se poate extrage substanta din umoara apoasa pentru analize?
se poate extrage substanta din umoara apoasa pentru analize?
exista o astfel de procedura?
nu vreau sa fac vitrectomie. Se dezvolta niste spori si vreau sa vad ce sunt.
Cum pot proceda?
exista o astfel de procedura?
nu vreau sa fac vitrectomie. Se dezvolta niste spori si vreau sa vad ce sunt.
Cum pot proceda?
6 comentarii
Buna ziua! Da, se poate recolta umoare apoasa prin paracenteza camerei anterioare; este obligatoriu ca interventia sa se faca intr-o sala de interventii chirurgicale respectand principiile de asepsie si antisepsie, pentru a preveni endoftalmita ( infectia globului ocular), afectiune severa, greu de tratat; numai bine
Pare o interventie complicata.
Multumesc pentru raspuns.
Multumesc pentru raspuns.
Buna dimineata! Este o procedura simpla, dureaza cateva minute; numai bine
Buna ziua,
Umoarea apoasa inteleg ca este lichidul din corpul vitros. Lichidul prin care la unele persoane plutesc flocoanele.
Am cautat pe internet si nu am gasit vreun spital care sa faca aceasta procedura. Sunt curios pe unde variaza pretul la o astfel de interventie.
Umoarea apoasa inteleg ca este lichidul din corpul vitros. Lichidul prin care la unele persoane plutesc flocoanele.
Am cautat pe internet si nu am gasit vreun spital care sa faca aceasta procedura. Sunt curios pe unde variaza pretul la o astfel de interventie.
Sa nu confundam umoarea apoasa care este lichidul din camera anterioara( spatiul dintre cornea situata anterior si diafragma iriana si cristalin situate posterior)cu gelul vitrean ( corpul vitros) care umple ca cavitatea vitreana si care se poate recolta prin punctie bioptica vitreana sau vitrectomie;numai bine
Asa credeam.
Acum am inteles. Cred ca mai bine stau cu lighioanele in ochi decat sa ma aleg cu o cataracta.
Multumesc mult pentru informatii
Acum am inteles. Cred ca mai bine stau cu lighioanele in ochi decat sa ma aleg cu o cataracta.
Multumesc mult pentru informatii
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 2Blefarita/Conjunctivita cronica
- 1Fasciculatii musculare și miokimie pleoapa superioara
- 0Amețeli și întunecarea vederii
- 7Gaura din ochi m-a bagat in depresie
- 1Diferenta dioptrii cicloplegie
- 1Degradare vedere la distanta (deja cu ochelari), dureri de cap, ameteli, pulsatii.
- 1Ochiul se zbate (pulseaza)
- 1Degradarea brusca a vederii după glicemie mai mare de 700
- 1Scadere acuitate vizuala dupa aplicare picaturi dilatare pupile
- 1Ochi umflați dimineața