scolioza la 3 ani ?

10-03-2011
Elenico
Nu este medic/terapeut
Elenico
Buna ziua ! Am sa va impartasesc si eu necazul pe care il am cu fetita mea de 3 ani si 8 luni. Anul trecut a fost diagnosticata cu platfus si scolioza, facem gimnastica medicala dar fetita nu pre vrea sa faca exercitiile, raceste des, nu este o fire energica, nu alearga, nu sare ca si alti copii de varsta ei. Va rog sa-mi spuneti parerea dumneavoastra referitor la diagnosticul de scolioza si ce sanse de recuperare avem in conditiile in care fetita nu este prea harnica. Fetita din punct de vedere fizic este cam grauta 24 Kg si 1 m si 7 cm, vorbeste bine, ar putea fi si o pb psihica ?
Kinetoterapeutul nostru a spus ca mai degraba ar pute fi vorba de o atitudine scoliotica, dar filmul arata o deviatie spre stanga a coloanei. Va multumesc si astept o parere !
2 comentarii
0
11-03-2011, ora 20:51
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Fetita trebuie vazuta de un ortoped bun..trebuie stabilit clar daca este o scolioza congenitala, caz in care sunt prezente si alte probleme alaturi de defectele vertebrale [ de exemplu functia renala este normala ? o ecografie renala a facut ? ] sau este o scolioza idiopatica -numai ca aceasta apare la copiii mai mari-.surplusul de greutate nu este in favoarea ei si ingreuneaza recuperarea.fii atenta la ce mananca, nu o alimenta noaptea, limiteaza-i dulciurile. Daca este vorba de o curbura moderata se va putea trata conservator, prin kinetoterapie si corsete adecvate ca trebuie purtate de catre copil.Cand va mai creste indrum-o spre un sport - inot, de exemplu, iar exercitiile facute cu specialistul sa le continue mereu si acasa.va trebui sa citeasca si sa scrie doar la birou, la masa, sa nu poarte ghiozdane grele etc..
0
14-03-2011, ora 09:25
Elenico
Nu este medic/terapeut
Elenico
Va multumesc din suflet d-na doctor pt raspunsul dumneavoastra. Ortopedul la care am fost a pus scolioza pe faptul ca fetita nu calca cum trebuie cu piciorusele si atunci a suprasolicitat coloana si de asemenea greutatea putin cam mare a afectat-o, dar nu ne-a recomandat sa purtam corset, doar gimnastica medicala.
Multumiri din nou din partea unei mame ingrijorate pt puiul ei !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Scolioza în sarcină
  • Deformările coloanei - explicații și sfaturi utile
  •