Sarcina si radiografii

13-07-2013
lety6ela
Nu este medic/terapeut
lety6ela
Cat de riscant este gradul radiatiilor pentru o sarcina incipienta (2 saptamani) ? Am facut o radiologie dentara la o clinica performanta cu raze x si nu stiam inca de sarcina ulterior am aflat ca sunt interzise total in perioada sarcinii si poate iesii copilul cu malformatii destul de grave...chiar as dorii un raspuns cat mai profesionist sa pot lua o decizie corecta.
8 comentarii
0
13-07-2013, ora 13:00
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
sigur
iti va raspunde cineva...care-i in tema
parere:
riscul e mare
dupa o luna
(citeam pe aici)
sanatate
0
13-07-2013, ora 13:20
lety6ela
Nu este medic/terapeut
lety6ela
da ms am sunat si la clinica respectiva unde am efectuat radiografia ca ei stiu cel mai bine ce tehnologie au si in ce masura afecteaza si mi-a zis clar ca e radiata sarcina cu toata vesta de protectie si ca nu fac radiografii la femeile gravide indiferent de situatie si-n cate saptamani e.
0
13-07-2013, ora 20:15
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
imi pare rau pt tine
cele bune,
0
13-07-2013, ora 22:13
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
in prima faza o radiografie la femei tinere trebuie efectuata cu protectia ocarelor cu ajutorul unei veste de plumb. a fost folosita aceasta vesta sau nu?
o singura radiografie dentara produce o radiatie de aproximativ 0, 005-0, 02 mSv (depinde de aparat si ce a fost radiografiata - o singura radacina sau o panorama). din exterior primiti anual cam 3-4 mSv.
deci doza pe care ati primit prin aceasta radiografie ati primi din aer in maximum 2 zile.
deci daca s-a efectuat corect radiografia atunci sansa unei malformatii nu este crescuta
0
13-07-2013, ora 22:53
lety6ela
Nu este medic/terapeut
lety6ela
fmmedident.ro/contact.html cel mai bine las link-ul de la site-ul clinicii ca ei stiu si se vede cam ce aparatura performanta de raze x au si tomograf dentar vesta e obligatorie oricum iar eu am facut o simpla radiologie la un singur dinte in 3 D. Parerile sunt impartite deja am intrebat si la clinica respectiva am vorbit si cu un medic care nu m-au sfatuit sa-mi asum riscul iar daca stau sa ma gandesc uv-urile adica radiatile solare sunt acceptate de corpul uman si nu a murit nimeni decat daca nu cumva a adormit pe plaja in plin soare si nici asa in cel mai rau caz a facut o insolatie si arsuri plus de asta ma de exemplu unul chiar foarte norocos avand in vedere ca mama gravida a lucrat intr-un mediu cu radiatii magnetice intr-o televiziune si tot am iesit cu o malformatie la un ochi mica ce-i drept dar exista. Acum intrebarea ar fii daca afectea asa rau razele x in trompe ca atunci nici in uter nu coborase embrionul dupa calcule dar oricum orice ce speranta mi-a fost spulberata de clinica respectiva care au zis clar ca ei nu fac nimic la femei gravide cu tot cu vesta de protectie iar in cazul in care nu sa stiut sarcina e radiata.
0
14-07-2013, ora 15:14
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Nu te panica si stai linistita, nu s-a intamplat nimic embrionului..sarcina e incipienta, dozele sunt foarte mici, expunerea limitata, unica, la distanta de pelvis, banuiesc ca aparatura este noua, nu una de 80 de ani..mergi cu sarcina mai departe.
0
16-07-2013, ora 19:15
bia1
Nu este medic/terapeut
bia1
eu una as pastra sarcina daca intr-adevar ti-o doresti.citeste link-urile de mai sus si ai sa vezi ca au fost multe persoane in situatia ta si au nascut copii perfect sanatosi..in general sarcina incipienta 2-3-saptamani nu este afectata de o radiografie...mai ales dentara--daca era lombara sau mai apropiatade uter era altceva...
citeste pe link-urile de mai sus.
sanatate
0
21-03-2017, ora 20:04
Ana-Maria215
Nu este medic/terapeut
Ana-Maria215
Bună seara, am facut o radiografie dentara panoramica fara sa stiu ca sunt insarcinata, si am purtat vesta de protectie, ultima menstra a fost pe 21 ianuarie. Poate fi afectat copilul ? Mulțumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Investigaţiile şi analizele recomandate în timpul sarcinii
  • Teste în timpul sarcinii (obligatorii, opționale, recomandate)
  • Analize și investigații în timpul sarcinii
  • Frica de radiații – impactul psihologic al investigațiilor radiologice asupra pacienților
  •