Sjogren, Hashimoto, Glaucom-Angioedem recurent

06-12-2010
Adriaa
Nu este medic/terapeut
Adriaa
Buna ziua,
Sant in varsta de 43 ani, am fost operata de tiroida(tiroidectomie subtotala) acum 12 ani, timp in care m-am simtit bine fara tratament, urmarind anual tsh-ul, ft4 care mereu au fost in limitele bune.Acum 2 ani au aparut probleme diverse, mici si multe, mucoasa bucala iritata, sindromul ochi uscat, pleoape umflate mai tot timpul, alergie, transpiratie excesiva, piele uscata, frig, dureri reumatice.Am facut o noua serie de analize, ecograf, consult reumatologic si in urma acestora s-a pus diagnosticul Sjogren-anticorpi anti Ro(SS-A) 25 (20), nticorpi anti La(SS-B) 26 (20);;;Tiroidita Hashimoto anti TPO 96, 7 (50);Angioedem recurent.pleoapele se umfla aproape zilnic.Tratamentul recomandat este Plaquenil 200mg, 2tb/zi doar cu acordul oftalmologului, pe care nu l-am primit deoarece in urma controlului amanuntit, a campului vizual, s-a constatat ca e vorba de glaucom, retinopatie si am fost trimisa inapoi la reumatolog.Va rog mult sa-mi spuneti in acest caz daca e un risc f mare sa folosesc totusi Plaquenil??As avea si o alta varianta de tratament in aceasta faza a bolii???
Multumesc.
5 comentarii
0
31-12-2010, ora 11:27
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! Una dintre contraindicatiile administrarii de Plaquenil este existenta unei maculopatii; nu recomand administrarea de Plaquenil in situatia dumneavoastra; da, avem si alte optiuni: tratamentul imunosupresor( ciclofosfamida, ciclosporina, methotrexat), tratementul cu rituximab, interferon-alfa. In acest stadiu de evolutie, avand in vedere containdicatia administrarii de Plaquenil, eu va recomand Methotrexat. Cred ca cel mai bine ar fi ca medicul reumatolog sa va aleaga o schema de tratament adecvata.Eu as propune o schema initiala cu 7, 5 mg pe saptamana o data pe saptamana( este o schema de tratament de la poliartrita reumatoida) pana se obtine raspuns clinic, asta inseamna ca dispare simptomatologia, scade titrul anticorpilor; apoi se scade cantitatea de medicament cu 2, 5 mg pe saptamana pana la cea mai mica doza eficace( la care nu reapare simptomatologia); in poliarttrita reumatoida se recomanda un tratament de intretinere cu doza minima eficace de cel putin 2 ani; pentru a ameliorara simptomatologia oculara, se poate folosi si un colir cu ciclosporina( Restasis)-1 picatura de 2 ori pe zi, cel putin 6 luni de zile; numai bine
0
31-12-2010, ora 11:39
Adriaa
Nu este medic/terapeut
Adriaa
Va multumesc mult si va urez un An Nou FERICIT!!!!
0
30-11-2011, ora 13:33
Adriaa
Nu este medic/terapeut
Adriaa
Buna ziua !Revin la Dvs cu aceeasi problema a pleoapelor umflate, intre timp am facut toate investigatiile din nou si nu este vorba de SSjogren, nu sunt probleme nici la tiroida, nici ginecologice, nici gastroenterologice, nici paraziti, pur si simplu e vorba de un teren atopic intens, cu sensibilitate la polenuri, mucegaiuri...etc, o dermatita de contact la metale, cosmetice..etc.Nu folosesc farduri, crema pt fata este avene trixera, samponul pt copii no tears si totusi pleoapele se umfla, simt uneori usoara senzatie de mancarime si nisip in ochi.Reactie imediata de umflate a pleoapelor(de "sifonare"a lor si iritare in interiorul pleoapelor superioare ) e la -abur(cand gatesc), la fum de tigara(in spatiu inchis, chiar si ventilat)., la apa dimineata cand ma spal pe fata.Mentionez ca am folosit lacrimi artificiale, Blue gelA, , Systane, Optive,..etc, antialergice Opatanol, Alergodill(inclusiv spray nazal), Proculin, Alocryl, Nostamine, Nasonex(tot nazal), am incercat de doua ori si Flumetol s unguent si Kanamicina (acestea doua de la mine putere) si la toate reactionez exact la fel..se umfla pleoapele, orice as face!!!mancarimea mai dispare, filmul lacrimal se mai intrerupe, uneori n-am senzatie de jena dar rareori am pleoapele normale.Va rog t sa-mi spuneti daca a ramas ceva ce as putea folosi in aceasta situatie.Multumesc mult!!!!!
0
25-01-2012, ora 17:54
Adriaa
Nu este medic/terapeut
Adriaa
Buna seara,
Revin.incerc sa rezolv problema..folosesc(tot de la mine putere)) de doua saptamani Tobradex (2 ori/zi)unguent si NU se mai umfla pleoapele!!!!!
Va rog mult sa-mi spuneti daca pot continua acest tratament si pentru cat timp.poate imi puteti explica despre ce este vorba, eu tot nu am un diagnostic clar la problema pleoapelor...
(am uitat sa va spun ca pe langa absolut toate analizele si investigatiile facute si mentionate in mesajul anterior,
am facut analieze si pt Helycobacter Pylori+Chlamidii si nu am infectie nici cu una, nici cu alta).
Multumesc mult !
0
14-07-2017, ora 23:35
AncutaMaria
Nu este medic/terapeut
AncutaMaria
Bună seara Adriaa.Am aceasi problema ca și dvs.adica mi se umfla pleoapele. Analize bune. As vrea sa știu ce mai faceți? Ați luat Plaquenil? Aveți vreun diagnostic? Se mai repeta problema sau ați găsit tratamentul potrivit.
V-aș fi recunoscătoare dacă mi-ați răspunde ptr ca eu nu știu în ce direcție s-o apuc. Multimesc mult
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Analize pentru tiroidă – indicații, explicații și diagnostic de laborator
  • Insuficiența tiroidiană
  • Viața pacienților cu afecțiuni tiroidiene este afectată chiar și după stabilirea unui tratament
  •