SOP-stimulare esuata

13-10-2016
Karin59
Nu este medic/terapeut
Karin59
Buna seara! Am 29 ani, de la 14 ani sunt diagnosticata cu hipotiroidism si de 3 ani cu Sop. De 4 ani incerc sa raman insarcinata, luna aceasta a fost prima luna in care am facut stimulare ovariana cu Clostylbegyt. Schema de tratent a fost urmatoarea: 5z Duphaston ( fara el nu am CM decat odata la 18 luni ) 2/zi, din a 3-a zi a CM Clostylbegyt 2/zi, apoi ar fi urmat Pregnyl-ul, de care, din pacate nu a fost nevoie. Am fost ieri la monitorizare ( z12 a CM ) si nu era nici macar un folicul marit. E des intalnita aceasta situatie? Sotul nu are nicio problema, a facut spermograma si toate sunt in regula. Precizez ca mai iau si Euthyrox 100mg, Metfogamma 1000mg/zi, de mai multi ani. Cu toate ca deobicei am CM slab, luna aceasta a tinut 2 zile si a fost foarte-foarte slab. E posibil sa nu fi avut succes stimularea din cauza calitatii CM ? Luna aceasta am sa iau Duphaston 10 zile 2/zi, si Clostylbegyt 3/zi in loc de 2. Pe langa marirea dozei medicamentelor, ce pot eu sa fac sa-mi cresc sansele de reusita pt data viitoare?
Daca in z12 a CM nu am avut folicul relevant, sunt sanse ca zilele urmatoare sa apara o ovulatie spontana? Va multumesc!
1 comentarii
0
16-10-2016, ora 16:07
Dr. Danciu Cristina
Endocrinologie, Cluj Napoca
Dr. Danciu Cristina
Buna ziua,

Stimularea esuata poate fi cauzata de insuficienta ovariana.
Sunt necesare dozari hormonale pe anumite zile ale ciclului menstrual pentru a determina statusul ovarian.
Nu ati mentionat daca ati efectuat si histerosalpingografia (metoda care arata permeabilitatea trompelor uterine).
La pacientele cu SOP ciclurile pot fi anovulatorii sau ovulatia poate fi mai tarziu, nerespectandu-se ziua 12-14 a CM.

Cu stima,
Dr. Danciu Cristina medic specialist endocrinolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul