Serviciile de homeopatie - decontate de stat?

©

Autor:

Serviciile de homeopatie - decontate de stat?
Sistemul Național de Sănătate din Wirall, o regiune metropolitană din Anglia, a hotărât să nu mai cheltuie banii contribuabililor care plătesc taxe și impozite la bugetul de stat pe servicii de homeopatie controversate.

O decizie similară a fost adoptată și în Liverpool, unde a fost redus bugetul cu 30,000 de lire, alocat tratamentelor homeopatice. Astfel, în nicio zonă a Angliei, cu excepția Londrei și a orașului Bristol, nu mai sunt decontate serviciile homeopatice.

Anual se cheltuiau 16.500 de lire pentru ca aproximativ 50 de pacienți să beneficieze de tratamente homeopatice.

Astfel de terapii alternative utilizează cantități diluate de substanțe chimice cu scopul de a trata afecțiuni minore, astmul, infecțiile, depresia, stresul, anxietatea, alergiile, artrita și hipertensiunea arterială sau ca adjuvante în tratamentul cancerului.

Adepții susțin randamentul acestor terapii în cazurile de boală care nu au răspuns tratamentelor medicale convenționale, însă criticii spun că nu există dovezi științifice care să ateste eficiența acestora.

Reprezentanții Sistemului Național de Sănătate din Wirral adminte că „Nu există dovezi solide și de calitate care să afirme eficacitatea terapiilor homeopatice în tratarea oricăror condiții de sănătate”.

Decizia a fost adoptată ca urmare a unui sondaj desfășurat în comunitatea metropolei Wirall. Dintre cei 1.291 participanți, 48 au susținut că ar trebui reănoit contractul care asigura decontarea serviciilor homeopatice, 19 respondenți au susținut că aceste tratamente ar trebui prescrise doar în circumstanțe de excepție, în timp ce 1.224 au răspuns că Sistemul Național de Sănătate nu ar trebui să finanțeze homeopatia în niciun caz.

„Odată cu oprirea subvenționării serviciilor homeopatice și în Wirral, majoritatea instituțiilor pentru sănătate recunosc faptul că homeopatia nu este validă pentru a utiliza resursele financiare limitate ale Sistemului Național de Sănătate”.

În continuare, puteți citi articolul nostru despre polemica privind homeopatia, care oferă argumente pro și contra în legătură cu această terapie alternativă.

Sursa: Liverpool Echo News

Data actualizare: 10-08-2019 | creare: 05-10-2016 | Vizite: 2176
Bibliografie
Wirral NHS chiefs vote to stop spending cash on homeopathy , link: https://www.liverpoolecho.co.uk/news/liverpool-news/wirral-nhs-chiefs-vote-stop-11979569
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Homeopatie
  •