SECRETIE de lapte...

13-10-2009
alina24_cr
Nu este medic/terapeut
alina24_cr
Buna ziua, ma numesc Alina, am 24 de ani si sunt mamica de 1 an si 1 luna...nu am alaptat decat 1 luna jumate si asta folosid pompepe de muls pentru ca bebelusul meu, , , acum deja copil mic ca are 1 an si o luna nu a supt..
am o mare dilema si o mare probleme inca am secretie lactica...adica din ambii sani doar daca apas pe mamelon sau doar dc ma ating pe sani tasneste laptele ca la robinet..am avut o perioada in care nu mai aveam secretie acum mi-a reaparut..am vb cu medicul de familie si mi-a zis sa astept pana la 1 an sa se intrerupa sg secretia de lapte...ca sa nu ma intoxic cu hormoni...dar mai am putin si fac 1 an si 2 luni de cand am nascut prin cezariana si eu inca am lapte..si nu am alaptat decat 1 luna jumate..am incercat sa ma examinez clinic eu nu am gasit la palpare nici un nodul nici pe san nici axial...dar totusi nu cred ca este normal..aa am uitat am si nsite dureri de cap neexplicate..si sincer sa fiu nu stiu unde sa merg.la endocrinolog..sau ce pot sa fac..
va multumesc anticipat..
cu respect
6 comentarii
0
13-10-2009, ora 22:03
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Daca mergeati la un medic homeopat cu copilul ar fi supt poate.
Mergeti macar acum pt. a gasi o solutie fara efecte adverse la problema cu alaptatia.
Medicamentele date de endocronologi va pot cauza mari probleme pe viitor si ar trebui evitate, cat este posibil.
0
13-10-2009, ora 22:08
alina24_cr
Nu este medic/terapeut
alina24_cr
Ok iti pot spune ca nimeni nu mi-a spus sa merg la homeopat si am mers la o gramada de pediatrii am uitat sa spun ca eu am nascut la 38 de saptamani si am facut copilul de 2140 g..si logic ca ma puneau sa ma mulg ca sa nu faca efort fiind ff mic iar apoi nu a laut san. am incercat si mi-as fi dorit..dar era o senzatie ff urata cand vedeai ca respinge sanul tau si am rezistat sa ma mulg doar 1 luna jumate..apoi am zis ca o sa o iau razna si am incetat sa ma mulg crezand ca nestimuland secretia se va oprii normal..dar acum chair ma sperii si nus tiu incotro sa merg este totusi 1 an si 2 luni de la nastere.. va multumesc
0
14-10-2009, ora 10:25
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Daca secretia lactata descrisa a aparut in conditiile in care ciclul menstrual a revenit, nu este normal. In acest caz e nevoie sa consultati un specialist endocrinolog pentru a exclude posibilitatea unui prolactinom, adica a unei afectiuni a glandei hipofize care o poate face sa secrete autonom hormonul care stimuleaza formarea laptelui.

Daca secretia lactata a aparut in conditiile in care ciclul nu a revenit, ar putea fi o situatie normala. In acest caz adresati-va medicului de familie care va va spune ce trebuie facut pentru intreruperea secretiei lactate.

In cazul in care in viitor veti mai avea copii, nu uitati ca alaptarea naturala este un lucru extrem de important pentru copil, pentru mama si pentru legatura dintre ei. Inca in maternitate fiind, cereti copilul ca sa-l alaptati. Exista o anumita presiune pentru ca mamele si copiii sa devina consumatoare de formule de lapte praf, e in interesul dv si al copilului sa faceti fata acestei presiuni.
0
14-10-2009, ora 10:48
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Cu alte cuvinte NU MAI FACETI ce va recomanda doctorii orbeste, mai ales aceste recomandari sunt diferite de ce au facut MAMELE si BUNICII nostri cu copii in general (si ele au facut multe prostii, dar mai putine ca in ziua de azi !)

Daca medicii va recomanda lapte praf, acid folic, hormoane, calciu anorganic, fier anorganic, vitamine artificiale, medicamente de oprit laptele de la san - Nu le luati ! Sunt daunatoare toate !
Exista alternative nepericuloase. Mergeti la un medic homeopat cu copilul in general si o sa vedeti diferenta. Dar la unul care practica numai homeopatia si nu cocheteaza si cu antibioticele.

