Spasme musculare in tot corpul - 18 ani

11-07-2017
CristinaRomedic
Nu este medic/terapeut
CristinaRomedic
Buna ziua! Sunt fata, am 18 ani. De la Craciun in 2016 ( aprox. 8 luni) am incput sa am tremuraturi in maini care ma frustrau cu toate ca nu erau dureroase. La inceput de februarie stateam intainsa in pat, cand am simtit din talpi o senzatie gadilicioasa, care pana seara mi s-a intins pe picioare. Imi simteam picioarele hiperexcitate.
De atunci pana acum am experimentat tot felul de spasme musculare (care se vad din exterior) in absolut tot corpul (talpi, sani cap+fata, gat, burta, palme, umeri etc.)
Unele zile sunt mai rele decat altele, iar in zilele rele am senzatia ca muschii imi sunt uscati si ma strang si ma inteapa ca un junghi in mai multe locuri
De asemenea, mainile mi s-au subtiat considerabil, la fel ca si piciorul anatomic, de imi simt oasele. Imi amortesc mainile, picioarele, si cand sunt treaza si cand dorm. De doua ori m-am trezit din somn cu mana atat de amortita ca voiam s-o misc si nu se misca, dar intr-un final reuseam.
Alte simptome mai sunt ca imi trosnesc oasele foarte des si foarte tare, uneori simt ca am probleme cu respiratia sau ca ritmul cardiac e marit si astept sa se calmeze.

Bunica mea a avut tiroida autoimuna, din partea careia mai am o matusa si o verisoara cu tiroida autoimuna si o alta cu diabet tip 1. Nu exclud posibilitatea unei boli autoimune nici eu, cu toate ca toate testele de tiroida au iesit bine. Ultimele teste de sange le-am facut cand aveam tremuraturi doar in maini si acelea au iesit bune dupa spusele medicilor.

La recomandarea neurologului, am facut un EMG (maini si picioare). EMG-ul a iesit normal.
Nu stiu pe unde ar trebui sa ma mai duc sau ce ar mai trebui sa iau in considerare... Daca ma puteti ajuta cu un sfat, va rog tare mult!
3 comentarii
0
12-12-2018, ora 03:17
schio
Nu este medic/terapeut
schio
Buna, ai continuat investigatiile? Cunosc pe cineva cu simptome identice, si sunt interesat de ce ai aflat. Multumesc.
1
27-12-2018, ora 01:26
AiRdr0p
Nu este medic/terapeut
AiRdr0p
Bună! In primul rand, vreau să îți spun sa te.oinistesti pentru că nu ai nimic, Slava Domnului! In al doilea rând, și eu am avut simptomele tale și erau cauzate de stres și de o viață dezordonată. Dar, cel mai mult de stres. De exemplu, când faci o activitate care îți face plăcere, mai ai aceste simptome? Eu nu cred că le mai ai! In al doilea rând, e sigur că nu este nimic grav pentru că a trecut mult timp de la debut și nu ai pățit nimic. Te trezești cu mâinile amorțite noaptea pentru că dormi pe ele, mi s-a întâmplat și mie. