Senzatie de nod in gat

26-09-2017
L30
Nu este medic/terapeut
L30
Nici nustiu cum sa explic mai bine, e o senzatie de nod, presiune pe gat exact la inghitire, nu doare dar streseaza pentru ca o simt aproape permanent.
Mi s-a intamplat acum 3 ani, am facut un control de rutina la un spital in Romania, dupa care mi-au spus ca am lipsa de iod, am luat o luna dupa care intr-o seara am simtit ca nu am aer pentru cateva minute, apoi am simtit acea senzatie de nod in gat.Nustiu daca are legatura sau nu cu faptul ca am luat iod, dar eu am intrerupt tratamentul si de atunci simt acel nod permanent, in unele zile mai tare in altele mai putin.
Am fost apoi la doctor aici(locuiesc in Anglia) si mi-au luat analize pentru glanda tiroida, nu mi-au gasit nimic, sunt ok cu asta si alte analize au refuzat sa-mi faca.
Am fost la privat si in acea perioada aveam si o raceala in gat, mi-au dat treyament mai mult ptr raceala crezand ca asta e problema mea si mi-au zis ca daca senzatia persista si dupa tratament ar trebui sa fac ceva analize speciale cu un aparat pe care ei nu il au.Am mers la nutritionist si mi-a zis ca asta tine de atacuri de panica si mi-a recomandat L-theanine ptr o perioada destul de lunga, am luat aproape un an si nu simt nici o ameliorare.
Nustiu unde exact sa merg si ce analize sa fac.
Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra.
Multumesc!
4 comentarii
1
26-09-2017, ora 19:40
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
consult la Gastrologie
foarte frecvent refluxul gastro-esofagian in somn..de la alimente acre, acide, fructe, dulciuri pe noapte
prin acidul gastric se irita si se usuca mucoasa faringelui
care NU mai luneca la inghitire si da acele senzatii ciudate
sa scris mult pe forum despre asta
0
26-09-2017, ora 19:40
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Trebuie sa intruniti mai multe simptome ca sa aveti anxietate. Mai documentati-va pe net despre anxietate si faceti un test de anxietate online. Daca sunt excluse orice cauze fizice, mergeti sa va vada un medic psihiatru care sa va dea tratament medicamentos si faceti sedinte de psihoterapie, in masura in care considerati ca este necesar. Cu un antidepresiv (medicamentul care se da in anxietate), in principiu ar trebui sa se retraga simptomele in 2-4 saptamani. Probabil v-au dat un tratament naturist.

Asteptati si raspunsul domnului doctor Flueraru Valeriu.
0
26-09-2017, ora 21:11
L30
Nu este medic/terapeut
L30
Cred ca m-am exprimat eu gresit, domnule doctor Flueraru, cand am spus la inghitire, m-am referit de fapt la zona unde e presiunea pe gat, nicidecum nu am vrut sa spun ca nodul apare cand inghit.
Despre reflux am citit pe forum si am inceput asa cum spune cu omeprazol, doua luni si nu s-a schimbat nimic.
De altfel vreau sa mentionez ca am un regim de viata sanatos, nu mananc prajit, nici seara tarziu, am mese regulate, nu mananc dulce.
Singurul lucru la care inca nu am renuntat e cafeaua(una pe zi)
0
11-06-2021, ora 23:16
Adrian tasnade
Nu este medic/terapeut
Adrian tasnade
Eu simt la fel dar la mm e reflux pe timpul zilei mănânc bomboane mentolate și imi trece iau calciu magneziu zinc cv pt acid la stomac si cand ma stranguleaza mai tare iau extravalerianic nodul nu apare cand înghit cv sau mănânc ba mai mult se ameliorează daca mănânc si trebuie sa beau apa cam toata ziua câte puțin sper ca ajuta pe cnv mesajul
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce îmi dreg vocea întruna?
  •