schimbarea pilulelor marvelon 21 cu yasmin

09-08-2012
marybell
Nu este medic/terapeut
marybell
Buna ziua.folosesc anticonceptionalele marvelon 21 de aproximativ 1 an de zile.Mi-a fost recomandat sa le schimb cu Yasmin, insa am amanat acest lucru si acum nu stiu cum sa le administrez.Chiar astazi am termina folia de marvelon, as dori sa stiu de cand trebuie inceputa administrarea Yasmin si daca sunt necesare metode contraceptive suplimentare.Va mulumesc.Astept raspuns urgent, ca sa stiu cum fac mai departe, sa nu se intrerupa ciclul protectiei.
4 comentarii
0
09-08-2012, ora 16:50
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Cel mai bine este să începeţi folia cu produsul nou (yasmin) imediat, adică fără pauza obişnuită de 7 zile. Teoretic, fiind pilule cu aceeaşi cantitate de hormoni estrogeni, nu se întrerupe protecţia. Practic, ar fi preferabil ca, în primele 7 zile, să vă consideraţi neprotejată.
0
10-08-2012, ora 10:52
marybell
Nu este medic/terapeut
marybell
Si menstruatia mai vine acum, daca iau Yasmin acum fara pauza?Si apoi merg cu ele la fel ca si cu celelate...Si nu sunt alte efecte secundare daca nu fac pauza?Dar nu as putea sa le iau si dupa pauzade 7 zile, luand bineinteles in considerare faptul ca nu sunt protejata primele 7 zile?Nu as vrea sa imi dau organismul peste cap, sa nu imi vina menstruatia acum.
0
10-08-2012, ora 23:18
marybell
Nu este medic/terapeut
marybell
Inca o intrebare.Daca nu luam ultima pilula dintr-o folie, pentru ca dorim ca menstruatia sa vina mai repede se mai mentine protectia?
0
11-08-2012, ora 06:25
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. Dacă luaţi fără pauză, este de aşteptat ca sângerarea să nu vină.
2. Puteţi şi să luaţi noul produs după pauza obişnuită, de 7 zile.
3. Da, dacă nu luaţi ultima pilulă dintr-o folie, protecţia se menţine, cu condiţia ca pauza să fie de 7 zile şi nu mai lungă.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  •