Discuții despre analize la copil

37 subiecte
Adaugă întrebare / subiect
0 mesaje
73 vizite
Interpretare analize
Autor: Teodora Oana
Postat la data: 04-06-2020

Buna ziua!Va rog sa-mi interpretati urmatoarele analize pentru un baiat de 14 ani si 4 luni: 17 cetosteroizi 17.8 (5.3-9) ACTH 61.18 (7.2-63.3) CORTIZOL LIBER URINAR 115.1 (13.8-151.7) CORTIZOL 557 (133-537) DHEA S 293.2 (24.4-247) 17 OH PROGESTERON 3.05 (0.07-1.34) MULTUMESC

0 mesaje
68 vizite
Limfocite crescute bebelus 3 luni si jumatate
Autor: bubicoo
Postat la data: 04-05-2020

Buna seara. Am o bebelusa de 3 luni si jumatate careia i.am recoltat sange pt analize. 3 dintre ele au avut valori modificate si anume : potasiu seric 5.6 RDW 13.1 Limfocite 71.50 Intrebarea mea este urmatoarea: care ar fi cauza cresterii limfocitelor..zic doar asta pt ca celelalte 2 sunt ffff...

1 mesaje
152 vizite
Anti-tiroglobulina foarte mare
Autor: Mony S
Ultimul răspuns: 08-02-2020 13:05, postat de Mr. Nick

Buna seara. Am o fetiță de aproape 13 ani. I-m făcut analize pentru glanda pentru că avea probleme cu respiratia, si i-a iesit ATg extrem de mare. Adică de la 150 la 3470. Sunt tare speriată. Si analiza T3 a iesit mare și carență de vit D. Ea se simte...

0 mesaje
117 vizite
Ecograf la o fetita de 8 ani
Autor: manuela11
Postat la data: 07-12-2019

Buna seara i sa facut fetiței in varsta de 8 ani care se plângea de dureri de burtica un ecograf unde a reieșit urmatoarele: Colecist dimensiuni:destins de volum, alitiazic Splina ecostructura:prezintă splina accesorie cu diametrul 9, 5mm/10mm Aparat genital:prezinta lama fina hipoecogena la nivelul fundului de sac douglas.Ni sa zis ca trebuiesc analize...

1 mesaje
136 vizite
Analize medicale copil 5 ani
Autor: Denisa38
Ultimul răspuns: 18-11-2019 10:28, postat de Dr. Vitan Eugenia

I-am facut analizele fiului meu de5ani si urmatoarele analize au iesit rele: Eosinofile%=5.3 %, [0 - 5 / %] ; Monocite %=8.1 %, [0 - 7 / % ], Hematocrit (HCT)=40.5 % [34 - 40 / % ], Indice de distributie a trombocitelor (PDW)=8.8 % [11 - 18 / % ], Creatinina...

0 mesaje
380 vizite
Interpretare rezultate analize copil 8 ani
Autor: Utilizator89
Postat la data: 21-06-2019

Buna ziua, Ieri am fost cu fetita mea de 8 ani la clinica pentru recoltarea analizelor. Analizele i-au fost date de medicul de familie, dar nu pentru o cauza anume, ci pentru ca nu i le mai facusem de vreo 2 ani. Astazi am primit rezultatele pe mail si sunt...

1 mesaje
633 vizite
Interpretare analize
Autor: Magda56
Ultimul răspuns: 14-05-2019 12:39, postat de ginna123

Buna ziua, am facut analizele fetiței de 2 ani și rezultatul este următorul Formula leucocitara pentru 100 elemente. Neutrogile 20%, limfocite 70%, monocite 8%, eozinofile 2%, valorile 0%.Neutropenie Seria eritocitara :hipocroma microcitara Seria trombocitara : prezente aproximativ 40 trombocite/camp, prezente agregate trombocitare. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pana ajungem la...

0 mesaje
486 vizite
Rezultate analize copil 1 an
Autor: andreea2693
Postat la data: 28-12-2018

Buna seara. Am primit rezultatele analizelor la sange ale copilului meu de 1 an si ma ingrijoreaza anumite valori, cum ar fi. limfocite 76.0 interval 25.00 - 40.00 /% neutrofile 15.5 interval 37.00- 72.00/% limfocite (#) 8.53 interval 1.3 - 4.0/ 10^3/ul AST/TGO (ser) metoda spectrofotometrie 46 interval 5 -45/ U/L creatinina (ser) metoda spectrofotometrie ...

