si sangerare si menstruatie?

01-08-2008
Maghdad
Nu este medic/terapeut
Maghdad
Am citit undeva aici pe forum ca dupa postinor sau vine direct menstruatia, sau e sangerarea aceea minora la cateva zile si menstruatia vine, de regula, la momentul asteptat pentru luna respectiva. Confirmati?
Si inca o intrebare. La momentul ovulatiei, endometrul a incheiat faza proliferativa, din cate stiu. Asta inseamna ca daca postinorul provoaca mai repede hemoragia, ea va dura cam tot atatea zile cat un ciclu obisnuit?

Multumesc!
3 comentarii
0
01-08-2008, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. Dupa Postinor, orice urmare e posibila: de obicei apare, la cateva zile, o sangerare mai redusa cantitativ, iar menstruatia urmatoare poate aparea la vremea ei sau dupa un timp mai indelungat.

2. Da, in cazul in care Postinor e luat in preajma ovulatiei.
0
28-03-2010, ora 14:31
Tka
Nu este medic/terapeut
Tka
Buna ziua! Sunt intro mare dilema, in ziua a 3a a menstruatiei am avut contact sexual neprotejat, la aproximativ 12-13 ore dupa am luat postinor2 (pt a doua oara dupa 10 luni), in general durata menstruatiei este de pana la cel mult 7 zile, insa st deja in a 9 a zi si ink am sangerari ca la ciclu insa cu intrerupere, nu sunt abundente, dar ma ingrijoreaza aceste sangerari. Mentionez ca prima data cand am luat postinor2 nu am avut absolut nici o reactie adversa si sia facut efectul. Pana la cat se pot prelungi aceste sangerari si sunt normal, sau exista riscul unei sarcini? sau acestea mai pot fi cauzate si de stres, raceala, sau pur si simplu actul sexual in timpul menstruatiei? Va rog sami raspundeti pt k st ingrijorata.
0
24-10-2012, ora 17:50
christine4
Nu este medic/terapeut
christine4
buna.Am nevoie de un sfat. Am luat cele 2 pastilute de postinor2 dupa 8ore de la contactul sexual si dupa 1 sapt mi-a venit ciclul. M-a tinut o sapt ca de obicei, fluxul nefiind abundent ca pana acum. Luni, in loc sa imi treaca, mi-a venit din nou ciclul normal la data asteptata (era regulat pana acum) cu flux abundent cum aveam mereu la inceput. Este normal sau am motive sa ma sperii?E vorba de o hemoragie?Va rog sa imi dati un sfat caci acum sunt foarte stresata din cauza asta, mai ales ca sambata viitoare am nunta. Va multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Amenoreea - lipsa menstruației
  • Dismenoreea - durerea în timpul scurgerilor menstruale
  • Întârzierea ciclului menstrual
  • Menopauza
  • Menarha - prima menstruatie
  • Calmează durerile menstruale acasă
  • Menstruația peste sarcină
  • Spotting - sangerarile intermenstruale
  • Sangerarea in timpul actului sexual
  •