schimbarea anticonceptionalelor

27-07-2010
naddia
Nu este medic/terapeut
naddia
buna ziua,
am si eu o mare rugaminte la voi daca ma puteti ajuta cu un raspuns cat mai repede.Problema mea suna in felul urmator.Am luat timp de aprox 5 luni ac harmonet iar maine ar trebui sa incep un nou blister numai ca nu le-am mai gasit la farmacie si in schimb am cumparat novynette de care stiu ca am luat mai demult si nu au avut efecte adverse ...intrebarea mea este, pot sa iau novynette si apoi sa continui iar cu harmonet cu care m-am obisnuit???ar trebui sa incep sa iau prima pilula de maine seara.am citit prospectele si au compozitia un pic cam diferita.sincer nu stiu ce sa fac pentru-ca as vrea ca dupa acest blister de novynette sa leg unul de harmonet pt a-mi amana menstruatia (plec in vacanta) sunt confuza rau :( nu stiu cum sa fac !!
3 comentarii
0
27-07-2010, ora 23:43
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Ar fi preferabil sa luati Stodette, care are o compozitie asemanatoare cu anticonceptionalul pe care il luati deja de 5 luni.
0
29-07-2010, ora 21:28
naddia
Nu este medic/terapeut
naddia
va multumesc mult de tot pentru raspuns, am facut tot posibilul si mi-au fost trimise ac din alt oras iar acum iau harmonet cel cu care m-am obisnuit pana acum.oricum voi tine cont si de ceea ce mi-ati spus Dv. in cazul in care se va intampla iar sa nu gasesc harmonet. :)
0
10-08-2010, ora 09:37
naddia
Nu este medic/terapeut
naddia
as mai avea cateva intrebari cum ar fi :
1)daca am luat pilula la ora 21 is la 21:10 am luat o gurita de tuica, poate sai scada eficienta pilulei?(asta tinand cont ca am avut contact sexual neprotejat in acea zi)
2)din greseasla am luat pilula cam cu 20 de min inaintea orei stabilite, afecteaza cu ceva?
3)pe prospectul pilulelor harmonet pe care le iau este mentionat paracetamolul la alte medicamente care pot scadea efiienta pilulelor.Pot sa iau orice alta pastila(de durere de cap, burta, masea) care sa contina paracetamol?adica nu iau paracetamol pastila ci este in compozitia altei pastile de dureri.
4)as putea sa iau de exemplu un algocalmin sau alta pastila care contine paracetamol pana in ora 18:00 ? ca banuesc ca pana la ora 21:00 cand iau pilula aceasta se consuma din organism.
Credeti-ma ca am dureri frecvente de cap si stomac si nu stiu ce pastile sa iau care sa nu scada eficienta pilulelor, mai ales ca am contacte sexuale neprotejate si ma bazez pe pilule. :(
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  •