0 mesaje
833 vizite
Leucocite urina
Autor: AncaAria
Postat la data: 10-12-2018

Va rog sa ma ajutati! Am făcut analizele fetiței mele de 1 an si 6 luni, sumar de urina, acum 2 saptamani si au iesit leucocitele mari 11, 5, fata de valoarea normala de 2, 73 plus flora microbiana. Am urmat tratament de 7 zile cu antibiotic augmentin. Dupa 5...

0 mesaje
802 vizite
Interpretare analize.
Autor: Iunie2018
Postat la data: 08-11-2018

Bună ziua, am făcut analize de sânge fetiței mele de 3 ani și 8 luni rezultatul este următorul: Hemoleucograma... Hematii. 4400000 /mm3 (3850000 - 5150000) Hemoglobina... 12, 8 g/dL (10, 7 - 13, 9) Hematocrit. 38, 8 % (32, 5 - 41, 5) MCV. 88, 2 fL (73, 0 - 91, 0)...

0 mesaje
1093 vizite
Anizocitoza moderata Hipocromie discreta Limfocitoza 1% limfoplasmocite
Autor: Flory29
Postat la data: 06-07-2018

Buna ziua, am un copil ce tocmai a facut 1 an si am facyt niste analize de sange. La HLG a iesit Hb 9, nr eritrocite 3, 94, hematocrit 27, 8, largimea distributiei eritrocitare 18, neutrofil 18%, limfocit 71, 2%, monocit 1, 03, Echivalent al hemoglobinei reticulocitare (RET-He) 25, 4...

1 mesaje
1183 vizite
Rezultate analize bebe
Autor: Antigel
Ultimul răspuns: 20-02-2017 23:16, postat de Antigel

Buna ziua, Pentru ca bebe de 1.5 ani, nu prea ia in greutate (9.3Kg la 1 an si 6 luni), am efectuat ceva analize medicale, anume: Hematologie, Biochimie, Bacteriologie, Parazitologie, Proteine specifice. Din toate aceste analize, urmatoarele au avut rezultate in afara limitelor si anume: 1. Hemoleucograma completa -Sange: ANALIZE - REZULTATE -...

0 mesaje
5768 vizite
limfocite crescute copil de 1an
Autor: claudiu2013
Postat la data: 22-01-2015

Buna ziua azi am primit rezultatele analizelor fetitei mele de 1 an si 3 luni.Va rog sa-mi spuneti daca ar trebui sa ma ingrijoreze rezultatele: WBC...11.1, RBC...5.04, HGB...13.2g/dl, HTC...38.2%, PLT...234, PCT...0.292%, MCV...75.8um, MCH...26.1pg, MCHC...34.5g/dl, RDW-CV...13.4%, RDW-SD...37.1, MPV...12.5um, PDW15.5%, Lymph%...60.8%, Mid%...14.0%, Gran%...25.2%, Lymph#...6.7 10/mm3, Mid#...1.6 10/mm3, Gran#...2.8 10/mm3. Examen citilogic al frotiului sanguin(manual hematologie):...

0 mesaje
5291 vizite
interpretare analize copil
Autor: elena21
Postat la data: 23-05-2014

imi puteti explica analizele unui baietel de 2, 5 ani ptr ca nu am inteles prea bine de la medic. -RBC-3.50 -MCV-82 -RDW%-11.3 -RDWa-54.8 -HCT-28.7 -PLT-189 -MPV-7.3 -PDW-11.6 -PCT-0.13 -LPCR-13.0 -WBC-4.9 -HGB-10.3 -MCH-29.6 -MCHC-36.1 -LYM-3.0 -GRAN-1.4 -MID-0.5 -LYM%-62.7 -GRA%-29.7 -MID%-7.6 Medicul a spus ca nu stie ce sa zica, si ne-a dat trimitere la hematologie.

0 mesaje
3343 vizite
neutropenie usoara (si limfocitoza procentuala)
Autor: Cambra
Postat la data: 21-05-2014

Buna ziua, am o fetita de 2 ani si o luna, si i-am facut niste analize de rutina. Au iesit urmatoarele valori in afara celor normale: Free T3- putin marit RDW-CV- putin marit % Neutrofile- scazute % Limfocite - marite VTM - scazut la Frotiu sanguin gr apare NEUTROPENIE USOARA. LIMFOCITOZA PROCENTUALA. pana ajung la medic, ma poate ajuta cineva...

2 mesaje
6080 vizite
Interpretare analize sange copil 2 ani
Autor: olimpiagv
Ultimul răspuns: 17-05-2014 01:02, postat de olimpiagv

Fetita noastra de 2 ani are febra de 3 zile, in jur de 39-40 grade, ii administram din 4 in 4 ore alternativ panadol si nurofen. Am fost la doctor si primul ne-a spus ca are rosu in gat, a doua zi am fost la altul si ne-a dat sa...

4 mesaje
2470 vizite
analize medicale copii
Autor: duncaramona
Ultimul răspuns: 04-12-2013 10:24, postat de duncaramona

valori analize copil 12 ani mai mici decat valori normale si nu stiu daca este o problema, daca trebuie sa consult un medic, si daca da la ce medic de specialitate ar trebui va rog frumos un raspuns (WBC) leucocite 3, 61 10 9/l Neu 1, 44 Neu% 38, 80 % (MCV) 77...

4 mesaje
5996 vizite
proteina c reactiva la copil 2 ani 6 luni
Autor: andreuta22
Ultimul răspuns: 21-08-2013 20:13, postat de andreuta22

Nr. crt. Denumire Analiza Analizor / Metoda Biochimie Hitachi/Imunoturbidime 1 Proteina C reactiva* trie Proteina C reactiva* 5.49 mg/dl 0.01 - 0.5 Lucrate de : Chimist Hrimiuc Nona Analize de urina 2 Examen complet de urina (sumar + sediment)* Analizor+Microscopie - Sumar de urina -* Urobilinogen normal Normal Bilirubina negativ Negativ Proteine normal Normal Nitriti negativ Negativ Corpi cetonici negativ Negativ Glucoza negativ Negativ pH urina 5.5...

4 mesaje
3125 vizite
brge la copil de 3 ani
Autor: adnana_gold
Ultimul răspuns: 27-04-2013 22:15, postat de adnana_gold

buna dimineata! am un baietel de 3 ani care la 4 luni a luat tratament injectabil cu cefort si dexametazona timp de 2 saptamani ptr.bronsiolita ca apoi sa mi se spuna ca de fapt ar fi brge(tratamentul injectabil n-a avut nici un efect).diagnosticul a fost confirmat de doi medici dar fara...

2 mesaje
2442 vizite
interpretare analize la copil de un an jumate.va rog
Autor: elenush20
Ultimul răspuns: 20-11-2012 11:52, postat de elenush20

buna ziua iam facut zilele acestea nalizele fetitei mele si ma cam sperie niste rezultate va rog cineva poate sa ma lamureasca si pe mine in leg cu aceste valori nr leucocite-18.35 nr limfocite 11.3 5 %monocite-11.4% nr monocite-2.1 nr trombocite-655 sideremie 116 si la frotiu sanguin scrie leucocitoza cu limfocitoza...

0 mesaje
50104 vizite
interpretare rezultat analize
Autor: RoxA25
Postat la data: 19-07-2012

Buna ziua, am un baietel in varsta de 7 ani si 8 luni, in urma analizelor de sange si urina i-au iesit probleme la urmatoarele: limfocite - 47, 4 mid - 12, 9 granulocite - 39, 7 plachetocrit - 0, 286 latimea distributiei trombocitare - 17, 5 sideremia -33, 7 imi puteti spune despre ce este...

4 mesaje
3122 vizite
Intrepretare analize copil
Autor: Necunoscut0
Ultimul răspuns: 23-06-2012 23:42, postat de fdima.florentina

Baietelului meu de 2 ani, in urma unor analize de rutina, i-au iesit trombocitele marite 516, limfocite 55.9, monocite 5.70, volum mediu trombocitar 5.88 si calciu seric total 10.49., restul analizelor au iesit, intre limitele date. Medicul de familie spune ca au iesit aceste valori deoarece copilul a fost chinuit...

