schimbare anticonceptionale

30-05-2011
ktalina85
Nu este medic/terapeut
ktalina85
Buna ziua.De un an de zile folosesc anticonceptionalele novynette.Sunt foarte multumita de ele, nu am avut nici o problema, nici o stare de rau sau altceva mai grav.Problema...se pare ca s-au retras de pe piata.Peste 3 zile trebuie sa incep un nou blister de antic. dar nu am timp sa merg la medicul ginecolog pt a-mi recomanda altceva. Asa ca in urma unor investigatii pe diferite forumuri am descoperit ca anic. mercilon au aceeasi compozitie ca si novynette.Pe prospect se specifica utilizarea noilor antic. din ziua care urmeaza dupa ultimul comprimat din blisterul curent dar famacista mi-a recomandat utilizarea noilor antic. in mod normal, adica dupa pauza de 7 zile.Sunt debusolata, n-as vrea sa mai astept o luna pentru a putea ajunge la medic dar nici nu vreau sa ma trezesc cu vreo surpriza neplacuta.Cum imi recomandati utilizarea noilor antic.?Va multumesc frumos!
2 comentarii
0
30-05-2011, ora 19:45
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Novynette şi Mercilon sunt copia şi originalul aceluiaşi medicament. Deci, faceţi aşa cum v-a spus farmacista: pauza obişnuită, după care continuaţi cu Mercilon. Nu este necesar să aplicaţi regula de la schimbarea anticoncepţionalelor, fiindcă e acelaşi: de unde până acum aţi luat o copie (cu licenţă şi supervizare), de acum veţi lua originalul.
0
31-05-2011, ora 16:25
ktalina85
Nu este medic/terapeut
ktalina85
Multumesc frumos pentru lamurire!
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul