Operatie la femur
Buna ziua!! As vrea sa va spun si eu problema mamei mele in cateva cuvinte si m as bucura daca as gasi cateva recomandări si păreri avizate in acest sens. În luna august 2018, mama mea si a fracturat piciorul putin mai sus de genunchi si a doua zi a fost operata. Dupa operatie medicul ne a spus ca i s a montat o placuta si circa 9 suruburi care sa fixeze oasele. In urma cazaturii si genunchiul i a fost grav afectat, practic"explodandu i", asa cum s a exprimat dl dr. Tin sa mentionez ca mama are 68 de ani si are si gonatroza bilaterala, poliartrita reumatoida si osteoporoza. Aproximativ două săptămâni a stat în spital cu dureri foarte mari si in cele din urmă a ajuns acasa cu operatia vindecata. Aproape de sărbătorile de iarnă, a inceput sa faca 2-3 pasi cu cadrul prin casa. A mers apoi la radiografie si i s a gasit placuta usor îndoită.! Dl dr a spus că nu e f grav...doar ca trebuie repaus in continuare fara sa se sprijine pe piciorul operat! Acum din febr- martie a inceput sa faca iar câțiva pași cu cadrul si sa încerce să si recapete mobilitatea. Din pacate, are dureri la genunchi, piciorul i s a strambat de la genunchi și cand calcă se deplasează intr o parte si merge fff greu cu cadrul. Ma gandeam ca poate e muschiul slabit si de aceea are problrma asta. Ma tem sa nu se rupa placuta si sa fie iar nevoie de operatie. As vrea sa mi spuneti ce ar fi de facut!!!! I ar fi utile niste ședințe de recuperare?? Sau...ce am putea face ca sa si recapete cat de cat mobilitatea si sa nu mai aibă dureri la genunchi?
5 comentarii
Buna ziua,
Este o situatie complexa.
Necesita studierea tuturor imaginilor radiologice pre- si post-operatorii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Este o situatie complexa.
Necesita studierea tuturor imaginilor radiologice pre- si post-operatorii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Bun gasit! Mi s-a recomandat sa fac exerciții de stretchingul pentru fasciita plantara (pinteni calcaneeni), zilnic, 3 exerciții a cate 5 minute si apoi tratament cu unde de șoc. Durerile s-au au aparut in același timp cu glicemie foarte mare, colesterol, trigliceride, etc., iau Siofor si Sortis, de 3 luni am modificat stilul de viata, am reglat analizele ( mai putin leucocitoza, in acest sens am fost trimisa la ORL, Pneumologie, ginecologie, Stomatologie, etc). Este bine sa fac Exercițiile de stretchingul? Ce altceva imi recomandați pentru durerile de călcâi? Mai am de dat jos 20 de kg ( am 1.71 si 97 kg). Multumesc.
Buna ziua,
La cele 30 kg in exces stretching-ul poate provoca rapid ruptura tendonului calcaneean (arhaic, "achilean").
Undele de soc au acelasi efect (ruptura tendonului).
Trebuie doar sa reduceti spre zero solicitarea mecanica a piciorului (statul in picioare si mersul pe jos), pana intelegeti sa renuntati la cele 30 kg.
In acelasi timp, prin renuntarea la cele 30 de kg veti reduce efectele grave ale diabetului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
La cele 30 kg in exces stretching-ul poate provoca rapid ruptura tendonului calcaneean (arhaic, "achilean").
Undele de soc au acelasi efect (ruptura tendonului).
Trebuie doar sa reduceti spre zero solicitarea mecanica a piciorului (statul in picioare si mersul pe jos), pana intelegeti sa renuntati la cele 30 kg.
In acelasi timp, prin renuntarea la cele 30 de kg veti reduce efectele grave ale diabetului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Buna seara, Domnul Doctor,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru urmatorul RMN pe care l-am ridicat astazi:
-Modificari degenerative disco-vertebrale L4-L5
-Hipersemnal T2 al platourilor vertebrale inferioare L5-modificari adipoase
-Moderata scolioza sinistroconvexa
-Protuzie discala mediana L4-L5 necompresiva
Hernie de disc LL5-S1 medio-laterala stanga transligamentara, compresiva pe radacina S1 stanga la nivel foraminal
-Pe secventa myelo-ancosa la L5-S1
Ce parere aveti, credeti ca exista vreo posibilitate sa scap fara operatie?
Va multumesc mult.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru urmatorul RMN pe care l-am ridicat astazi:
-Modificari degenerative disco-vertebrale L4-L5
-Hipersemnal T2 al platourilor vertebrale inferioare L5-modificari adipoase
-Moderata scolioza sinistroconvexa
-Protuzie discala mediana L4-L5 necompresiva
Hernie de disc LL5-S1 medio-laterala stanga transligamentara, compresiva pe radacina S1 stanga la nivel foraminal
-Pe secventa myelo-ancosa la L5-S1
Ce parere aveti, credeti ca exista vreo posibilitate sa scap fara operatie?
Va multumesc mult.
Buna seara,
Textul trimis de D-voastra nu are nici o relevanta (importanta).
RMN-ul este util exclusiv ca imagine nemijlocita, in timpul examinarii clinice la neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Textul trimis de D-voastra nu are nici o relevanta (importanta).
RMN-ul este util exclusiv ca imagine nemijlocita, in timpul examinarii clinice la neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Fractura de femur
- 1Operatie de scoatere a cuiului gamma(tija) femur
- 0fractura de femur
- 30Despre fractura de femur
- 3fracura femur
- 4Fractura deschisa de femur, complicatii, VA ROG RASPUNS!!!
- 0Metoda Nuss - scoatere a tijei metalice (operatia) cea cu suruburi prinse de coaste
- 1Fractura femur /scoatere tija
- 8Este normal ca după fractura de femur sa...
- 0Operatie /recuperare dupa fractura tibie / peroneu cu tija si placuta
- 2Inegalitate membre
- 0După operație de clavicula cu placa și șuruburi la cate zile pot zbura cu avionul?
- 5Tibie fracturata
- 0Recuperare mers normal după fractură de femur
- 0Întârziere consolidare fractura
- 0Recuperare-osteosinteza cu tija a tibiei/ planificare sarcina inainte/dupa inalturare a ti
- 1Recomandare Spital Bormasina eliminare material osteosinteza
Mai multe informații despre: fractura de femur tratament fractura cu tija, suruburi, placute
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: