Soc... e posibil sa am leucemie?

15-01-2009
alexionuzty
Nu este medic/terapeut
alexionuzty
Buna ziua,
Am efecutat in sept analizele gratuite respectiv in data de 3 sept 2008, ora 8.30: hemoleucograma cu WBC: 8.7 ( ne= 5.6, Ly=2.7in mare), RBC= 5.6, PLT=220, HGB=17.1, normale toate), biochimie cu TGP=193, Chol=246, Trigliceride=220, glicemia 107, uree si creatinina normale. Medicul de familie a zis ca e posibil o incarcare grasa a ficatului sau hepatita cu trimitere la gastro si hepatologie.

Istoric medical:
- 2000 - operatie picior ca urmare a taierii intr-o sticla...fara influente;
- jena de 4-5 ani in partea stanga a abdomenului superior, care cedau dupa defecatie si odihna, accentuate dupa o constipatie dobandita in urma alimentatiei cu alimente uscate.si fortarii defecatiei.
- efectuare ecograf in sept oct 2007, din cauza jenei in stanga, raspunsul dr internist dupa palapre si ecograf fiind ca nu am nimic la organele interne ci doar gaze pe intestin care se aduna in stanga sus la unghiul splenic si apasa acolo gazele, de unde si jena mea.
- iunie iulie 2008 - dureri stomac, parca parca imi strangea cineva stomacul, m-a durut vreo 3 zile, am luat contrloc si nospa si mi-a trecut, de atunci nu m-a mai durut;
- ameteala permanenta, parca as fi consumat o cantitate de alcool, lipsa motivatie si concetrare, din sept oct 2008 aparuta dupa un aflare unei vesti eronate legate de analizele de mai sus( in loc de glicemie la limita normalului s-a inteles leucemie).
- jena in partea dreapta superioara a abdomenului, aparuta din 30.11.2008.

Dupa efectuarea analizelor de mai sus si in urma unei erori de comunicare, medic de familie - ruda - eu, in luna sept am suferit sa spun asa un soc nervos cum ca as avea leucemie.dupa lamurirea problemei, consultare internet, discutii cu MF m-am mai linistit dar am ramas cu acest dubiu si pana azi.

Am efectuat din nou analizele la sange si biochimie pt a elimina suspicinea hepatitea cat si a bolii inexistente.
23 set 2008, ora 17.00, tensiune 15 cu 9 ( in loc de 13 cu 7)- WBC=10.7 (cu Gr 6.9 si Ly=2.7, restul Ba si Eo in normal), RBC=5.5, PLT =230, HGB=16.8, si restul normale toate), TGP=68 - limita laborator 70, TGO - 32 limita laborator 50, Glicemie 102, Trig 122, Chol 149, uree, creatinina, ca, fe, birubilinele toate normale. Verdict: nu am nimic, nici macar hepatita, s-a gresit analizele facute prima data la biochimie.
In mintea mea ramane suspiciunea ca as avea leucemie...bazandu-ma pe WBC=10.4. Incep sa am o stare de tensiune si sa ametesc usor. Jena in partea stanga incepe sa predomine si sa ma gandesc la ea tot timpul la ea, precum si leucemie.

Am decis ca sa consult un medic chirurg ca sa lamuresc problema cu jena in stanga.
13 oct 2008, ora 17.30
Ii prezint istoricul meu si analizele facute si decide sa faca alte analize si sa ma palpeze. La palpare nu am nimic.
La analize WBC=11.4 (cu Gr 7.5 si Ly=3.3 restul Ba si Eo in normal), RBC=5.48 PLT =185( am impresia ca de la garou valorile mai scazute...ca nu prea gasea vena sa imi recolteze), HGB=16.87 si restul normale toate), TGP=68- limita laborator 70, TGO - 28 limita laborator 50, GGT - 82 limita 76 - singura iesita din normal, fosfaza alcalina 87 - limita 126, si LDH, uree, creatina, calciu, fier, birubiline in limite normale si ele, Glicemie 96, Trig 128, Chol 183. Am efectuat si raza la plamani..si a iesit normala. Verdict: sanatos si sa stau linistit si sa mananc.

Starea de ameteala continua precum si jena. Decid sa merg la neurolog, oftalmolog, orelist.
16 oct 2008 - consult oftalmolog, rezulatat astigmatism la ochiul drept de plus 0.5.
23 oct 2008 - consul neurolog si zice ca nu e nimic.dar pt siguranta sa fac un CT la cap.
24 oct 2008- consult ORL ist, rezultat normal, deviatie de sept.
02.11.2008 - efectuez Ct, rezultat CT normal si o sinuzita maxilar stanga de care eu nu stiam.

Ameteala inca mai este precum si jena si intervine din 30.11.2008 si intepaturi, mai rare, sub forma de arsura si dupa care trece in parte superioara a abdomenului dreapta.
Decid sa fac un ecograf.
In 3 decembrie - ecograf cu rezultatul urmator: aerocolie importanta, ficat la limta superioara a normalului (5.6), omogen, fara leziuni, reflexivitate normala, calcul rinichi dreapta de 3 mm, restul normal la amandoi, splina 12 cm, aspect normal, pancreas cu aspect eco normal, colecist cu pereti supli destins.Totul ok.
Merg la un dr gastroenteorolog se uita pe analize si rezultatele la eco, discutam de istoric, ma chestioneaza despre starea de sanatate...si decide ca am colon iritabil si imi da spaspomen.

Starea actuala: ameteala usoara dar tot persistenta, jena in stanga este la locul ei, iar in dreapta din cand in cand ma inteapa.
Va rog sa-mi spuneti daca as putea fi suspect de ceva si ce analize sa fac ( Ct abdominal, endoscopie, colonscopie, transzit baritat, hemoleucograma, puctie medulara, markeri hepatici) pentru un diagnostic corect. Sa fie toate aceste lucruri puse pe seama unei mentalitati mai prapastioase...ca a drobului de sare, a stresului si a socului unei vesti neplacute, a sedentarismului sau a alimentatiei?

Mentionez ca sunt barbat, am 28 ani, 187 cm, aprox.90 kg, fost fumator, cosumator ocazional de alcool, mananc bine si orice, cu masura. Scaun 1 data pe zi.
De 2 ani am o munca de birou, ceea ce ma face sa stau cate 8-9 ore in fata calculatorului.

Va multumesc pentru rabdare!
9 comentarii
0
16-01-2009, ora 17:31
ali39
Nu este medic/terapeut
ali39
Poate ai si ceva, avand in vedere jobbul tau cu calculatorul care este f daunator si de care suntem dependenti dar cred ca esti prea prapastios ! Esti atat de tanar, pai tu ar trebui sa fii brici, asta ca sa te mai destind k poate esti ingrijorat si mai ai nevoie de relaxare. Poate iti raspunde unul din medici, sunt si eu curioasa!
Parerea mea, sa nu te superi pe mine.
Ali
0
20-01-2009, ora 13:49
alexionuzty
Nu este medic/terapeut
alexionuzty
alissia...se pare ca nu raspunde nimeni.asta e. poate imi raspunde nick...dar nici el nu a mai intrat. oare sa fie mult de citit.trebuia sa editez in capitole?
0
20-01-2009, ora 13:50
alexionuzty
Nu este medic/terapeut
alexionuzty
si stai linista ca nu ma supar pe tine.chiar nu vad de ce m-as supara!
0
20-01-2009, ora 14:41
ali39
Nu este medic/terapeut
ali39
Buna. Intra la sectiunea psihoterapie, subiectul comunicare cu prietenii mei si scrie acolo despre starea ta. O sa vezi ca primesti multe raspunsuri si sfaturi pt ca acolo chiar vb intre prieteni!
Te asteptam !
Si, m-am gandit ca te-a suparat faptul ca ti-am zis ca esti prea prapastios dar ma bucur ca nu e asa!
Alisia
0
21-02-2009, ora 18:43
mariazet45
Nu este medic/terapeut
mariazet45
aproape toate simtomele pe care le ai, le are si sotu meu, doar ca are 52 de ani, si greutatea si inaltimea e aceeasi, eu sant mai prapastioasa si mai are in plus sangerari anale, iar alteori ii mai curge sange din nas ma ingrozeste ca el nu vrea sa mearga la medic.Felicitari ca aveti grija de sanatate poate ca veti gasi leacu sa ne spuneti si noua cand va vindecati si ce a-ti facut sa va vindecati.
0
23-02-2009, ora 13:07
alexionuzty
Nu este medic/terapeut
alexionuzty
Mie mi-au cam trecut...mai toate...erau datorate sistemului nervos...cred...stresului si altor lucruri.sotul dvs are o anumita varsta la care ar trebui sa-si vada de sanatate si sa mearga la medicul de familie si apoi la sugestia acestuia...la specialist. Incercati sa-l convigeti sa faca niste analize si apoi mergeti cu ele la medic. Multa sanatate si numai bine!
0
26-09-2009, ora 12:48
drweather
Identitate neconfirmată
drweather
Imi cer scuze pt intirziere. in ultimul timp m-am concentrat pe blogul meu, nu am mai raspuns aici
Sper ca intre timp nu ai murit de leucemie :)
Glumesc desigur.Ai patit ca in proverbul cu nebunu care arunca o piatra si 10 destepti nu o pot ridica.Asta e.In leucemie globulele albe WBC sint de ordinul zecilor de mii...chiar sute de mii in fazele acute.O crestere moderata de citeva mii apare in infectii.(11, 7, sint sigur ca ai observar unitatile de masura, e de fapt 11.700.Deci in leucemii acute avem valori pe la 100-200 de mii).
Cred ca problema ta sedentarismul.Ai tu un scaun pe zi, dar precis e constipat.Incearca sa faci macar 1-2 ore de miscare in timpul liber.Daca esti din Buc da-te jos din metrou cu 1-2 statii inainte si mergi pe jos.
0
28-09-2009, ora 09:06
alexionuzty
Nu este medic/terapeut
alexionuzty
:))...da...cam asa a fost.unul a zis o prostie si eu o luasem de buna.asta e...oricum e bine ca acum am intrat in tainele medicinii de laborator.acum sunt bine.cred ca sufăr de colon iritabil si intradevar nu prea fac miscare. Am repetat analizele prin aprilie si WBC era 8.3 cu un interval de 4-10 normal, RBC 5, 6 si PLT 190. Ma ingrijoreaza TGP care tot variaza, bine ca petrecut inainte cu 2 zile de analize, vreo 5 beri, si a iesit marit.virusii hepatici erau negativi, Hiv 1 si 2 negativi, toate erau bune numai TGP si TGO marite. Oricum multumesc pentru raspuns...chiar si asa tardiv e bun.ca nu imi raspunsese decat drhouse pe privat si imi spuse acelasi lucru...miscare... Sa-mi dati si mie denumirea blogului! Multumiri si sa auzim numai de bine! Sanatate!
0
01-11-2009, ora 19:25
drweather
Identitate neconfirmată
drweather
Acu dupa 5 beri daca nu ti-ar fi crescut transurile insemna fie ca nu mai ai ficat, fie ca berile erau fara alcool
Cit despre blog, da si tu un search pe google cu "drweather" ca nu-s mai multi :)
Adaugă un comentariu / răspuns

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.