Extractie tija tibie
Fiul meu de 20 de ani a fost operat in iunie 2019 de fractura deschisa de tibie si i s-au introdus o tija si doua suruburi. Acum vreo sase luni i s-a scos un surub si urmeaza sa i se scoata tija si al doilea surub.
Initial am discutat cu doctorul sa ii scoata tija peste un an si jumatate, iar acum inteleg ca fiul meu a vorbit recent cu doctorul si i-a spus ca ii poate scoate tija in august, dar nu i-a facut nicio investigatie inainte de a lua aceasta decizie.
Intrebarea mea este daca este mai bine sa ii scoata tija acum sau sa mai astepte cateva luni si care sunt riscurile acestei operatii si perioada de recuperare.
Multumesc.
Initial am discutat cu doctorul sa ii scoata tija peste un an si jumatate, iar acum inteleg ca fiul meu a vorbit recent cu doctorul si i-a spus ca ii poate scoate tija in august, dar nu i-a facut nicio investigatie inainte de a lua aceasta decizie.
Intrebarea mea este daca este mai bine sa ii scoata tija acum sau sa mai astepte cateva luni si care sunt riscurile acestei operatii si perioada de recuperare.
Multumesc.
1 comentarii
Buna ziua,
Nu exista un termen precis pentru extragerea tijei.
Doar in urma examinarii clinice si radiologice se poate aprecia oportunitatea extragerii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Nu exista un termen precis pentru extragerea tijei.
Doar in urma examinarii clinice si radiologice se poate aprecia oportunitatea extragerii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1vreau sa aflu daca mai am tija metalica in mana !
- 3fractura femur migrare tija
- 1tija femurala decontata de casa de asigurari
- 1Tija - despre necesitatea extragerii ei
- 5extragere tija synthes
- 16scoatere tija femur
- 0Tija
- 0Metoda Nuss - scoatere a tijei metalice (operatia) cea cu suruburi prinse de coaste
- 2glezna cu un surub
- 1Fractura femur /scoatere tija
- 2pot sa fac rmn la cu surub de tip herbert?
- 4Durere si inflamare genunchi dupa introducere tija centromedulara tibie
- 0Ablatie de tija
- 1Tija femur - trebuia sa o scot acum 2 ani
- 1Ce probleme apar la scoatere a unei tije de femur?
- 2Întrebare: e normal ca după kineto piciorul să se învinețească f tare, să se umfle și să doară?
- 5Fractura multipla astragal
- 0Recuperare mers normal după fractură de femur
- 1Fractura clavicula distala si disjunctie acromo-claviculara
- 1Ajutati-ma, op.bimaleolara, se umfla, ustura pe interior, culoarea nu este la fel ca celălalt picior
Mai multe informații despre: tratament fractura cu tija, suruburi, placute