Sfaturi pentru analize medicale copil 3 ani

06-11-2024
Reea.Reea
Nu este medic/terapeut
Reea.Reea
Buna. Sunt mamica unui baietel de 3 ani si ca o mama fara liniste in cautare de raspunsuri, am decis sa scriu si aici in cautarea lor. Voi incerca sa spun povestea noastra cat mai pe scurt.

Baietelul meu in luna iulie a avut un episod in care s-a speriat foarte tare din senin, (statea in pat, aveam putin timp de cand ne trezisem) a inceput sa planga, sa tremure si sa spuna "cade cade cade", in tot acest timp incercand sa vina spre mine dar nu reusea de panica probabil. M-a pus pe ganduri, am incercat atunci sa il linistesc sa pun diverse intrebari la care nu am primit raspuns.

Ulterior, aceste episoade au inceput sa fie tot mai frecvente, se repeta si de mai multe ori pe zi, spunand ulterior ca, “cade casa, cade casa, sau cade dormitorul, ori sufrageria”, depinde locul unde ne aflam si imi spune sa plecam din acel loc. Dureaza destul de putin, cred ca mai putin de un minunt toata aceasta stare, revenind apoi si spune "gata mami, nu mai cade" In momentul cand se intampla asta el vine si imi cere sirop. Am dedus ca probabil asociaza ca siropul il face bine, ca il vindeca de accea il cere. La inceput am crezut ca cere sirop ca e dulce, dar nu avea nici o logica pentru ca nu duce lipsa de ceva dulce cand mai cere. i se ofera cu masura, dar i se ofera. Plus am testat sa vad daca e asta spunandu-i cand se intampla asta ca ii ofer ceva dulce si a refuzat spunand ca nu, vrea sirop.

Am fost la doctor, Am facut ceva analize, anemie, totul e bine.
Am fost la oftamologie, totul a iesit bine.
Orl, nimic. Doamna doctor mi-a spus ceva de urechea interna doar ca nu avea aparatura necesara, m-au trimis la Iasi sau Bucuresti pt evaluarea acestei parti. Totusi mi-a spus ca se fac si diverse teste de echilibru si ca el este destul de mic. Inca nu am ajuns si acolo pentru asta.
Am ajuns la neurolog, ne-a mai dat un set de analize, totul bine, ne-a dat sa face si trombofilia, care a iesit ok si ne-a programat pt un RMN cu anestezie (care efectiv ma ingrijoreaza rau, dar daca trebuie si e necesar sunt dispusa sa il fac ).
Mai urmeaza o programare la cardiologie in curand.daaar, nu mai stiu incotro sa ma indrept, la ce sa ma mai gandesc, am tot fost la docori diferiti, am expus problema aceasta cu toate detaliile necesare si parca nimeni nu stie incotro sa ma indrume.
E adevarat, baiatu e mic, dar cand il vad cum face in momentul ala si cum il ia din senin, ma doare ca nu stiu cum sa il ajut, sa descopar, sunt foarte ingrijorata. Am tot rascolit si internetul citind si una si alta, dar nu mai am nici o pista. Astept doar RMN-ul ala sa vad ce raspuns primesc.

Am incercat sa urmaresc daca ii declanseaza ceva anume aceasta stare dar se intampla in momente total diferite.fie ca sta linistit, fie ca se joaca, ca topaie, ca merge.

Mai rau este faptul ca a inceput gradinita de 3 zile si a doua zi cand am fost sa il iau mi-a spus " mami am ametit la gradinita aici (aratandu-mi cu degetul spre usa de la clasa ), cred ca trebuie sirop). A treia zi educatoarea mi-a spus ca el este speriat de ceva si ca tremura si i-am explicat situatia si a inteles de ce la vazut asa. Problema este ca toata lumea este suprinsa ca nu este un copil speriat de fel, este foarte bagacios, chiar a gestionat foarte bine primele zile de gradinita, chiar educatoarele au spus-o si au ramas surpinse si au spus ca este foarte destept. Termenul de " am ametit" la memorat incercand eu mereu sa aflu ce se intampla cu el in acele momente si de cand a auzit cuvantul mereu il foloseste. Am ametit, nu mai spune ca, cade casa.

El in timpul zilei, inafara de episoadele astea se comporta normal, este vesel, activ, se descurca foarte bine la multe activitati, vorbeste orice, repeta poezii cantecele, mananca, alearga, iesim destul de des afara, este un copil foarte plimbat, pot spune ca doar la somn ce este linistit in rest e foarte activ.

Lui nu i-a placut niciodata sa se dea in leagan, si crescand nu se invarte. spune NU INVARTI. nu ii place sa o faca nici sa fie invafrtit de catre cineva. Ma gandesc ca poate toate acestea au o legatura. Dar da, a si cazut de 2 ori cand era mai mic si s-a lovit la cap, nu au fost lovituri in care sa isi piarda cunostinta, sa vomite sau sa ajungem la spital, l-am urmarit si a fost ok, nu a prezentat nici un simptom vizibil dupa acele cazaturi, dar nu exclud nici o posibilitate sa se fi intamplat ceva atunci poate si sa se manifeste acum ceva consecinte de la acele lovituri.sau e doar o teama.
Scriu in speranta ca poate citind altcineva, privind situatia din alt unghi ma poate sfatui. Sunt dispusa la orice indrumare si sfat. Imi doresc sa descopar cauza, iar daca e doar o teama sa reusesc sa il invat sa o gestioneze si sa trecem peste.

Multumesc !
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Teste medicale de rutină la copii
  •