Schizofrenie sau anxietate??

29-04-2016
Valentin195
Nu este medic/terapeut
Valentin195
Buna ziua, vreau sa incep prin a spune ca este a doua oara cand postez pe acest forum.
Ideea e ca totul a inceput in urma cu 4-5 luni cand am facut un atac care m-a speriat foarte tare. Dupa acest atac am facut foarte multe vizite la medici crezând că sunt bolnav si ca o sa mor. Dupa ce am aflat ca fizic sunt sanatos m-am linistit oarecum. A urmat o perioada mai linistită pana intr-o seara cand am facut cel mai crunt atac din viata mea, mi-a trecut un gand prin cap ca as putea sa pierd controlul, nu au mai trecut mai mult de 10 min si am trăit cel mai prost moment din viata mea. M-am speriat foarte tare am crezut ca înnebunesc, ca pierd controlul.
In dimineata urmatoare am inceput sa caut pe internet tot felul de simptome si am descoperit schizofrenia, de atunci parca nu mai sunt om.
Am cautat ajutor pe acest forum si mi s-a spus ca este anxietate si sa merg la un psihoterapeut.
Am urmat sfatul si am mers, pentru o perioada m-am linistit.
Dar dupa un timp am inceput sa am tot felul de gânduri pe care le aveam in functie de simptomele pe care le găsisem.
De ex. am citit ca un schizofrenic are halucinatii care ii comentează actiunile, la mine nu sunt halucinații sunt gânduri care imi comentează actiunile.
Tin sa mentionez ca nu am halucinatii sau delir de niciun fel, dar am o stare de depersonalizare si de irealitate continuă. Ma simt străin in propriul corp.

Am nevoie de raspunsurile voastre.
Sau daca aveti nevoie de mai multe detalii astept întrebări!
15 comentarii
0
29-04-2016, ora 01:00
Valentin195
Nu este medic/terapeut
Valentin195
Am uitat sa mentionez ca nu am pe nimeni in familie cu probleme psihice, dar tatăl meu este o fire mai anxioasa.

Nu am gânduri de suicid si am o frica puternica ca as putea sa pierd controlul si sa le fac rau persoanelor pe care le iubesc.

Ce vreau sa mai precizez este ca acele gânduri apar imediat dupa ce ma gândesc la acel simptom.

Uneori ma sperie la ce ma gandesc, eu cred ca si inainte aveam gânduri ciudate, dar nu le băgăm in seama, insa acum sunt foarte atent la propria gândire.
Si toate aceste gânduri de care vorbeam mai sus sunt legate de modul în care m-ar percepe oamenii.
0
29-04-2016, ora 01:17
Valentin195
Nu este medic/terapeut
Valentin195
Imi cer scuze daca nu m-am facut inteles sau am facut unele greseli, dar am foarte multe idei si vreau sa va descriu tot ce trăiesc.
0
29-04-2016, ora 01:33
Valentin195
Nu este medic/terapeut
Valentin195
Ce vreau sa mai adaug este ca atunci cand sunt cu prietenii mei parca ma simt mult mai bine, parca uit de probleme. Cum prind cate un moment pic pe gânduri si incep sa apara gândurile ciudate. Adevarul e ca am si o imaginatie foarte bogata.
0
29-04-2016, ora 12:53
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Si psihologul nu v-a trimis la psihiatru pt diagnostic si tratament ?
0
29-04-2016, ora 13:29
Valentin195
Nu este medic/terapeut
Valentin195
Psihoterapeutul mi-a spus ca pot trece peste aceste stări singur fara sa folosesc medicatia. Si eu unul sunt de parere ca singur imi provoc aceste stări si tot singur o sa trec peste ele, dar eu trebuie sa imi scot din cap chestia cu schizofrenia. Ideea e ca atunci cand imi tin mintea ocupată, gândurile ciudate nu apar sau daca apar la fel de repede si dispar, dar cand ma pun in pat incepe agitatia.
0
29-04-2016, ora 16:30
Psiholog Camelia Stavarache
Psihologie, BUCURESTI
Psiholog Camelia Stavarache
Daca mergi la un psiholog discuta cu el aceste probleme pentru ca este un specialist. Raspunsul la problema ta nu il gasesti pe un forum unde de multe ori raspund si nespecialistii. Tine-te de programul de psihoterapie cu psihologul tau si vei vedea ca atacurile de panica ( problema ta) se vindeca!
1
29-04-2016, ora 17:52
Valentin195
Nu este medic/terapeut
Valentin195
Stiu si sunt constient ca asa trebuie sa fac. Doar că eu in ultima perioada nu am mai făcut atacuri de panica, dar că am ramas cu o frica profundă în legătură cu schizofrenia.
E foarte greu sa explic ce se intampla in capul meu, dar imi dau seama ca toate aceste gânduri sunt si datorita faptului ca in orice moment de liniște pe care il prinde ma gandesc chiar si involuntar la aceasta boala.

Astazi chiar am stat de vorba cu un schizofrenic si am vazut ca nu am nicio legătură cu felul in care unul se comportă si gândeste.

Ma sperie foarte rau aceea stare de depersonalizare/de realizare, care din cate am citit este un simptom timpuriu al schizofrenie!

Va multumesc pentru răspunsuri.
0
13-05-2016, ora 00:53
Valentin195
Nu este medic/terapeut
Valentin195
Chiar nu raspunde nimeni pe forumul asta?
0
13-05-2016, ora 17:35
m1hai
Nu este medic/terapeut
m1hai
Nu ai nicio shizofrenie, starile pe care le ai tu le-am avut si eu frica de a nu pierde controlul, ca o sa fac rau persoanelor dragi mie, sau mie insumi etc., atat timp cat esti constient si chiar tu vorbesti de senzatiile pe care le ai nu ai nimic. Daca aveai ceva nu mai erai tu constient.

In rest daca vrei sa iti spun cam cum se cheama aceasta chestie - TOC - tulburare obsesiv compulsiva, e greu sa iesi din sfera acestei tulburari, dar sunt multe metode prin care poti controla si chiar iesi, - cea mai buna metoda petrece timp cu alte persoane, chiar si cu persoanele carora iti este frica ca le vei face rau, chiar daca senzatiile sunt foarte foarte naspa, dar ca sa scapi de frica trebuie sa te confrunti cu ea, sa vezi ca esti acolo tu si ca nu faci nimic din gandurile pe care le ai. Aceasta frica sau senzatie vine de fapt din cauza gandurilor, te autovinovatesti ca le ai si etc., incearca sa nu le mai iei in seama, cand vin incearca sa le iei la misto sa injuri etc. ceva in care sa arati ca tu esti cel care controleaza (si chiar tu esti cel care controleaza, nu ele pe tine).

In rest eu am fost cu aceste chestii cam timp de 6-7 luni, si mi-a trecut usor usor, totul tine de cum vorbesti cu tine, si cum iti antrenezi mintea, incearca sa faci sport, incearca sa faci dragoste cu prietena ta daca ai, incearca sa petreci timp liber afara in natura, si nu sta sa analizezi toate gandurile, ca ele sunt multe. O zi buna si hai sanatate multa !
0
14-05-2016, ora 19:06
a852
Nu este medic/terapeut
a852
Bună. Este anxietate. Eu am anxietate de ceva vreme şi, chiar dacă mă simt din ce în ce mai bine, încă mai îmi vin în minte gânduri de genul ăsta. Chiar zilele astea mi-a revenit frica de schizofrenie, dar îmi spun că o să îmi treacă, o să scap de frică şi încerc să îmi alung gândurile de acest fel.
Senzaţia de irealitate este întâlnită la anxioşi, nu ştiu unde ai citit că are legătură cu schizofrenia.
E important să spui psihologului/terapeutului tot ce te deranjează, îngrijorează, tot ce îţi provoacă anxietate, ca să ştie exact cum să procedee cu tine, cum să te ajute să scapi de frică.
0
18-05-2016, ora 13:07
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Asa este, senzatia de irealitate este intalnita destul de des si in cazul anxietatii. Cum se manifesta la tine Valentin aceasta “depersonalizare” de care spui?
Ce ar insemna pentru tine sa suferi de fapt de schizofrenie? Ai putea sa discuti mai mult cu psihoterapeutul tau pe aceasta tema, dupa cum sugereaza si a852.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
0
29-06-2016, ora 05:49
Valentin195
Nu este medic/terapeut
Valentin195
E greu de explicat cum se manifesta aceasta stare de depersonalizare, dar pot spune ca am impresia ca traiesc un vis.Tot ce am trait pana acum sunt sub semnul intrebari, dar eu cred ca ma analizez prea mult.
A trecut ceva timp de cand nu am mai postat pe acest forum si pot sa zic ca aceasta frica de a avea schizofrenie a disparut, am ramas doar cu anxietatea si cu atacurile de panica pe care usor usor o sa le depasesc.

Multumesc pentru raspunsuri!
0
05-10-2016, ora 14:07
morar aura
Nu este medic/terapeut
morar aura
Si mie mi.e frica sa nu am schizofrenie si simt ca inebunesc
Maine merg la psihiatru
Am fost diagnosticata cu tulburare de panica ceva ani in urma
Ttatament si totul a fost sub control mult timp
Acum au revemit
Am avut fobie de poduri acu doua zile am trecut pe acel pod si parca am auzit in gand " ma arunc in lac"
Mentionez ca nu aud voci din afara nu am halucinatii sunt coerenta si stiu ce fac

Uneori cand adorm simt ca si cum.mi.ar vorbi gandurile
M.am speriat foarte tare ca am asa ceva
Ce.i drept de doua luni am o perioada ft stresanta
Ce ar putea fi?
0
05-10-2016, ora 23:13
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Bolile astea sunt de lunga durata si revin. Ai episoade de remisie si apoi revin.
0
24-01-2019, ora 00:58
Ema3193
Nu este medic/terapeut
Ema3193
Buna seara! Am fost asaltata de voci care s-au facut auzite in minte mea si apoi prin apartamentul in care eram.Mi sa spus ca o sa-mi omoare toata familia se auzeau clar si tare si erau de mine auzite. Apoi au zis ca vorbim afla ce trebuie si apoi pleaca. Mau intrebat daca le permite si imi doresc sa se uite in trecutul meu ca sa fie mai clar ceea ce spuneam eu.Tin sa mentionez ca eu in mintea mea povesteam si era pusa o alta persoana din mintea mea sa se exprime in cuvinte.Nu mi-a placut ce am auzit nu mi sa parut corect pentru ca nu era genul meu de exprimare si am zis ca le permit sa acceseze trecutul meu.Mi-au zis ca imi ofera tratament psihologic.Acum sunt in mintea mea si vad cum nu eu dau comanda mainilor picioarele sentimentelor.Au o problema cu mine ca sunt religioasa. Am avut in trecut anumite experiente nu vizibile doar pentru mine.Acum imi spun ca sunt, , cine nu trebuia".Am fost internata la inceput se auzeau clar tare si auzeam ca un fel de tren.Imi vreau si eu viata inapoi! Mi-ar prinde bine un sfat multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: