Scoatere suruburi maleola mediala

25-02-2012
ancalupu
Nu este medic/terapeut
ancalupu
Buna seara,
Pe data de 15.05.2011 am avut o fractura trimaleolara. La operatie mi-au fost introduse o tija si 10 suruburi din otel inoxidabil chirurgical. Fractura maleolara mediala a fost fixata cu 2 suruburi care imi blocheaza miscarea. Recuperarea mea dupa 9 luni este in proportie de 80%, probleme am mai mult la coborarea scarilor. Nu mai am piciorul umflat, am dureri aproape zilnic si cele doua operatii nu s-au cicatrizat total, inca au o culoare rosiatica.
Mi s-a recomandat sa imi scot cele doua suruburi dupa 1 an de la operatie, adica cam peste 3 luni. Ce se poate intampla daca nu le scot? Ar trebui sa scot si tija si celelalte suruburi? Si daca imi puteti explica in ce consta scoaterea suruburilor si daca este nevoie de recuperare.
Multumesc
1 comentarii
0
15-09-2012, ora 21:23
Micutza05
Nu este medic/terapeut
Micutza05
Buna seara! In februarie m-am ales cu o fractura trimaleolara, am fost operata si "reparata" cu o agrafa si un surub.La 6 luni de la operatia aceasta, m-am operat pt scoaterea "fiarelor"si am avut surpriza ca agrafa sa iasa ff greu si dr a tr sa sparga putin osul ca s-o scoata.Rahianestezie, mers cu cadrul cateva zile, o saptamana cu bastonul,..nu am avut voie sa merg f mult 3 saptamani de la operatie. Doctorul meu mi-a spus ca nu am nevoie de recuperare doar sa pedalez 1-2 saptamani la o bicileta medicinala.Atat!Acum am scapat si de fire si totul este bine, Slava Domnului!! Multa sanatate!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul