Semne de autism?

10-11-2021
Andreea Dom
Nu este medic/terapeut
Andreea Dom
Bună ziua! Am un băiețel de un an și 3 luni care își flutură mainile cand este entuziasmat sau cand vrea ceva. De asemenea, da din cap stânga-dreapta uneori când încep sa-l alint. Arată cu degetul destul de rar, dacă vrea ceva se duce la acel obiect și începe să mârâie sau sa fluture mainile.
Lucrurile bune la el: răspunde la nume, interacționează frumos cu noi, are contact vizual bun, este atent când îi vorbesc.
Zâmbește când ii zâmbesc si se bucura când ne vede.
Pune telefonul la ureche, încearcă sa-si pună ochelarii la ochi in fața oglinzii, se piaptănă când îi cer, îmi da obiectul pe care il tine in mâna daca i-l cer (fara sa intind mana). Stie unde este burtica si cam atât (atat am exersat cu el deocamdata).
Ne imita atunci cand stranutam, tusim sau cand scoatem diferite sunete. Bate din palme când zic bravo sau aplauze.
Dacă il întreb cum se miroase floarea, el miroase.
Recunoaște obiecte din casă, cateva animale și jucării (se uită spre ele când il intreb).
Merge destul de bine de la 14 luni, se cațără, se dă jos din pat singur.
Dacă ii zic ca mergem afara se duce la scaunel sa-l incalt, dacă ii zic sa mergem în casă se duce la ușa. La fel stie si cand ii spun sa mergem sa-l spal pe mânuțe, de duce la chiuveta. Stie unde este baia, strada, leaganul, masa unde preparam laptele etc.
Ii place foarte mult să ne jucam de-a v-ati ascunselea si cucu-bau, stie să puna cercuri pe stativ, să uneasca cuburi, să impinga mașinuța etc.
Mă pupa cand ii cer sau cand il rog sa pupe o jucărie.
Spune: mama, tata, papa, nani, uite, gata, e câh.
Mă ia mereu de mâna să ma plimb cu el sau când suntem afară si trebuie sa coboare scările sau să traverseze ceva mai dificil.
Înțelege, însă nu tot timpul, ce înseamnă "nu ai voie".

Ce nu-mi place la el este că are acest comportament si că nu arăta prea des cu degetul. Inca nu stie sa-mi aduca ceva daca ii cer.
Îi place foarte mult să închidă și sa deschidă usi si sertare, deși nu stă decat cateva secunde să o facă. La fel și cu apa, este innebunit sa se joace în apă.
Sunt îngrijorată în privința lui, deși are multe plusuri.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul