Sfaturi pt batran de 92 cu pulsul de 30-35 care nu vrea stimulator cardiac

23-06-2023
ursulevski
Nu este medic/terapeut
ursulevski
E vorbva de bunicul meu de 92 de ani, care n-as fi crezut ca are problema asta caci mai sapa / da cu grebla prin curte, ba chiar merge pe bicicleta (pe distante scurte). In schimb de cateva ori a lesinat "din senin", si cateodata are ameteli.

Din moment ce nu vrea operatia pt stimulator cardiac incerc sa ma gandesc ce ar putea face.
Din ce am citit problema e ca nu ajunge suficient sange la creier (si aici contribuie faptul ca-i sus creierul, si e mai greu de pompat sangele pana sus) si de aici lesinul, si evident probleme daca si unde / cum cade jos daca lesina.
Inteleg ca inima are si muschiul propriu-zis, dar si un "pacemaker" care dicteaza muschiului sa bata, si aici e problema. Ma gandesc ca o solutie ar fi sa faca exercitii fizice, preferabil la orizontala (in pat) ca sa nu fie problema lesinului. Daca inima ar fi foarte puternica, poate ca ar fi suficiente 30 de pulsuri pe minut.

Nici nu stiam ca exista problema asta. Eu stiam doar ca biciclistii profesionisti au o inima asa puternica incat sunt suficiente putine batai mai ales in stadiul de repaus, si e pericol de moarte in somn ca prea scade pulsul. De-aia ma gandesc ca daca inima ar fi puternica (antrenata) atunci n-ar fi problema ca bate rar.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: