Se poate transforma miopia in astigmatism?
Buna ziua!
Intrebarea mea este daca se poate transforma miopia in astigmatism? Port ochelari de 1 an de zile (miopie de -1 la ambii ochi). S-a modificat totusi ceva in vederea mea.si cred ca am astigmatism. Am fost la control si d-na doctor mi-a zis ca nu mi s-au schimbat dioptriile si sa port in continuare aceeasi ochelari.
Problema este ca inainte nu reuseam sa disting fara ochelari numerele de inmatriculare la masinile din fata mea, iar acum reusesc, numai ca vad imaginea putin dublata.
Stiti cumva ce se intampla?
Va multumesc,
Gabi
Intrebarea mea este daca se poate transforma miopia in astigmatism? Port ochelari de 1 an de zile (miopie de -1 la ambii ochi). S-a modificat totusi ceva in vederea mea.si cred ca am astigmatism. Am fost la control si d-na doctor mi-a zis ca nu mi s-au schimbat dioptriile si sa port in continuare aceeasi ochelari.
Problema este ca inainte nu reuseam sa disting fara ochelari numerele de inmatriculare la masinile din fata mea, iar acum reusesc, numai ca vad imaginea putin dublata.
Stiti cumva ce se intampla?
Va multumesc,
Gabi
2 comentarii
Ce varsta aveti? Faceti un consult oftalmologic cu cicloplegie si un examen al fundului de ochi; masuratorile ne pot arata si un cilindru mic, sub -0, 75 dioptrii, fiziologic, care de obicei nu se prescrie; daca dupa ce am prescris sfera maxima, nu este foarte buna acuitatea vizuala, prescriem si cilndrul acesta( de obicei, mai putin decat valoarea maxima aratata de refractometrie); numai bine
Multumesc de raspuns!
Am 27 de ani. Miopia o am de aprox. 1 an. Inainte nu am purtat ochelari. Acum am ochelari cu -1 la ambii ochi. Ultimul consult l-am facut in februarie (cu cicloplegie) si masuratorile erau urmatoarele:
R: sph -1, cyl -0.5, ax 16.
L: sph -1.25, cyl -0.5, ax 8.
PD 66
Pentru aceasta dioptrie, e recomandata interventia cu laser? Sau sunt sanse sa se reduca treptat?
Am 27 de ani. Miopia o am de aprox. 1 an. Inainte nu am purtat ochelari. Acum am ochelari cu -1 la ambii ochi. Ultimul consult l-am facut in februarie (cu cicloplegie) si masuratorile erau urmatoarele:
R: sph -1, cyl -0.5, ax 16.
L: sph -1.25, cyl -0.5, ax 8.
PD 66
Pentru aceasta dioptrie, e recomandata interventia cu laser? Sau sunt sanse sa se reduca treptat?
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 0Operatie pentru luxatie anterioara de cristalin la un ochi
- 1Miochimia pleoapa superioara stânga
- 1Miopie
- 1Keratita virala - exista tratament ?
- 0Recomandare clinică Bucuresti
- 1La oftalmologie îți vede propriul ochi pe monitor 3D că într-o tomografie ?
- 3Microftalmie
- 3Tratamente retinopatie de prematuritate pentru adulți. Ce progrese s-au făcut?
- 0Ochelari de citit folositi pentru distanta
- 1Privire in jos, nimeni nu- mi raspunde