8 mesaje
545 vizite
analize medicale
Autor: camytza_68
Ultimul răspuns: 11-10-2011 17:10, postat de ancadumitrescu

am un baiat de 17 ani si i-am facut analizele de curand cu urmatoarele rezultate: neutrofile segm = 40.6 ; eozofile = 7.5 ; limfocite = 43.1 ; monocite = 8.6 ; sumar+sediment urinar - densitate = 1.032 ; sediment urinar = leucocite rare Va rog sa-mi spuneti ce investigati trebuiesc...

6 mesaje
39653 vizite
Cum se poate evita ca -ASLO- sa mai creasca?
Autor: ninabob67@yahoo.com
Ultimul răspuns: 07-08-2010 05:57, postat de Dr. Ana-Maria Slanin

De un an ii tot fac copilului meu analizele deoarece aslo are 600000 de unitati peste limita normala, doctorul de familie ne-a recomandat sa facem Moldamin 3 luni, dar tot degeaba. Am repetat analizele si au iesit la fel. atunci am facut Retarpen recomandat de un medic de la spitalul de...

0 mesaje
4730 vizite
analize la urina la copil 2 ani
Autor: andruta22
Postat la data: 06-04-2010

Am o fetita de 2 ani si i-am facut niste analize la sumar urina si: densitatea ia iesit mare1030 urobilinogen 0.2 mg/dl PH 5.5 corpi cetonici 80. As vrea sa imi interpretati si mie analizele.Ce inseamna densitate mare la urina la un copil de 2 ani.Va rog frumos sa imi...

3 mesaje
1352 vizite
Interpretarea rezultatelor analizelor - baiat de 11 ani
Autor: canamera
Ultimul răspuns: 21-12-2009 18:11, postat de IuliaCristianaB

Medicul nostru de familie nu este disponibil pana la mijlocul saptamanii viitoare, iar noi am primit astazi rezultatele analizelor nepotului meu de 11 ani. Dorinta de a avea o interpretare mai rapida a acestor rezultate si speranta ca aici voi gasi un raspuns mai curand decat saptamana viitoare m-au facut...

3 mesaje
2131 vizite
as dorii o diagnosticare pentru fiica mea...
Autor: niculascar2008
Ultimul răspuns: 19-11-2009 17:11, postat de moancea2003

fica mea de 2 ani are la analize- monocite1, 01 sau 12, 10 %, limfocite5, 08 sau 60, 90%, neutrofile 1, 89 sau 22, 90%, V.S.H.12mm/1h si 25mm/2h-ca simptome scaune dese cam 4 pe zi cam de mult urat mirositoare, moi, culoare de la mustar la maro deschis, gaze urat...

3 mesaje
1369 vizite
analize copil
Autor: morona
Ultimul răspuns: 26-09-2009 15:48, postat de Casa drhouse

Buna ziua, am un copil de 5 luni , nascut prematru la 29 de saptamani.De atunci ne luptam cu anemia, HGB a crescut e adevarat, a ajuns la 10.74 de la 7.8 dar totusi am anumite nelamuriri.De exemplu de LY % sunt 66.7 ( in limite normale ) si LY#...

12 mesaje
1398 vizite
proteina reactiva c, fibrinogen mari-stafilococ patogen?
Autor: matina
Ultimul răspuns: 08-06-2009 22:51, postat de fvaleriu

La niste analize de rutina, copilului meu de 8 ani i-au iesit urmatoarele valori marite; VSH 15, Fibrinogen 495, proteina reactiva 12, fier 32, restul fiind OK.La o luna dupa, am facut un exudat si are prezent stafilococ patogen atat nazal cat si faringian. Poate fi acest rezultat cauza valorilor marite...

