spus sa revin dupa o sapt. la control iar cand am fost la control mi sa spus ca copilul nu mai este ca sacul vitelin era gol si ca sarcina sa absorbit si aveam uterul plin de sange iar a 2 zi mi sa facut chiuretaj.am ramas traumatizata pt ca ne doream enorm un copil.
Intrebarea mea este urmatoarea :
este posibil ca un fibrom sa puna probleme in sarcina ???
si ce trebuie sa fac de acum incolo pt a putea elimina acest fibrom ca sa pot avea o sarcina normala ca mi sa spus ca aceiasi poveste se va repeta daca incerc din nou sa am o sarcina.
1 comentarii
0
17-05-2017, ora 20:53
Dr. Moise Oana
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Moise Oana
Faceti o histeroscopie diagnostic initial si daca fibromul amprenteaza cavitatea uterina el poate avea indicatie operatorie dar trebuie foarte bine cantarite riscurile si avantajele unei interventii de miomectomie (asa se cheama scoaterea fibromului) chiar si prin histeroscopie!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Protejarea sarcinii - riscuri de întrerupere a sarcinii È™i cum să le eviÈ›i
  • Uter fibromatos - explicaÈ›ii pe înÈ›elesul tuturor
  • SubstanÈ›e chimice regăsite în produse comune de consum pot creÈ™te riscul de fibrom uterin
  • Un compus din ceaiul verde a avut rezultate promițătoare în tratarea fibroamelor uterine
  • Examinarea placentei poate releva cu acurateÈ›e mare cauza unei sarcini pierdute
  • Femeile care stau pe scaun 6 ore zilnic au un risc dublu de fibrom uterin
  •