Scaun cu mucus

03-07-2017
anutza07
Nu este medic/terapeut
anutza07
Am un bebe de 5 săptămâni și de 2 zile face scaunele închise la culoare ( o culoare verde închis) cu mucus. Este motiv de îngrijorare? Mulțumesc frumos
3 comentarii
0
04-07-2017, ora 09:08
Dr. Burza Bianca
Pediatrie, Cluj-Napoca
Dr. Burza Bianca
Buna ziua!
Cum este alimentat copilul? Lapte de mama sau formula? Cate scaune are pe zi? Mucusul a fost prezent de inceput? Colici sau febra?
As recomanda efectuarea unui examen de scaun si a unei coproculturi (in cadrul careia sa se analizeze neaparat si prezenta EPEC - E coli enteropatogen - nu va alertati, nu e ACEL E coli care a fost atat de mediatizat).
Asteptdin partea dumneavoastra.
Sanatate!
0
04-07-2017, ora 14:05
anutza07
Nu este medic/terapeut
anutza07
Mulțumesc pentru răspuns. Este alimentat cu lapte matern. Scaune are 3-4/zi, iar colici a avut în primele 3 săptămâni. Temperatura este de 37, 3 iar mucusul este prezent de aproximativ 3-4 zile.
0
04-07-2017, ora 15:58
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna ziua
Avand in vedere ca sugarul este alaptat, este posibil ca, scaunele verzi sa se datoreze si unui aport alimentar al Dvs. mai bogat in vegetale cu clorofila si, deci cu fier. Nu intotdeauna scaunele verzi sunt semn de boala. Subfebrilitatea (37, 3 C) nu este motiv de ingrijorare in actualele zile caniculare. Asigurati copilului aport de lichide suficient pt. aceste vremuri. Faptul ca nu va exprimati ingrijorare privind starea generala, consistenta moale a scaunelor, apetitul, inseamna ca acestea nu sunt influentate. Trebuie sa faceti coprocultura insa pt a exclude o cauza infectioasa digestiva incipienta daca fiecare scaun emis este insotit de mucus.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: