Scolioza

13-05-2014
Catain
Nu este medic/terapeut
Catain
Am si eu o intrebare care ma framanta..:| Am 17 ani si scolioza lombara dextroconvexa si usoara scolioza dorsala inferioara. Recent ma'm apucat de kinetoterapie Si as vrea sa stiu daca se mai poate indrepta coloana la varsta aceasta.
9 comentarii
0
17-05-2014, ora 23:34
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Pana la vârsta de 20 ani mai exista şanse de corectare. Trebuie sa lucraţi cu specialişti cu experienţă în domeniu.
Cu stima
Dr Petre Muresanh
0
03-11-2016, ora 17:46
Merry95
Nu este medic/terapeut
Merry95
Buna ziua.Am 21 ani si locuiesc momentan in strainatate.Sufar de la varsta de 16 ani de scolioza.Acum coloana e mult mai deformata(toraco-lombara), cu o deviatie de 40 grade in partea de sus, spre drepata, si 28 in partea de jos, spre stanga.Din cauza lipsei banilor nu am putut urma un tratament corespunzator, iar acum daca stau mai mult de 3 ore in picioare, sau daca ridic ceva mai greu de 5, 6 kg, am dureri de spate.Imi caut un loc de munca, dar nu stiu in ce conditii ar trebui sa lucrez ca sa nu se agraveze deviatia coloanei.Evident nu cred ca mai exista solutii pt corectarea ei, de aceea as dori sa stiu cum sa ma protejez.Mentionez ca am fost la dotori germani si tot ce mi.au putut spune a fost ca muschii spatelui sunt prea slab dezvoltati, dar scolioza in sine nu e grava, caci doar dupa50 grade se considera "reparabila chirurgical".De asemenea nu sunt o persoana sportiva si nu stiu sa inot.Multumesc!
0
03-11-2016, ora 20:09
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Va recomand sa gasiti o solutie ca sa va tratati coloana, altfel pe masura ce trece timpul, veti avea probleme tot mai mari.
De asemenea trebuie sa va gasiti un serviciu care sa nu solicite mult coloana ca efort fizic si expunere la intemperii.
dr Petre Muresan
0
04-11-2016, ora 10:23
Merry95
Nu este medic/terapeut
Merry95
Va multumesc frumos!Am mers la agentia de repartizare pt locuri de munca si le.am explicat situatia iar doamna de acolo mi.a recomandat numai locuri de munca in restaurante sau in bucatarie, probabil in graba de a ma repartiza, ca statul sa nu fie nevoit sa.mi plateasca somajul.A spus ca sunt tanara si ca nu e ceva asa de grav sa lucrez intr.o bucatarie 8 sau9 ore pe zi, stand in picioare.Ultimul doctor la care am fost a spus ca nu e nimic daca se agraveaza, ca exista operatiile care rezolva tot si mi.a scris pe foaia pt un nou loc de munca, faptul ca pot ridica pana la 10 kg fara probleme, pe cand eu mentionez ca am 48 kg si abia duc o plasa de cumparaturi fara ca dupa sa resimt durere in coloana.Nu stiu cum sa fac ca sa obtin foaia de limitare a activitatilor ce necesita efort fizic pt agentia de munca, la cine ar trebui sa apelez?Si foaia de la doctorul meu ortoped din Romania are valabilitate in strainatate?
0
20-11-2016, ora 23:57
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Va recomand sa schimbati medicul si sa cereti o noua evaluare.
dr Petre Muresan
0
09-12-2016, ora 00:13
isabella.isa
Nu este medic/terapeut
isabella.isa
Am 24 de ani, sex feminin, 1.70 cm si 52 de kg. In urma unui CT abdominal s-a indentificat: Scolioza dorso-lombara. Reducerea curburii lombare. L3-S1 protruzii discale cu atingere radiculara.

Concluzii CT: Protruzii discale. Modificari de postura vertebrala.

Imi puteti spune, va rog, ce inseamna mai exact Reducerea curburii lombare. L3-S1 protruzii discale cu atingere radiculara? La ce se refera L3-S1? am uneori dureri de spate, in zona inferioara, insa acestea nu sunt intense si sunt de scurta durata.

Care este cauza aparitiei scoliozei? Exista un tratament? La ce medic ar trebui sa ma adresez? Ct a fost facut la recomandarea medicului internist

Va multumesc anticipat
1
11-12-2016, ora 00:11
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Mi-ati pus multe intrebari. In sinteza pot sa va spun ca este vorba de o serie de modificari degenerative care pot duce la Hernia de disc lombara daca nu se trateaza. Scolioza poate sa apara din mai multe cauze. Una din ele este pozitia gresita de-a lungul anilor. Va recomand sa apelati la un centru medical specializat si cu experienta in tratarea afectiunilor coloanei vertebrale si acolo vi se va spune ce aveti de facut.
dr Petre Muresan
0
06-05-2017, ora 08:31
laur01
Identitate neconfirmată
laur01
In scolioza Terapia Bowen da rezultate spectaculoase. Informeaza-te si apeleaza. Multa sanatate!
0
07-05-2017, ora 18:29
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Va recomand sa apelati la un centru medical cu experienta si specializat in tratarea coloanei vertebrale.
dr Petre Muresan
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Scolioza în sarcină
  • Deformările coloanei - explicații și sfaturi utile
  •