Simptome neplacute dupa operatia de hernie inghinala

09-10-2018
iv8291
Nu este medic/terapeut
iv8291
Buna seara,
In urma cu un an si jumatate a trebuit sa suport o operatie de hernie inghinala stânga cu plasa. Precizez ca am 63 ani si sunt un barbat corpolent (130 Kg). S-a efectuat operatia la o clinica privata si dupa 2 luni si 5 zile s-a reusit, in sfârsit, eliminarea firelor cu care se efectuase sutura exterioara. Spun aceasta deoarece saptamânal, medicul care ma operase mai descoperea câte un capat de fir ramas nescos. Aceasta facea ca operatia sa supureze si, evident, sa nu se inchida. Precizez ca sutura avea circa 25 cm lungime. In sfârsit, dupa multa suferinta si nenumarate drumuri la medicul respectiv, lucrurile s-au rezolvat. Acum, dupa un an si jumatate, simt sub piele, independent de sutura exterioara, o umflatura de circa 2 cm in diametru si 7-8 cm lungime, vizibila când stau in pozitie verticala, foarte dureroasa si foarte tare la apasare. Daca nu o apas, durerea e usoara si permanenta. Oare este ceva normal sa am aceasta umflatura dureroasa ? Este o chestiune ce tine de refacerea zonei ? Este semnul unei recidive ? Este o intoleranta a organismului fata de plasa respectiva ? Oare este o operatie nereusita ? Ar fi bine sa port o centura inghinala ? Durerea devine acuta când stau pe scaun si inclin sa cred ca o centura inghinala mi-ar face bine. Multumesc frumos pentru raspunsurile si sfaturile dvs.
4 comentarii
0
09-10-2018, ora 19:50
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Ar putea fi funiculul spermatic inflamat. Luati un tratament antiinflamator ( ketonal, diclofenac, indometacin...) pentru 7-10 zile, cu reevaluare ulterioara. De asemenea puteti aplica local punga cu ghiata intermitent.
0
09-10-2018, ora 21:37
iv8291
Nu este medic/terapeut
iv8291
Domnule Doctor, va multumesc frumos pentru raspuns. Dar tin sa adaug ca acea formatiune dureroasa si tare la pipait o am inca de acum 1 an si jumatate, adica imediat dupa operatie. In acest timp eu am tot sperat ca se va resorbi, ca va disparea odata cu trecerea timpului si a inglobarii plasei in organism. Oare ar putea fi locul in care a fost cusut muschiul sau plasa ? Oricum, incep deindata un tratament antiinflamator, asa cum m-ati indrumat. Credeti ca ar fi bine sa port o centura inghinala ? Sunt ingrijorat si de aceea astept in continuare sfatul dvs. competent. Cu multumiri !
0
10-10-2018, ora 06:53
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Fara sa va examinez, nu pot pune un diagnostic cu acuratete. Da, ar putea fi traiectul de sutura ( la plasa sau aponevroza ). Nu e cazul de centura. Luati tratamentul si facem reevaluare ulterioara.
0
10-10-2018, ora 07:57
iv8291
Nu este medic/terapeut
iv8291
OK, voi urma tratamentul antiinflamator pe care mi l-ati indicat. Domnule Doctor, va multumesc frumos !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul