Extractie tija tibie
Fiul meu de 20 de ani a fost operat in iunie 2019 de fractura deschisa de tibie si i s-au introdus o tija si doua suruburi. Acum vreo sase luni i s-a scos un surub si urmeaza sa i se scoata tija si al doilea surub.
Initial am discutat cu doctorul sa ii scoata tija peste un an si jumatate, iar acum inteleg ca fiul meu a vorbit recent cu doctorul si i-a spus ca ii poate scoate tija in august, dar nu i-a facut nicio investigatie inainte de a lua aceasta decizie.
Intrebarea mea este daca este mai bine sa ii scoata tija acum sau sa mai astepte cateva luni si care sunt riscurile acestei operatii si perioada de recuperare.
Multumesc.
Initial am discutat cu doctorul sa ii scoata tija peste un an si jumatate, iar acum inteleg ca fiul meu a vorbit recent cu doctorul si i-a spus ca ii poate scoate tija in august, dar nu i-a facut nicio investigatie inainte de a lua aceasta decizie.
Intrebarea mea este daca este mai bine sa ii scoata tija acum sau sa mai astepte cateva luni si care sunt riscurile acestei operatii si perioada de recuperare.
Multumesc.
1 comentarii
Buna ziua,
Nu exista un termen precis pentru extragerea tijei.
Doar in urma examinarii clinice si radiologice se poate aprecia oportunitatea extragerii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Nu exista un termen precis pentru extragerea tijei.
Doar in urma examinarii clinice si radiologice se poate aprecia oportunitatea extragerii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1vreau sa aflu daca mai am tija metalica in mana !
- 5tija 25 cm la picior
- 1Operatie de scoatere a cuiului gamma(tija) femur
- 0Placa DHS cu 4 suruburi
- 0Tija - dureri mari
- 2Operatie extractie tija tibie si peroneu
- 0Metoda Nuss - scoatere a tijei metalice (operatia) cea cu suruburi prinse de coaste
- 6Suruburi in picior
- 2Tija metalica fi factură radius
- 1Tija femur
- 1tijă femur întrebare.
- 1Operatie la umăr concomitent cu scoaterea șurubului de la mont
- 1Fractura cominutiva subtrohanteriana dreapta introducerea de tije gamma mod de recuperare
- 1Operatie fractura tibie cu montare tije
- 1Fractura femur operata cu tija gamma
- 2Fractura tibie dupa operatie
- 0Recuperare mers normal după fractură de femur
- 2Exista șurub din titan pentru maleole?
- 0Extractie tijă tibie
- 1Recomandare Spital Bormasina eliminare material osteosinteza
Mai multe informații despre: tratament fractura cu tija, suruburi, placute