Sarcina oprita in evolutie

28-04-2014
MayaStefany
Nu este medic/terapeut
MayaStefany
Buna ziua! Va rog sa imi dati si mie un sfat. Ultima menstruatie a fost pe 3 februarie 2014. Am ramas insarcinata(cred pe 20, 21 sau 22 feb-am folosit teste de ovulatie) si undeva la 3-4 saptamani de sarcina(d-na doctor a zis ca la 3 sapt in urma unui eco intravaginal-a observat "o formatiune de 2, 6 mm") s-a oprit din evolutie. Mi s-a zis ca sarcina e f mica si nu e nevoie de chiuretaj si sa astept eliminarea naturala prin menstruatie. Am inceput sa sangerez pe 25 martie, pe 26 am eliminat doua cheaguri vinetii(pe mine m-a dus cu gandul ca ar fi saculetul/placenta)de marimea unor masline si de atunci tot am sangerat...Pe 16 aprilie am fost iar la eco intravaginal tot la aceeasi doctorita si mi s-a zis ca "uterul e curat ca dupa menstruatie, si daca mai sangerati e probabil din cauza ca a mai ramas cate ceva pe col". Insa sangerarea tot nu s-a oprit..am cateva zile mai putin si cred k se opreste apoi iar e putin mai abundent si tot asa. Azi (28 aprilie) am mers la alt medic sa mai cer o parere si mi-a zis ca trebuie facut neaparat chiuretaj ca probabil au mai ramas ceva resturi si de asta mai sangerez..cica chiuretajul trebuia facut din prima chiar daca sarcina a fost asa mica. Va rog sa-mi spuneti care e parerea dumneavoastra. VA MULTUMESC TARE MULT!
2 comentarii
0
15-05-2014, ora 20:34
maria bella
Nu este medic/terapeut
maria bella
buna maya,
ceva similar am patit si eu cu o sarcina in luna decembrie, cand am avut circa 3- 4 saptamani de sarcina am avut o sangerare, m-am prezentat rapid la ginecoloaga mea care instantaneu mi-a recomandat un chiuretaj pt orice eventualitate, chiar daca in uter nu se mai vedea deja la eco nimic doar niste urme de sarcina, si dupa chiuretaj am luat 5 zile antibiotic tot pt orice eventualitate. deci si eu cred ca trebuia facut chiuretajul in momentul respectiv. bine ca nu ai patit ceva mai rau asteptand atata timp..
0
16-01-2015, ora 20:47
Dr. Cosmina Brummer
Obstetrica-ginecologie, Rm.Valcea
Dr. Cosmina Brummer
O sarcina oprita in evolutie necesita evacuarea cavitatii uterine (adica chiuretaj) sub protectie de antibiotic.O sarcina care nu mai evolueaza implica tulburari de coagulare si de aceea se recomanda ca interventia sa se efectueze la spital.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: