Sondaj: orice om ar alege homeopatia chiar daca o cunoaste

23-08-2009
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Urmatoarele intrebari se pot pune oricarui om si vor da in mare aceleasi rezultate in toate cazurile:

1. Ce medicamentie preferati, cu efecte adeverse sau fara ?
2. Care medic il considerati mai bun: cel care va gaseste boala de abia in urma la analize detaliate si cu aparatura moderna sau cel care o gaseste de pe urma simptomelor descrise de dumneavaostra la consultatie.
3. Preferati medicamente ale caror efecte se pot anihila imediata daca au fost date cumva im mod gresit sau pe cele care dupa ce au fost luate intoxica ireversibil ficatul si sangele si aduc daune organelor ?
4. Prefereati un remediu care vindeca cauza sau unul care trateaza numai simptomele aparute ?
5. Ati prefera administrarea zilnica de medicamente pe timp indelungat pt. tratarea unei boli sau adimistrarea unor doze unice la un interval mare, daca efectul acestor duoua metode ar fi identic.
6. Preferati medici care inainte de prescrietea unui tratament va pun multe intrebari referitoare la simptomele pe care le aveti sau pe cei care va pun numai putine intrebari ?
7. Preferati un medic de familie care va poate trata personal indiferent de boala sau un medic de familie care va trimite mereu la un "specialist" ?
8. Preferati un medic care se preocupa si intelege cauzele sufletesti ale bolilor sau unul care le ignora complet ?
9. Preferati un tratament cu medicamente sau o operatie pt. o afectiune care se poate trata cu ambele metode ?
10. Preferati o medicina care produce mereu medicamentele noi a caror eficacitate nu este inca cunoscuta indeajuns sau o medicina care foloseste medicamente al caror efecte sunt bine cunoscut de mult timp ?
11. Considerati un tratament ca fiind mai "genial" atunci cand a adus vindecarea atunci cand s-a administrat un remediu o singura data sau sau atunci cand remediul a trebuit sa fie luat zilnic si mult timp ?
12. Preferati un medic care incearca sa intelega cauza bolii sau unul care trateaza numai simptomele ?
13. Preferati medicamentele care creeaza dependenta sau medicamente care nu creeaza depenta ?
14. Preferati medicamente ieftine sau scumpe ?
15. Preferati medicamente al caror efecte sunt binecunoscute de sute de ani sau medicamente noi ?
16. Preferati medicamante aprobate care au fost testate numai pe animale sau medicamente care au fost testate numai pe oameni ?
17. Preferati medicamente care expira si prezinta pericole sau medicamente fara termen real de expiratie care se mentin decenii intregi in aceeasi forma ?
18. Preferati tratamente cu mai multe medicamente luate simultan sau tratamente numai cu un singur medicament, daca efectul lor ar fi identic ?
19. Preferati un medic care ignora posibilitatea ca unele boli sa fie creeat de toxine chimice din mediul inconjurator sau unul care este constient de efectul acestora cat si de tratamentul adecvat ?
20. Preferati un medic care la anumite boli da vina pe defecte de gene si refuza sa trateze o astfel de boala sau unul care incearca sa vindece si astfel de boli ?

Toate aceste intrebari ofera celui intrebat posibilitatea de a alege intre numai doua optiuni
a) homeopatie
b) medicina alopata (clasica)

Acest lucru insa nu trebuie mentionat celui intrebat pentru a putea gandi fara prejudecati.

Faceti un sondaj de opinie cu aceste intrebari la rude si prieteni si veti vedea ca orice om inteligent care intelege intrebarile va opta inconstient dar in mod rational in peste 95% din cazuri pentru modul de tratate homeopat si pt. homeopatie, chiar daca nu stie de ea sau chiar daca este adeptul declarat al alopatiei.

Adica orice om si-ar dori fara sa stie nimic de homeopatie o consulatie la un medic homeopat si cu remedii homeopate daca nu arexista piedica podusa de prejudecatile inoculate si de frica de necunoscut.

