Simptome ochi drept

03-12-2008
Madalina81
Nu este medic/terapeut
Madalina81
Acum o saptamana am suferit o lovitura pe partea dreapta a fetei, foarte aproape de ochi.
De cateva zile, observ o luminita (ca un flash, apare si dispare imediat) vizibil doar in coltul ochiului drept. Nu port ochelari, vederea imi este buna...dar nu stiu cum sa cataloghez acest "simptom". Acest flash apare cu periodicitate, o data la cateva minute.

As dori un raspuns, va rog.

Deja mi-am facut programare la oftalmolog, insa as vrea sa ma duc si cu o a doua parere, pentru ca nu vreau sa mi se dea cine stie ce pastile si sa le iau degeaba sau alte minunatii de acest fel.

Multumesc.
1 comentarii
0
03-12-2008, ora 22:49
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna seara!Pentru a se stabili diagnosticul, este necesar un examen oftalmologic complet ( determinarea acuitatii vizuale, examenul vitrosului si al fundului de ochi), ecografie oculara, angiofluorografie daca se ridica suspiciunea de edem macular; Simptomatologia sugereaza decolare posterioara de vitros ( DPV) post-traumatica; DPV se poate asocia cu ruptura retiniana si decolare de retina, hemoragie vitreana, edem macular, memebrane epiretiniene; in aceste situatii, se impune internare si tratament corespunzator; daca la examenul oftalmologic initial nu se deceleaza prezenta acestor entitati, se impune control lunar timp de 3 luni, apoi anual ; numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns