Scleroemfizem pulmonar

Buna seara, azi mama mea in varsta de 81 ani a facut radiografie pulmonara, diagnosticul fiind scleroemfizem pulmonar, hiluri si desen pulmonar accentuat bilateral.Va rog frumos imi puteti spune ce inseamna acest diagnostic?Medicul de familie mi-a zis ca este o bronsita mai veche pe fondul varstei si cu o viroza usoara, prescriindu-i antibiotic si aerius ptr.10 zile! Mentionez ca am facut aceasta radiografie deoarece oboseste destul de repede si are transpiratii noctune mai ales, nu tuseste si nu face nici febra!
Multumesc anticipat!
Multumesc anticipat!
1 comentarii

Bună ziua! Leziunile sclerotice sau fibrotice sunt un fel de țesut cicatricial, dar la nivel pulmonar. Acel țesut nu mai este funcțional. Iar emfizemul apare prin ruperea septurilor dintre alveole și rezultă spații cu aer mai mari care nu mai participă la fel de eficient la ventilația-perfuzia pulmonară. Ambele modificări sunt cronice, mama dumneavoastră are și o vârsta înaintată, nu este ceva ce se tratează. Este indicată o spirometrie și apoi dacă este cazul medicul vă va recomanda niște bronhodilatatoare în asociere cu corticosteroizi inhalatori. Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O zi binecuvântată!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3la radiografia pulmonara se vede daca fumez?
- 5Pneumopatie interstitiala - ce inseamna, se poate trata?
- 1nodul la plămân
- 0Nisip la rinichi si transpiratii nocturne
- 0Interpretare Rx Pulmonar
- 0Analize post covid radiologie
- 0Film plamani frecventa
- 0Radiografie Torace
- 0Interpretare radiografie pulmonara pe înțelesul meu
- 0Pentru un rezultat radiologic:
- 0Interpretare radiografie pulmonara
- 0Interpretare radiologie
- 1Interpretare Radiografie Pulmonara
- 2Micronoduli pulmonari
- 0Interpretare examen radiologic cardio-pulmonar
- 2Radiografie pulmonară
- 1Parere Radiografie la plamani
- 0Vreau un diagnostic la rx plamani
Mai multe informații despre: Emfizemul pulmonar Radiografia pulmonara transpiratia nocturna
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: