serom dupa cezariana (8 luni de la op)-urgent
astept urgent un raspuns al unui doctor sau al unei pers care stie ce se intampla
acum 8 luni am nascut prin cezariana al doilea bebe(ambele nasteri prin cezariana la o distanta intre elei de un an si noua luni) la 5 zile de la nastere am facut serom, am fost la dr si l-am tratat, in doua sapt parea ca totul este ok; la una dintre copci am facut rana care s-a inchis dupa o luna, deasupra taieturi(operatiei) am portiuni mai tari, imediat ce s-a inchis rana aceia s-a deschis o alta rana la o alta ata care pare ca se inchide dar se redeschide iar, cam la interval de o sapt portiunile acelea tar ma dor, de 3 zile o portiune tare se simte si la operatia de apentic(operatie efectuata acum 13 ani) si este roza acum taietura aceia - nu stiu ce se intampla puteti sa-mi spuneti de ce fac rani la baza copcilor si de ce nu se inchide si de ce am portiunile acelea tari care ma dor din cand in cand?
va multumesc anticipat pentru raspuns
acum 8 luni am nascut prin cezariana al doilea bebe(ambele nasteri prin cezariana la o distanta intre elei de un an si noua luni) la 5 zile de la nastere am facut serom, am fost la dr si l-am tratat, in doua sapt parea ca totul este ok; la una dintre copci am facut rana care s-a inchis dupa o luna, deasupra taieturi(operatiei) am portiuni mai tari, imediat ce s-a inchis rana aceia s-a deschis o alta rana la o alta ata care pare ca se inchide dar se redeschide iar, cam la interval de o sapt portiunile acelea tar ma dor, de 3 zile o portiune tare se simte si la operatia de apentic(operatie efectuata acum 13 ani) si este roza acum taietura aceia - nu stiu ce se intampla puteti sa-mi spuneti de ce fac rani la baza copcilor si de ce nu se inchide si de ce am portiunile acelea tari care ma dor din cand in cand?
va multumesc anticipat pentru raspuns
2 comentarii
Trebuia sa lasi un inteval mai mare intre cele doua cezariene.Imediat dupa prima cezariana, tesutul cicatriceal fibros postoperator ce apare determina o remodelare a straturiloranatomice taiate de chirurg.Procesul de vindecare a peritoneului dupa cezariana sufera o modificare datorita persistentei fibrinei care prin activitatea sa, duce la formarea tesutului conjunctiv fibros si portiunea respectiva va ramane dura la palpare si diferita ca aspect de restul tegumentului.Infectia, obezitatea, sunt factori ce accentueaza aceste aderente.Faptul ca se cicatrizeaza greu este explicat si prin ceea ce am spus eu mai sus, tesuturile sunt modificate si au alta consistenta daca la nici doi ani s-a mai facut o cezariana, Si cred ca si imunitatea ta este putin scazuta.
am fost la un dr chirurg si mi-a spus ca organismul nu tolereaza atele din interior si ca prin ranile respective trebuie sa elimin ata
asta sa fie cauza?
a mai fost cineva in situatia asta?
va rog sa ma ajutati cu un raspuns
asta sa fie cauza?
a mai fost cineva in situatia asta?
va rog sa ma ajutati cu un raspuns
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 2Test FIT
- 3Calprotectina 57, Hemoragii oculte negativ
- 1Pot lua normix în combinație cu pilule contraceptive?
- 2Cum să-mi 'colorez' viața?
- 7Rezultat biopsie
- 1Eliminare pietre colecist (fiere)
- 6Dureri de stomac din cauza gastritei
- 4Hemoroizi persistenti
- 2Disconfort partea dreapta
- 1Colecist cotractat postprandial