Schimbarea culori la ochi.

01-12-2013
Ag20
Nu este medic/terapeut
Ag20
Ce parere aveti de schimbarea culori la ochi, am ochi de culoare deschisa. Se schimba intre culorile, maro, verde si albastru cristalin.Din ce cauza poate fii?
Toate astea au aparut de cativa ani, dar la inceput era foarte slab observat schimbarea lor, dar acum se observa foarte tare.Nu as vrea sa creada cineva despre mine ca folosesc lentile de contact. Am incercat si lentile de contact ca sa imi mentin aceeasi culoare la ochi, dar nu suport lentilele de contact, in plus ca ma irita, imi creeaza disconfortul ochilor.
Va multumesc.
1 comentarii
0
09-09-2014, ora 14:26
Dr. Claudia G.
Medicina generala
Dr. Claudia G.
Modificarea culorii ochilor (irisului) poarta numele de heterocromie si poate avea mai multe cauze, de pilda, la unele persoane acest lucru este produs de emotii (placute sau neplacute), la altele se petrece odata cu inaintarea in varsta, sau ca reactie la anumite medicamente. Exista si o serie de boli care pot determina heterocromia oculara: boala Hirschsprung, sindromul Waardenburg, iridociclita heterocromica Fuchs, sdr. Horner, glaucomul pigmentar, etc., prin urmare este indicat controlul oftalmologic si discutarea acestui aspect cu medicul specialist.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.