Sex in timpul menstruației

05-03-2018
Host
Nu este medic/terapeut
Host
Salut! Ce se poate întimpla daca faci sex protejat in timpul ultimei zile a menstruatiei? Deregleaza ceva? Sau boate cauza ceva...urmari?
2 comentarii
0
06-03-2018, ora 11:15
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Sexul practicat în perioadele menstruale este o preferință personală, care depinde de cât de abundent este fluxul menstrual și de percepția celor doi parteneri asupra sângerărilor apărute în contextul unui act intim. În ultima zi, la unele femei este mai puțin abundent, pe când la altele la fel ca în celelalte zile.
Sexul in timpul menstruației, prezintă atât avantaje, cât și dezavantaje.
Astfel, poate aduce beneficii în ceea ce privește nivelul superior de satisfacție sexuală a partenerilor, dar și atenuarea unor neplăceri specifice.
Libidoul poate crește la menstruație, datorită schimbărilor hormonale firești din aceasta perioada. Creșterea dorinței sexuale apare în general în cazul femeilor care iau pilule contraceptive (cu efect direct asupra libidoului) în restul lunii, cu excepția celor câteva zile de menstruație.
Sexul la menstruație poate să scurteze durata ciclului menstrual, întrucât spasmele musculare produse de orgasm facilitează eliberarea fluxului menstrual in cantitate mai mare. Hormonii pe care corpul îi eliberează în timpul actului sexual (in special oxitocina) ameliorează crampele musculare, depresia si stările irascibile specifice sindromului premenstrual.
Totodată, contactul intim favorizează apropierea între parteneri, componenta emoțională a sexului la menstruație fiind deloc neglijabilă. Pot fi ameliorate și anumite dureri care apar la menstruație, precum migrenele sau crampele abdominale.
Principalul dezavantaj este posibilitatea crescută de contactare a bolilor cu transmitere sexuala.
De asemenea, în timpul menstruației agenții patogeni se înmulțesc, fluxul sanguin fiind un canal de transmitere a agenților patogeni. Schimbările fiziologice suferite de femei in timpul menstruației pot creste susceptibilitatea la infecții, dezvoltarea unor infecții fungice, iar bacteriile din sângele menstrual s-ar putea multiplica masiv.
Deschiderea cervixului creste riscul de infecții uterine
Expunerea la sângele menstrual cauzează iritații ale pielii(se poate iritata pielea sensibilă a vulvei). In plus, scurgerile menstruale pot îndepărta secreția naturală lubrefiantă produsa de pereții vaginului, fenomen care poate favoriza lezarea țesutului fin vaginal.

Utilizarea prezervativului nu doar că previne contactarea unei boli cu transmitere sexuală, însă ajuta si la întreținerea unui raport intim mai curat.
Dusul înainte și după sexul la menstruație este obligatoriu, pentru evitarea dezvoltării de infecții la ambii parteneri. Contactul intim în cadă poate fi cea mai comodă cale de a face dragoste în aceasta perioada delicată a lunii.
Femeile cu flux menstrual abundent pot apela la o metoda de protecție nouă, cupa menstruala, care este introdusa în totalitate în vagin și absoarbe fluxul menstrual, putând fi purtată pana la 12 ore.
Întrucât perioada menstruală nu exclude posibilitatea apariției unei sarcini, se impun aceleași metode contraceptive folosite în restul lunii. Diafragma, bureții contraceptivi sau prezervativele pentru femei pot ajuta la reducerea fluxului menstrual, astfel încât să nu ajungă să păteze patul sau trupul partenerului intim.
0
06-03-2018, ora 16:24
Host
Nu este medic/terapeut
Host
Multumesc mult pentru raspuns si ajutor!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Mit: Nu poți rămâne însărcinată în timpul menstruației
  •