sectionare artera radiala, sectionare nerv radial

Reconstructia s-a facut cu grefa de nerv recoltat de la picior.Am 7 saptamini de la operatie, inca nu simt nimic dar important este ca ma pot folosi de mina, am destula forta.Rog pe cei care au trecut printr-o situatie similara sa imi spuna despre perioada de recuperare. ALEXIONESCU78 a postat un articol asemanator in luna mai, as dori sa stiu cum se simte.
2 comentarii

buna ziua, vreau sa descriu aici perioada de recuperare, si cum au aparut primele semne de ca nervul isi reia activitatea.M-am accidentat pe 1 septembrie, mi s-au acordat primele ingrijiri in serviciul de urgenta am fost inchis provizoriu iar a doua zi urma sa fiu operat.La operatie s-a constatat ca nervul este prea distrus, , eu accidentinduma prin taiere cu un flex echipat cu disc cu pastile vidia pentru debitat lemn "si sa luat decizia sa se procedeze in felul urmator.Intr-o alta interventie mi s-a recoltat 10 cm de nerv de la picior, , piciorul sting, lateral stinga de la oul piciorului in sus"si cu acest nerv mi s-a reconstruit nervul radial.interventiile s-au facut sub anestezie totala.La o saptamina de la operatie am inceput sedintele de electrostimulare in numar de 10 iar dupa trei saptamini cind mi-a fost scoasa atela gipsata am inceput gimnastica de recuperare pe care am facuto timp de o luna.ESTE FOARTE IMPORTANT ca gimnastica sa inceapa cit mai repede altfel existind riscul ca tendoanele sa se lipeasca pe operatie facind astfel imposibila miscarea degetelor.Am vazut la recuperare pacienti mai putin norocosi pe care medicii lor nu-i trimisesera la recuperare si care la doua luni de la operatie incercau fara prea mare succes sa faca ce ar fi trebuit sa faca cu mult timp in urma.Deci, cei care sinteti in situatii similare faceti gimnastica de recuperare imediat ce situatia va permite, fiecare zi conteaza.La externare mi s-a spus ca perioada de recuperare ar fi intre 6 si 18 luni dar ca vor fi semne inainte de 6 luni.La 3 luni si 3 saptamini am avut senzatia ca simt ceva la pipaire si timp de o saptamina era ceva incert, , acum mi se parea ca simt, acu ca nu" dar in seara de anul nou era ceva sigur, , incepeam sa simt".Lent, de la taietura spre degete incepeau sa imi revina simturile dar nu toate deodata.Pe aceeasi portiune simteam mai intii la pipaire, cam dupa o saptamina simteam rece si dupa inca aproape doua saptamini simteam cald.Acum la aproape7 luni de la operatie simturile mi au revenit pe o lungime de aproximativ20 cm de la operatie pe partea dorsala si ceva mai putin pe fata palmei.Binenteles ca pe portiunea pe care mi-au revenit simturile nu este ca inainte de operatie dar pina la 18 luni mai este si sint foarte optimist ca recuperarea va fi intr-un procent de mare.Am postat acest material pentru cei care trec prin situatii similare care au intrebari la care nu gasesc raspunsuri care nu au rabdarea sa astepte progresele care sint destul de lente in aceasta situatie.MULTUMESC pe aceasta cale colectivului de medici si asistente de la sectia de chirurgie plastica a spitalului de urgenta CRAIOVA, in special domnului doctor MARIUS CIUREA si domnului profesor HORIA PIRVANESCU.

buna ziua, spuneti-mi va rog in ca zona a fost sectionat nervul radial, deoarece eu am suferit un accident cu fractura dubla pe antebrat la 3cm de cot si doctorul mi-a spus ca nu se poate face nimic deoarece au fost taiate filetele care inervau muschii si in acest caz se poate face doar operatie paleativa pt transfer de tendoane.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 0Durere de cap de 4-5
- 1Buna ziua, am o malformatie cerebrala care a sangerat
- 1Hipodensitate lacunara la nivelul nucleului caudat drept
- 1"decompresie microvasculara / craniotomie retrosigmoid" CASMB
- 0Bună seara - Prolaps discal L5. Sunt de operat?
- 0Tumora Glomus jugular?
- 0Hernie de disc operată, naștere naturala sau cezariana?
- 0Hernie de disc
- 1Cauza amețelilor mele
- 2Hernie de disc L4-L5 stanga cu dureri pe piciorul stang