scaun lucios cu mucus

19-12-2009
devencea
Nu este medic/terapeut
devencea
Buna ziua!
Fetita mea are 1 an si 5 luni, si 9200g.De 10 zile, am observat ca scaunele sunt lucioase si au un fel de mucus (putin) care are culoarea maronie. Scaunele sunt de consistenta normala si are unul pe zi.Alte simptome nu prezinta (dureri de burtica, febra, caca nu miroase urat).Mananca lapte Humana junior, legume (morcov, pastarnac, dovlecel, fasole pastai, brocoli, conopida, ardei gras, cartof) cu carnita de pui, peste, galbenus ou, spanac, fructe(mar, para, ananas, piersica, banana, avocado), branzica facuta in casa din lapte de vaca si iaurt Danonino.I-am facut coprocultura si rezultatul a fost urmatorul:"Absent Salmonella, Shigella, Yersinia, E.coli enteropatogen". Rezultatul este bun si totusi de ce apare acel mucusul si de ce are scaunul lucios? Este normal sa fie asa? Se poate sa fie de la faptul ca-i dau maselutele? Daca i-as da Biotics ar fi bine? Daca da, cat ar trebui sa-i dau?Multumesc!
16 comentarii
0
03-01-2010, ora 17:28
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Modificarea de aspect al scaunului poate fi legata de eruptia dintilor - uneori apare chiar diaree. Puteti sa-i dati Biotics cate 1 pl pe zi in lichid, pentru ca imbunatateste calitatea florei de la nivel intestinal. Puteti sa faceti si un examen coproparazitologic pentru a exclude Giardia.
0
03-01-2010, ora 18:51
myreille
Nu este medic/terapeut
myreille
buna! parerea mea este ca ar trebui sa ii facetii macar 3 examene la scaun coproparazitologic pentru ca daca are giardia e posibil sa nu iasa din prima la analize, eventual o hemoleucograma sa vedeti daca are cumva paraziti. Fetita mea nu prea lua in greutate, nu avea pofta de mancare, avea cearcane, palida la fata si i-am facut mai multe examene pana i-a iesit in final giardia.m-am alarmat cand am vazut ca facea scaunele cu mucus cateodata alternante cu constipatie, si atunci am insistat cu analizele.acum urmam tratament pt giardia.speram sa scapam repede.
0
03-01-2010, ora 23:57
devencea
Nu este medic/terapeut
devencea
Multumesc pentru raspuns. Intre timp am fost la medicul pediatru care ne-a recomandat tot Biotics, 1 pliculet/zi, 14 zile. Mi-a spus ca scaunul poate fi lucios pentru ca mananca gras si sa scot din meniu laptele humana junior si sa-i dau humana 3 ca este mai putin gras. Au trecut cele 14 zile si scaunul este la fel (lucios cu mucus). O sa-i fac si examenul coproparazitologic, dar pana atunci sa-i mai dau in continuare Biotics?
0
06-01-2010, ora 12:00
myreille
Nu este medic/terapeut
myreille
fetiei mele cand avea giardia si facea scaune cu mucus biotics nu aveau efect...cred ca i le dai inutil.fa copro sa vezi sigur ce are.
0
15-01-2010, ora 15:23
devencea
Nu este medic/terapeut
devencea
I-am facut ex. coproparazitologic si i-a iesit rezultatul negativ. I-am facut si coprocitograma si rezultatul este urmatorul: FROTIUL EVIDENTIAZA O FLORA BOGATA GRAM POZITIV SI GRAM NEGATIV. LEVURI PREZENTE ASPECT CANDIDA ALBICANS FILAMENTATE. RARE EPITELII PAVIMENTOASE INTESTINALE IZOLATE. RARE MONONUCLEARE INTEGRE. ABSENTE PMN SI HEMATII. MUCUS PREZENT. De la ce apare acel mucus si ce trebuie sa fac ca sa nu mai apara? Trebuie tinut vre-un regim alimentar? Pentru candia trebuie luat vre-un tratament? Am inteles ca se scapa destul de greu de ea. Multumesc!
0
15-01-2010, ora 16:13
devencea
Nu este medic/terapeut
devencea
I-am repetat coprocultura si rezultatul este urmatorul: E.COLI ENTEROPATOGEN - PREZENT
SENSIBIL: Acid nalidixic Augmentin Ceftazidim Cefuroxim Ciprofloxacin Colistin Cotrimoxazol Gentamicina Tetraciclina REZISTENT:Ampicilina.
0
21-01-2010, ora 23:33
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Pentru E. coli trebuie urmat tratament antibiotic - poate Cotrimoxazol (Biseptol) obligatoriu insotit de Biotics cu repetarea coproculturii dupa terminarea antibioticului.
0
10-03-2010, ora 00:23
devencea
Nu este medic/terapeut
devencea
Revin cu amanunte - i-am repetat coprocultura si nu i-a mai iesit E.coli - eroare de laborator!!!. Intre timp am luat tratament, dar fara nici un efect; scaunul era in continuare lucios, cu mucus. I-am facut proba de digestie si i-a aparut "amidon prezent". Medicul care a consultat fetita ne-a recomandat Sanzyme - i-am dat, dar nu a avut niciun efect. Ne-a spus sa-i dam mai putine fainoase si mai putine fibre si sa nu-i mai dam niciun medicament. A spus ca este ceva tranzitoriu si sa-i dau sa manance normal (mancare adecvata varstei ei). I-am scos din alimentatie cerealele, iaurtul danonino, branzica din lapte de vaca (contineau multa grasime) si ii dau iaurt nanone natural - am observat ca scaunul nu mai este asa de lucios, iar in zilele cand mananca "mai putin gras" scaunul nu mai este lucios deloc. Mucusul mai apare inca, dar foarte putin; au fost si zile cand a facut scaun normal - fara mucus si nu era nici lucios. Ce ma nelinisteste pe mine este faptul ca i-am facut hemoleucograma, iar la eozinofile, valoarea este un pic crescuta 5.9 (val.normala 1-4). I-am refacut coprocultura si ex.coproparazitologic de mai multe ori, la diverse laboratoare si nu i-a mai aparut nimic. Fetita mea avea si niste "eczeme" pe fata, aparute cam de cand a inceput si problema cu scaunul, care au disparut de cand s-a mai reglat scaunul (i-am dat si 2 seri cu Advantan Milk). Sa fi fost vorba de vre-o alergie? Nu stiu pana la urma care este cauza pentru care apare si dispare acest mucus. Medicul care a vazut-o a zis ca nu este ceva grav, atata timp cat ea mananca, doarme, este vioaie si are un scaun pe zi care este de consistenta normala. Cred pana la urma ca, problema este legata si de eruptia dintilor (maselutelor), pentru ca, sunt zile cand mananca aceeasi mancare, si o data face cu mucus mai putin si o data mai mult sau deloc.
0
13-03-2010, ora 06:03
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Eozinofilele pot indica o alergie tranzitorie, daca era alergica la proteinele laptelui de vaca era diaree in toata regula si nu e cazul.
0
16-03-2010, ora 16:06
devencea
Nu este medic/terapeut
devencea
Dupa parerea dumneavoastra, credeti ca mai este necesar sa-i mai fac alte investigatii sau se va regla cu timpul?
0
19-03-2010, ora 05:42
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Cat timp cresterea in greutate a copilasului ebuna, nu mai necesita alte investigatii.
0
20-03-2010, ora 23:20
devencea
Nu este medic/terapeut
devencea
Multumesc frumos pentru raspuns!
0
05-04-2010, ora 15:26
devencea
Nu este medic/terapeut
devencea
Buna ziua! Fetita mea in varsta de 1 an si 8 luni, de ceva vreme, isi linge mana si apoi intinde saliva pe toata fata. Nu a vazut la nimeni facand asa ceva. Este un simptom la vre-o boala sau vrea sa atraga atentia asupra ei? Multumesc!
0
27-09-2011, ora 12:18
edestela
Nu este medic/terapeut
edestela
buna, am un baietel de 1 an si 2 luni iar de 4 zile a avut diaree medicul mi-a prescris eridiarom si dicoflor acum i-am observat in scaun mucus ( face caca de 3- 4 / zi si de 2 ori noaptea ) scaunul nu ia revenit de tot la normal. El are 11 kg, iar ii erup caninii ( are un molar primar). Este posibil ca diareea, scaunul cu mucus sa fie din cauza dintilor sau este o problema mai garva?
0
08-04-2013, ora 17:10
elena mady
Nu este medic/terapeut
elena mady
Fetelor eu am o fetita de 1 an si 5 luni si de cand era de cateva luni mereu imi facea diaree cu mucus si de cand i-am dat Baby Jarro Dophilus(sper ca l-am scris corect) nu am mai avut probleme cu ea.Inainte nu putea sa manance nimic de genul iaurturilor, a fructelor si acum ii dau de toate si face cacuta normal.Eram disperata si tot pe internet am citit despre acest produs.E in jur de 80 Ron iti ajunge pentru 3 luni dar eu zic ca merita toti bani.Nu mai dati bani pe prostii gen linex sau alte probiotice.M-am saturat cate tipuri de probiotice am cumparat si nici unul nu a fost bun.Sanatate tuturor.
0
28-05-2014, ora 10:15
Alexia02
Nu este medic/terapeut
Alexia02
Buna ziua!
Sunt mama unui baietel de 8 luni care de cateva luni are un scaun pe zi care contine de fiecaare data mucus, este lucios si spumos, uneori este mai moale, alteori chiar tare si invelit in mucus.Am facut analizele urmatoare:coproparazitologic- fara elemente parazitare, coprocultura- negativ enteropatogen, coprocitograma- fara PMN.are greutatea normala, este f vesel si nu are alte simtome. De la nastere a fost hranit cu formula, la inceput Nan apoi de la 3 luni aptamil. De la 5 luni am inceput diversificarea dar nu mananca f multe alimente solide.Va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns.
Va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Impactul alimentației copilului în primii ani de viață asupra sănătății mentale și personalității acestuia
  • Importanța monitorizării alimentației în primele 24 de luni de viață
  • Un nou program îi ajută pe copiii mici să capete autocontrol și obiceiuri alimentare sănătoase
  • Importanța accesibilității alimentelor acasă pentru o dietă sănătoasă a copilului mic
  •