3 mesaje
1523 vizite
interpretare analie
Autor: oana-gabriela
Ultimul răspuns: 21-02-2009 00:07, postat de mioara cata

baietelul meu are 1 an si 4 luni si iam facut 3 analize: sideremia, hemograma cu formula leucocitara cu Hb, Ht si indici si examenul coproparazitologic. Cele ce nu sunt bune sunt: largimea distributiei eritrocitare valorile fiind intre 11.6-14.8 % el avand 15.4 %; la neutrofil valorile fiind intre 20-65%...

2 mesaje
2578 vizite
Va rog, interpretare analize copil de 4 ani
Autor: anisoara26
Postat la data: 12-06-2008

Nr leucocite=9.2 Hematocrit=40.6 Limfocite%=45 Volum mediu eritocitar=79! Monocite%=9.4! Cant. Hemoglobina medie=26.4! Granulocite%=45.6 Conc.Hb Eritocitara medie=33.6 Numar absolut Limfocite=4.1! Latime Distrib.Eritocitar=15.4 Numar absolut Monocite=.8 Trombocite=319 Numar absolut Granuocite=4.3 Volum mediu trombocitar=6.9! Numar eritocite=5.17 Plachetocrit=.219 Hemoglobina=13.6 Latime Distrib. Trombocit.=12.4

3 mesaje
3101 vizite
Urgent ! Va rog analizele fetitei mele de 3 ani si 6 luni
Autor: pufulet28
Postat la data: 23-03-2008

Rezultatele fetitei mele de 3 ani si 6 luni sunt:exudat faringian cultura:prezent streptococ beta hemolitic grC si stafilococ patogen.Hematologie:(voi trece doar cele care au iesit in afara int de referinta)leucocite 11300; limfocite4.09; VSH la 1 ora 30, la 2 ore 58;proteina "C" reactiva-cantitativ 10.86.Examenul de urina: aspect usor tulbure, albumina...

2 mesaje
2020 vizite
interpretare analize medicale
Autor: dedei
Postat la data: 25-12-2007

Va rog pentru baietelul meu de 4 ani, sa-mi dati un raspuns. In urma analizelor de rutina a obtinut valori normale, mai putin la DISTRIBUTIA ERITROCITARA, unde a obtinut 17, 40 %. si la URINA dens. 1, 02, pH 5, 0.In rest totul este normal. Si ptr. mine am o nelamurire,...

3 mesaje
3692 vizite
analiza aslo
Autor: MYADYA
Postat la data: 18-10-2007

am o fetita de 10 ani, i s-au facut analizele iar aslo i-a iesit cu 120 mai mult decat valoarea normala pt varsta ei, as dori sa aflu daca i s-a dat corect tratamentul acesta fiind din injectii moldamin cate una pe saptamana o luna, apoi a doua luna una...

4 mesaje
4418 vizite
Analize la copil de 1.2 ani
Autor: Ana1968
Postat la data: 28-09-2007

Am o fetita de 1.2 ani. Are urmatoarele analize repetate la 2laboratoare diferite : Laborator 1 Laborator 2 Rezultat(referinta) Rezultat(referinta) Calciu seric 13.87(8.4-10.4) Calciu ionic Magneziu Fier Fosfataza alcalina

0 mesaje
2740 vizite
interpretare analize copil 2 ani şi 10 luni
Autor: giorgia
Postat la data: 06-03-2007

Bună ziua! In urma unui contraol de rutină al băieţelului meu am constatat valori alterate la următoarele analize:leucocite(WBC)-11, 66;TGO-36;fosfatază alcalină-616;exudat faringian-floră mixtă saprofită;secreţie nazală-floră mixtă saprofită, in rest valori in limite normale.Menţionez faptul că in afara unei agitaţii continue specifice varstei băieţelul mănancă foarte bine, doarme bine, insă in ultimele...

3 mesaje
4353 vizite
copil de 8 ani
Autor: ForumVechi
Postat la data: 24-10-2005

am un copil de 8 ani si 20 kg i-am facut analizele si am primit raspunsul;VSH3040;limfocite 43;hemoglobina 12.2;eozinofile 6;hematrocite 35, 3;eritrocite 4400000;calciu 8'3;aslo 400;in urina rare leucocite si rar acid uric;multiple microcalculi la rinichiul drept;am fost internat cu el pentru ca a fost suspect suflu sistolic, dar dupa mai multe...

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.