Trecerea de la un tip de contraceptive la altul.

11-06-2013
agata_22
Nu este medic/terapeut
agata_22
Buna ziua! Am o mica problema. De 6 luni de zile iau anticonceptionalele yasmin, la sfatul medicului, dar am ceva probleme cu ele, adica am momente in care devin depresiva, am niste semi atacuri de panica, plang fara motiv. In decurs de 6 luni am fct o pauza de o luna, timp in care mi-am demonstrat singura ca starile mele erau cauzate de anticoneptionale. In 6 luni am luat in greutate in jur de 5 kg si sunt tot timpul balonata, eu oricum fiind mai corpolenta(lucru pe care nu mi-l mai doresc pe viitor). Acum doresc sa-mi schimb pilulele yasmin cu cele yaz, a recomandarea unui farmacist.Ce am uitat sa intreb a fost: Cum fac trecerea avand in vedere ca eu acum trebuia sa duc pana la capat pilulele yasmin, si ar trebui sa am 7 zile de pauza. Fac acea pauza de 7 zile sau continui imediat dupa terminarea yasminului cu prima pilula din yaz? Daca se poate sa ma ajutati, ar fi perfect! Va multumesc anticipat.
4 comentarii
0
12-06-2013, ora 11:26
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Ambele metode sunt bune, dar de obicei se recomanda, din motive se simplitate, inceperea noului contraceptiv fara pauza obisnuita de 7 zile dupa terminarea vechii folii.
Ramane, insa, intrebarea: oare nu ar fi mai bine, in cazul dv, sa schimbati nu tipul de pilule contraceptive, ci metoda contraceptiva insasi ?
0
12-06-2013, ora 12:42
agata_22
Nu este medic/terapeut
agata_22
Va multumesc mult pentru raspuns. Am luat in calcul si alte metode, dar din punctul meu de vedere, aceasta ar fi fost cea mai comoda. Acum mi-as permite sa va intreb daca, dupa parerea dvs, aceste pilule yaz( inteleg, varianta imbunatatita a celor yasmin) mi-ar cauza aceleasi reactii adverse, sau daca imi puteti recomanda un alt tip de pilule contraceptive? Eu asta am cam inteles din raspunsul dvs, si daca se poate sa imi confirmati. Eu totusi as vrea sa fac o ultima incercare cu o luna de yaz, sa observ diferenta, daca ea exista. In cazul in care simtomele persista ma voi gandi mai serios la schimbarea metodei de contraceptie. Am inceput cu yasmin, dupa cum v-am si spus la recomandarea medicului, si ma gandesc ca starile mele ar putea fi cauzate de cantitate de hormoni, destul de mare, din cate stiu, si am inteles ca yaz nu ar avea o la fel de mare cantitate. Astept raspunsul dvs cu mult interes.Va multumesc anticipat.
0
15-06-2013, ora 21:17
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Atat yasmine cat si yaz fac parte din clasa de medicamente numita "COC": contraceptive orale combinate. Medicamentele din aceasta clasa asociaza doi hormoni:
-un estrogen, care este, aproape intotdeauna, etinil-estradiolul
si
-un progesteron, care e variabil atat in natura, cat si in cantitate.

Tulburarile psihice date de anticonceptionale, de obicei din categoria depresiei, sunt din cauza componentei progesteronice si nu din cauza estrogenului.

Ambele contraceptive, yasmine si yaz, contin acelasi progesteron si in aceeasi cantitate. Fiecare pilula a oricareia dintre ele contine 3 miligrame de drospirenona. Ele difera numai prin dozajul de estrogen, aspect care nu ne intereseaza in cazul in speta.

Avand in vedere toate aceste lucruri, este mai degraba de asteptat sa experiati aceleasi reactii adverse sub yaz, pe care le-ati experiat si sub yasmin.

Cele bune va doreste,
M.D.
0
28-11-2015, ora 16:30
ValentinaAndries
Nu este medic/terapeut
ValentinaAndries
Buna ziua am si eu o intrebare. Am inceput folosirea de nuvaring suunt in prima luna insa fiind in alta tara nu exista posibilitatea achizitionarii de aici si pana la achizitionarea lui dispun de pastile stodette. As putea face schimbarea? La fel ca si cum as folosi nuvaring cu pauza de 7 zile si apoi sa iau stodette? Multumesx
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  •