Asta inseamna ca un om care gandeste (fara prejudecati) nu ar accepta un tratament alopat chiar daca nu ar sti de posibilitatea si de eficienta unui tratament homeopat. Realitatea este bineinteles alta, caci in cazul unei boli omul nu mai gandeste rational din cauza fricii si tinde sa apeleze numai la lucrurile pe care le cunoaste (medicina alopata) si care aduc cele mai rapide efecte (dar nu si vindecare).

Omul nu foloseste in general ceva ce nu cunoaste si nu are incredere indiferent cat de bun este acel lucru si chiar
daca in mod rational ar opta pt. acesta varianta.

Daca ar avea sansa de alege in tihna folosind-si rationamentul orice om oricat de inteligent ar alege homeopatia, lucrru ce poate fi dovedit in orice clipa printr-un sondaj de opinie cu aceste intrebari.

Am sa incerc sa gasesc 2 studenti care sa faca un sondaj de opinie cu cateva sute de oameni cu aceste intrebari printre care si studenti la medicina si ceva medici si am sa vad postez aici rezultatul acestui sondaj de opinie.

Daca cineva din forum doreste sa raspunda sincer si fara prejudecati la acest sondaj de opinie - lucru imposibil insa pt. un "dusman" al homeopatiei sau al meu dupa ce s-a citit despre intentia lui - este binevenit.
6 comentarii
0
23-08-2009, ora 14:01
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Titlu ar fi trebuit sa fie:
Sondaj: orice om ar alege homeopatia chiar daca nu o cunoaste
0
23-08-2009, ora 19:51
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Titlul ar trebui sa fie: Orice om se ghideaza dupa liberul arbitru, si in urma prezentarii tuturor formele de medicina, este liber sa aleaga ce doreste...

Nu ai niciun dusman pe forum, nu ai avea de ce...eu chiar iti admir unele capacitati, cum ar fi tenacitatea!

"Daca ar avea sansa de alege in tihna folosind-si rationamentul orice om oricat de inteligent ar alege homeopatia, lucrru ce poate fi dovedit in orice clipa printr-un sondaj de opinie cu aceste intrebari." - Si cei care aleg alte forme de medicina sunt inteligenti...unele afectiuni te forteaza sa apelezi la medicina alopata...ce ii face homeopatia unui om schizofrenico-paranoid pt a-l calma rapid?????????? Crezi tu ca 1-2-5-10 granule homeopate iii elimina starea de surescitare nervoasa? Nu cred, doar sedativele/tranchilizantele puternice...homeopatia poate fi cel mult adjuvant!

Si totusi, homeopatia este ceva benefic...numai bine!


Cu deosebit de multa placere si deferenta,
Mister NICK;)
0
23-08-2009, ora 20:17
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Hop si eu! :D
scarface, unde ai vazut tu "dusmani" ai homeopatiei?!Eu nu am vazut asa ceva, doar divergente de opinii, ceea ce este cu totul altceva!Chestia este ca uneori scoti niste perle din "gura", incat nu ma pot abtine sa nu spun ceva, si nu sunt singura!!Esti un tip inteligent, nu zice nimeni ca nu esti, dar impui tuturor aceasta medicina de o asa maniera, incat se vede de la o posta ceea ce urasti cel mai mult in viata!
Mai bine pune mana si scrie o carte despre medicina homeopata si celebrele granule! ;)))
"Si totusi, homeopatia este ceva benefic".. si eu sunt de aceeasi parere!!
Pupici pt.Nick!
scarface e bosumflici, asa ca nu primeste pupici!! ;))))))))))))))))))))
0
23-08-2009, ora 20:27
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
"scarface e bosumflici, asa ca nu primeste pupici!! ;))))))))))))))))))))" - ce rima frumoasa si hilara ;))))))))))))))))))))
Nu scapa forumul de noi...





_
DOAMNE AJUTA!
"Pentru credinciosi nici o dovada nu este necesara"
"Pentru necrediciosi nici o dovada nu este posibila"
Stuart Chase
0
24-08-2009, ora 12:31
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Nu, nu, nu, niciodata!! ;))))))))
Pupic
0
24-08-2009, ora 16:37
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Echipa racheta ;)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Kisses!


Cu deosebit de multa placere si deferenta,
Mister NICK;)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Homeopatie
  • Serviciile de homeopatie - decontate de stat?
  •