Daca medicii va recomanda sa dati suc de fructe in loc de lapte pana ies dintii la copil lui-i dati !
Este daunator la varsta aceea si creeaza fermentatii, mai ales ca nu se mai gasesc fructe coapte complet in pom.
Daca medicii va spun sa-i dati legume, sau mai ales suc de leguime proaspat, nu-i dati decat dupa ce ii ies dintii si nuami fiert !. Legumele contin o gramada de nitrate si ii faceti baza de a se imbolnavi mai usor cu legume crude la o varsta prea frageda.

Ca lapte folositi numai cel de vaca proapspat sau pasteurizat, nu folositi nici omogenizat si cu atat mai putin laptele praf.

Daca doctorii va spun sa faceti cezariana nu o faceti, nasteti normal !
Daca doctorii va spun ca laptele de praf este cel mai bun, luati un pachet cu lapte praf si da-tii cu el in cap ca o merita ! Poate ii vine mintea din nou la cap care a alunecat la fund impinsa de propaganda celor care il fabrcia.

Daca doctorii va spun ca copilul are risc de malformatii (Dow sindrom, etc), nu-i credeti !
Nu au dreptate aproape niciodata si fac mamale sa traisca in frica tot timpul sarcinei.

99, 999 % din tot ce fac medicii fac numai din cauza presiunii si innoculatii exercitate de concernele farmaceutice care ne spala la toti creierul innoculandu-ne tot felul de lucruri gresite si daunatoare.

Ce este mai grav este ca lumea crede deja in ele mai mult chiar decat doctorii care le prescriu.
Si ca urmare face prostiile pe care le-ati facut dvoastar pana acum ascultandu-i pe doctori !
Treziti-va la realitate si nu lasati doctorii sa gandeasca pt. dumneavoastra pt. ca nici ei nu gandesc ci numai asculta asa cum ati ascultat si dvoastra.
0
14-10-2009, ora 22:51
alina24_cr
Nu este medic/terapeut
alina24_cr
Buna ziua..va multumesc inca de la inceput pentru raspunsurile si comentariile dumneavoasta..
am omis...ceea ce este o mare gresala si anume ca eu am menstruatie normala in cantitati mai mici decat inainte de nastere dar am lunar..si asta din noiembrie 2008 eu am nascut in septembrie..
o sa intreb si sa ma interesez de un endocrinolog..
va multumesc anticipat..
referitor la comentariile despre lapte eu nu sunt de acord cu laptele de vaca pentru ca este prea puternic pentru copil el inc anu este suf de pregatit pentru a manca tot ce mancam noi..rinichii lui nu sunt suf de dezvoltati..si sotacul la fel..asta in caz inc are nu toata familia mananca ciorba pentru el..eu de cand am inceput difersificarea mancare gatita pentru mine si sot inseamna mancarea lui
o sa incerc sa caut un endocrinolog sa facem niste investigatii si apoi dc nu sa intreb si un homeopat..
multumesc din suflet
o zi buna
0
20-10-2009, ora 11:01
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
In caz ca ii dati vreun fel de lapte.
Cu laptele este asa: din mai multe rele trebuie ales pe cel mai putin rau. Iar intre laptele praf si laptele de vaca, cel din urma este cu mult mai bun, indiferent ce crede unul altul, sau mai bine zis cum am fost inoculati sa creadem de diferite metode de propaganda. Toate generatiile pana acum 20 de ani au crescut in Romania numai cu lapte de vaca dupa ce s-a incheiat alaptia naturala si acest lucru la un grad de sananate incomparabil mai bun decat cel din ziua de azi. Ca nici laptele nu este bun in general pt. om, asta este altceva.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pomparea și păstrarea laptelui matern
  • Laptele matern – hrană pentru creier
  • Laptele matern uman, eficient în tratarea dermatitei atopice la copii
  • O proteină din laptele matern ar putea să omoare bacteriile rezistente la medicamente
  • Laptele matern, benefic pentru inima copiilor prematuri
  • STUDIU: Oligozaharidele din laptele matern și infecția cu rotavirus
  • Compusul din laptele matern combate bacteriile dăunătoare
  •