Siropul de arţar este un "superaliment"

13-08-2011
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Siropul de arţar, o adevărată instituţie în Canada, are proprietăţi anti-inflamatoare şi anti-oxidante asemănătoare cu cele ale afinelor, ceaiului verde şi altor 'superalimente' de acest fel, arată un studiu ştiinţific menţionat de site-ul lesquotidiennes.com.
'Am descoperit că mai multe elemente (din siropul de arţar) au proprietăţi anti-oxidante şi anti-inflamatoare care s-au dovedit eficiente în cancer, diabet şi boli baceteriologice', scrie Navindra Seeram, profesor la Universitatea din Rhode Island (Statele Unite), care a condus studiul.
Polifenolii din suc ar putea contribui la menţinerea nivelului de zahăr din sângele diabeticilor, prin inhibarea enzimelor implicate, adaugă cercetătorul.
Oamenii de ştiinţă, care au studiat siropul de arţar de Quebec, au identificat 54 de elemente binefăcătoare, dintre care cinci total necunoscute. Unul dintre ele a fost botezat quebecol, în cinstea provinciei canadiene francofone, cel mai mare producător mondial al acestui sirop. Noile molecule descoperite le oferă chimiştilor posibilitatea să creeze noi remedii împotriva altor boli. Rezultatele cercetării au fost prezentate recent la reuniunea anuală a American Chemical Society din California, urmând să fie publicate în următorul număr al Journal of Functionnal Foods.
_
Sursa: Agenţia Naţională de Presă "Agerpres", partenerul Romedicului pe secţiunea de Noutăţi şi Ştiri medicale.
2 comentarii
1
14-10-2011, ora 19:43
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună seara!

Fac o PRECIZARE tardivă, şi anume: Studiul ştiinţific ale cărui rezultate sunt menţionate în posting-ul anterior, se referă la siropul natural de arţar, cel de natură virgină, nu la siropul sintetic. Din păcate, în România 80% din siropurile de arţar comercializate şi vândute sunt contrafăcute şi, deci, sintetice. Aşadar, atenţie ce sirop cumpăraţi!
NU consumaţi sirop sintetic de arţar, pentru că este hepatotoxic şi nefrotoxic (afectează ficatul şi rinichii!).
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune,
Mr. Nick
0
29-12-2013, ora 10:37
viil27
Nu este medic/terapeut
viil27
Salut Mr.Nick, sufar de borrelioza asa ca nu am voie sa consum zahar, ca solutiev alternativa am adoptat siropul de artar, insa, m am documentat mai bine si constat cu stupoare ca, marea majoritate a siropurilor sunt contrafacute, ce solutie de verificare as putea avea ? cunosti vreuna pentru a putea verifica autenticitatea siropului ? s au ai dee despre o firma care este sigura si aduce sirop original ? Multa sanatate si multumesc anticipat
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.