Cel mai mic pacemaker din lume a fost implantat în SUA

©

Autor:

Cel mai mic pacemaker din lume a fost implantat în SUA
După ce a primit aprobarea FDA (Food and Drug Administration) în aprilie 2016, pacemaker-ul cu dimensiunile cele mai mici de până acum - Micra® Transcatheter Pacing System (TPS) – a fost implantat pentru prima dată unui pacient de la un spital din New Jersey.

Acest dispozitiv se adresează pacienților cu bradicardie, o afecțiune care constă într-un ritm lent sau neregulat al bătăilor inimii, de obicei frecvența cardiacă fiind mai mică de 60 de bătăi pe minut. Prin urmare, inima nu este capabilă să pompeze suficient sânge oxigenat în organism, de aceea pacientul va prezenta stări de amețeală, oboseală, scurtare a respirației, senzație de leșin. De obicei, tratamentul constă în introducerea unui pacemaker, care va trimite impulsuri electrice către inimă să își reia ritmul normal al bătăilor.

Micra TPS are o zecime din dimensiunea unui pacemaker obișnuit, iar implantarea lui se face printr-o procedură non-invazivă de mai puțin de o oră și nu este vizibil.

În plus, noul dispozitiv nu necesită fire sau un „buzunar” sub piele, unde să fie depozitat. Datorită dimensiunii reduse, el poate fi implantat direct la nivelul inimii, printr-un cateter, și fixat cu ajutorul  „dinților” cu care este prevăzut. Un alt avantaj este că ajustează automat ritmul, în funcție de nivelul de activitate al pacientului. La cei care au nevoie de mai mult de un dispozitiv pentru inimă, Micra TPS are o funcție prin care poate fi setat să se închidă permanent, astfel ca un nou dispozitiv să fie implantat, fără ca cele două să interfereze.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 10-05-2019 | creare: 06-06-2016 | Vizite: 1339
Bibliografie
Clinicians implant world`s smallest pacemaker, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2016/06/160604053102.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum