Senzatie de fir de par pe trahee

20-04-2022
Ev
Nu este medic/terapeut
Ev
Bună seara! Astazi am inhalat un fir micut de par(scama subțire), în timp ce vorbeam și nu am tușit după, eram într-o întâlnire de serviciu. Acum, la distanta de cam 6 ore, simt nevoia sa tusesc. Credeți ca îl pot elimina/l-am eliminat prin tuse sau îmi va crea probleme?
Ce e ciudat e ca simt cumva pe partea stanga a gatului. Acum...eu cumva de vreo 4 luni am probleme cu regurgitatia după orice masa, simptomele sunt relativ mai blânde, în ultima vreme, m-am obișnuit cu ele, dar mereu apar mai mult pe partea stanga. Tusesc foarte tare de obicei pentru ca simt ca aproape ma inec. Firul de par astăzi totuși chiar a fost aspirat, fiindcă am simțit mai clar.
In urma cu mai multi ani am avut o tuse persistenta timp de câteva luni, nu au știut niciodată sa îmi spună dacă am astm, sigur. Ulterior, tusea a trecut, a reapărut din când în când, dar, în principiu, tusesc voluntar, fiindcă mai tot timpul simt ca am ceva pe gat, după ce mănânc, in special dacă am baut lichide, chiar și la distanta de o ora de masa(nu pot bea imediat după). Din cauza asta am început sa beau apa tot mai rar...
Problema e ca am observat faptul ca e imprevizibila regurgitatia, se întâmplă mai mereu, dar am momente mai bune, deși poate mănânc același fel de mâncare.
Am slăbit aproximativ 10 kg de 4 luni de când mănânc ciudat...
Eu și am o problema de mai mulți ani, de când eram mica, de îmi e teama de inec. În copilărie am avut doua episoade și dezvoltasem o teama de a manca. A durat maxim un an, apoi, timp de 13 ani a dispărut. A reapărut in ianuarie, anul acesta, dar fiind mai mare, încerc pe cât posibil sa o înlătur și sa mănânc. Problema e ca îmi da bătăi de cap regurgitatia și e greu sa nu ma tem, de aceea recurg la tuse, pentru a elibera căile respiratorii, în caz de vreo aspiratie.
Ce credeți ca as putea avea? De asemenea, credeți ca se elimina natural firul de par, ulterior, fără sa fie nevoie sa fac ceva?
Multumesc!
3 comentarii
0
20-04-2022, ora 09:54
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Varsta. sex. inaltimea si cate KG ai????
ce investiagtii ai facut la gastrologie..si care este diagnosticul?
uita de ideea obsesiva.. de acel fir de par...sau mergi la un psiholog sa te ajute sa uiti
ai un gat ars de acisul gastric.. nu luneca la inghitit si sata iti da acele senzatii ciudate din gat..cum ca ar fi un corp strain acolo
0
20-04-2022, ora 19:10
Ev
Nu este medic/terapeut
Ev
Bună ziua! Mulțumesc pentru răspuns!
Am 27 de ani, sunt fata, am 1, 73 înălțime și acum 58 kg, cumva simt ca sunt la limita...
La gastroenterologie, am făcut doar o ecografie abdominala, mi s-a spus ca am ficatul gras, în stare incipienta, în urma cu 3 luni, deși eu nu mai mâncam lucruri care sa îmi facă rău de cam 2 luni, fiindcă regurgitam orice. La început, am avut o perioada de o luna cu somn doar pe la 3-4 dimineața, tuseam, ma inecam cu mâncare pe care apoi o înghițeam la loc(îmi cer scuze pentru detalii), acum somnul are loc în jur de 1, e mai bine, tusesc mai rar, dar mănânc puțin și nu pot manca multe lucruri.
Mi s-a dat tratament cu Debridat (3 săptămâni) și Normix(pe acesta nu l-am luat încă, fiindcă era o doza mai mare decât în prospect și am văzut ca este antibiotic, iar eu nu am făcut analize înainte...).
Mi s-a spus ca sunt plina de gaze, deși nu mâncasem mai nimic, în ziua aceea. Am renunțat la lapte, beau doar Kefir. Am și probleme cu constipația, am scaun o data la 3-4 zile maxim... Când beau Kefir e un picut mai bine. Nu știu de ce pățesc asta, mi se întâmplă de când eram mica...
0
20-04-2022, ora 20:12
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Dai clic pe numele meu
Găsești adresa de mail pe hotmail
Scrii acolo
Să-ți dau ceva recomandări concrete
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Corp străin în gât
  •