Sarcina sau dereglare hormonala?
Buna ziua,
Am un ciclu regulat de 30 de zile, ultima menstruatie trebuia sa-mi vina in data de 20.05, insa nu a venit nici pana acuma. Am avut mai multe contacte neptotejate insa ne'am bazat pe metoda calendarului si coitus interruptus, ultimul contact l'am avut chiar inainte de data cand preconizam ca o sa'mi vina menstruatia. Am facut pana acum si doua teste de sarcina care au iesit negative, unul la 6 zile de la intarziere si unul la 8 zile, sunt efectuate prea repede si ar putea totusi exista riscul unei sarcini? De cateva zile am dureri mari de cap, ma simt balonata si sunt sensibila la atingerea sfarcurilor insa sanii nu ma dor, precizez ca in perioada asta am fost si foarte racita si am luat antibiotice.
Am un ciclu regulat de 30 de zile, ultima menstruatie trebuia sa-mi vina in data de 20.05, insa nu a venit nici pana acuma. Am avut mai multe contacte neptotejate insa ne'am bazat pe metoda calendarului si coitus interruptus, ultimul contact l'am avut chiar inainte de data cand preconizam ca o sa'mi vina menstruatia. Am facut pana acum si doua teste de sarcina care au iesit negative, unul la 6 zile de la intarziere si unul la 8 zile, sunt efectuate prea repede si ar putea totusi exista riscul unei sarcini? De cateva zile am dureri mari de cap, ma simt balonata si sunt sensibila la atingerea sfarcurilor insa sanii nu ma dor, precizez ca in perioada asta am fost si foarte racita si am luat antibiotice.
3 comentarii
E posibil sa nu fii insarcinata daca ati folosit metoda coitus iar testele au iesit negative. Si sensibilitatea mameloanelor arata ca menstruatia este pe drum. Eu spun sa mai astepti 4 zile, si daca tot nu vine, mergi la medic intrucat poate sa fie vorba despre o sarcina. Intarzierile pot fi catalogate drept normale pana la 14 zile, mai mult de atat reprezinta o problema : dereglare hormonala, chist ovarian, sarcina, ori alte probleme medicale.
Raceala si tratamentul cu antibiotice nu intarzie menstruatia. Nu are nicio legatura una cu alta.
Raceala si tratamentul cu antibiotice nu intarzie menstruatia. Nu are nicio legatura una cu alta.
Multumesc pentru raspunsul prompt. O sa mai astept cateva zile si daca nu vine o sa ma duc la medic deoarece sunt foarte stresata de ce se intampla. Totusi testele au fost efectuate corect la 6 si 8 zile de la intarziere, sau trebuia sa astept 2 saptamani de la ultimul contact neprotejat?
Pai da, testul trebuie facut la doua saptamani de la contactul considerat suspect, pentru a avea un rezultat acurat.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 115sunt sau nu gravida?
- 6Sunt gravida?
- 7despre o intrerupere de sarcina
- 5am toate simptomele.. oare sunt insarcinata?
- 4posibila sarcina?
- 5am avut relatii intime cu prietenul meu, desi eram la menstruatie; sunt insarcinata?
- 16help! pilula de a 2-a zi
- 28anticonceptionale si menstruatia
- 3Am lasat-o gravida??
- 27urinari frecvente
- 13sarcina sau raceala?
- 3sunt gravida?
- 6Pot fii insarcinata sau nu?
- 3Motive de ingrijorare?
- 6Mentruatie foarte putina.. Credeti ca sunt insarcinata? Sau este doar de la Escapelle?
- 0e posibil sa fiu insarcinata?
- 0este posibil sa fie insarcinata?
- 2posibila sarcina?
- 2Intarzierea menstruatiei cu 2-3 zile...aparitia unei sarcini? e urgenta.
- 1Beta hcg 17798 mui/ml
Mai multe informații despre: sunt insarcinata? dereglarea hormonala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: