se poate opera strabismul?

01-05-2009
vali antonia
Nu este medic/terapeut
vali antonia
fetita mea in varsta de 4 ani are ochelari de la varsta de 2 ani, are strabism la ochil stang.In acesti doi ani eu personal nu am vazut nici o ameliorare mai mult anul acesta mi sa spus ca nu ar vedea bine cu ochiul stang are 1, 50 la ochelari la stangul.Vreau sa stiu dupa cat timp se poate vedea o ameliorare sau daca se poate opera si la ce varsta si daca exista o analiza mai cocludenta in afara tabloului acela cu E-urile, pentru ca fetita fiind de nici 4 ani se plictisea foarte repede si nu stiu daca nu vedea sau pur si simplu nu mai era atenta . Nu vreau decat o alta parere si recomandare unei clinici de specialitate sau aunei analize specifice care sa fie mai concludenta in privinta vederi si daca strbismul pe care il are ea se poate remedia cu ochelari sau prin operatie?
6 comentarii
0
01-05-2009, ora 12:47
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
doamna vali, eu am 33 de ani si port ochelari pentru strabism de la 3 ani.
Se poate ameliora, se foloseste ocluzorul adica se acopera ochiul mai bun cu un plasture ca sa se forteze cel mai slab sa vada. Se fac si exercitii ortoptice care se desfasoara in felul urmator: copilul priveste pritr-un tub si cu manuta trage de o maneta care misca imaginea de la capatul tubului astfel incat ochiul o urmareste in miscare, ca o gimnastica a ochiului. Aceste exercitii trebuiesc facute pana la varsta de 6 ani cand se formeaza centrul vazului pe creier. Din pacate eu le-am facut abia la 10 ani. Nu am stiut.
In ceea ce priveste operatia, am auzit la televizorla "Traieste sanatos' pe antena 2 ca operatia la strabism este pur estetica, in cazurile in care ochiul este fugit rau si este inestetic, dar nu ajuta la vedere aceasta interventie.
Intrebati oftalmologul despre ocluzor si despre gimnastica ortoptica.
Sanatate copilului!
0
03-05-2009, ora 10:13
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! Un diagnostic corect si o conduita terapeutica adecvata vor fi stabilite numai dupa un consult oftalmologic; ar fi bine sa consultati un oftalmopediatru specialist si in interventii pentru strabism; In Bucuresti, specialisti buni in oftalmopediatrie sunt la clinica OftaPro si dna dr Andreea Ciubotaru; Ce sugestii am eu: daca fetita are ambliopie( nu vede bine) cu ochiul stang, aceasta fiind si cauza deviatiei strabice a ochiului, va recomand un tratament de dezambliopizare care consta in ocluzia ochiului bun pentru o perioada de 6 luni si precsrierea unor ochelari cu corectie optica maxima; la un interval de 6 luni se va face evaluarea acuitatii vizuale si a prescriptiei optice; daca am obtinut o acuitate vizuala buna si sub corectie, pozitia ochilor este normala( ortoforie), nu mai intervenim chirurgical; daca exista un strabism rezidual se poate face interventie chirurgicala ; numai bine
0
13-05-2009, ora 22:17
katyusa
Nu este medic/terapeut
katyusa
pt vali antonia,
eu mi-am operat baiatul de strabism la amandoi ochii la varsta de 5 ani, a purtat ochelari de corectie pana anul trecut.baiatul meu are acum 19 ani si nu mai are deloc probleme la ochi.l-am operat in bucuresti la dr filip.daca va intereseaza va dau nr de telef si mai multe detalii
0
29-10-2009, ora 00:11
oanaandrei
Identitate neconfirmată
oanaandrei
pt vali antonia:
solutia pentru ca ochiul sa vada este tratamentul ocluziv al ochiului bun(un rol important il aveti dumneavoastra in acest tratament)
solutia pentru strabism este interventia chirurgicala
cand? si cum? sunt intrebari la care raspunsul poate fi dat numai in urma unui consult detaliat.
Multa sanatate,
Dr Oana Andrei
0
12-11-2011, ora 03:23
Valerian01
Nu este medic/terapeut
Valerian01
Buna! Am strabism cu ambliopie la ochiul drept...Ochiul imi fuge numai cand sunt prea obosit in rest se observa foarte putin.. credeti ca daca fac o operatie nu ar mai fugi deloc? Multumesc!
0
13-11-2011, ora 13:14
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! Ce varsta aveti? Daca strabismul este consecinta unei ambliopii mari, atunci dupa corectie chirurgicala, ochiul va avea tendinta sa devieze din nou. O atitudine corecta consta in dezambliopizare ( este posibila numai la copii)si apoi interventie de corectare a strabismului rezidual.Numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.