Se poate indrepta coloana doar prin inot?

22-01-2014
Corina1526
Nu este medic/terapeut
Corina1526
Buna, am 20 de ani si sufar de scolioza si lordoza. La 17 ani am fost la un medic specialist in medicina sportiva si mi-a spus ca daca nu am dureri foarte mari nu e atat de grav si mi-a recondat sa fac in fiecare zi timp de o ora si jumatate niste exercitii sau inot. Nu am reusit sa ma tin de exercitii pentru ca mi se par foarte plictisitoare si nu am deloc spor sa le fac singura, insa am mai facut inot ocazional.

Am dureri destul de mari in zona coccisului, intre omoplati, am mereu un discomfort cand trebuie sa sed si sunt foarte ingrijorata de modul in care arata si de faptul ca nu pot sta dreapta, mai ales in zona lombara. M-am gandit sa ma apuc de inot in mod serios, pentru ca ma simt foarte bine dupa, dar nu stiu de cate ori pe saptamana ar fi recomandat ca sa aiba un efect de indreptare asupra coloanei. Se poate indrepta coloana doar prin inot? Exista anumite tipuri de inot pe care ar trebui sa le practic (sau anumite exercitii)? M-ar ajuta purtarea unui corset? Ar fi mai eficient inotul sau exercitiile de kinetoterapie cu un specialist?

De asemenea, m-am gandit sa fac niste investigatii pentru a stii exact cum sa tratez aceste probleme, dar din cate am auzit, procedurile sunt destul de costisitoare si nu imi permit mai mult decat strictul necesar...
3 comentarii
0
22-01-2014, ora 22:05
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
o usoara scolioza este foarte des intalnita, iar o lordoza cervicala si lumbara are fiecare om sanatos, deci trebuie quantificat: ce fel de scolioza aveti si cat de grava (de ex: cat este unghiul Cobb?) si cat de pronuntata este lordoza (poate fi si ea patologica).
in tratamentul scoliozei cel mai important este progresia scoliozei (evident la copii si potentialul de crestere, insa in cazul Dvs nu cred ca mai influenteaza strategia). deci ce tendinta are scolioza? progredieaza? cu cat? stagneaza? regredieaza?
trebuie analizata atent periodic cu radiografii si facute calcule precise pentru a putea face o strategie pentru tratament.
inotul si in special intarirea musculaturii spatelui au un efect benefic in scoliozele nu foarte grave, insa trebuie facuta cu seriozitate.
corsetul este iarasi un tratament care poate fi aplicat numai in unele cazuri de scolioza, si trebuie aleasa bine tipul corsetului. corsetul este considerat in ziua de azi o metoda destul de brutala pentru ca in mod clasic trebuie purtata 23 din 24 de ore ca sa aiba efectul scontat (in ultima vreme au aparut studii care arata ca ar avea un efect limitat si in cazul in care este purtat numai noaptea). pentru corset iarasi aveti nevoie de un specialist care sa-l confectioneze si sa-l ajusteze la nevoie, deci nu este ceva pe care puteti sa-l alegeti Dvs si sa-l purtati din cand in cand
sa faceti ceva investigatii la un ortoped sau neurochirurg competent in scolioza ar fi idea potrivita
0
17-10-2017, ora 14:08
Marina.O
Nu este medic/terapeut
Marina.O
Ziua buna!

Pentru scolioza va recomand Terapia Schroth, la fizioterapeutul Bogdan Goga. Eu am avut rezultate foarte bune si ii sunt recunoascatoare lui Bogdan Goga pentru toata rabdarea si grija cu care ne-a tratat, atat pe mine, cat si pe sot. Daca vom mai avea vreodata probleme, cu siguranta vom reveni la dansul si ne face placere sa ii recomandam si catre alte persoane.

Multa sanatate!
0
09-11-2020, ora 11:51
Bogdan150
Nu este medic/terapeut
Bogdan150
Buna ziua, recomand terapia yumeiho, e cea mai buna pentru scolioza sicu rezultate rapide.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum menținem sănătatea spatelui?
  • Tratamentul ce poate reduce afectarea coloanei vertebrale după un traumatism
  • Crampele musculare la înotători - cauze, prevenire și tratament
  •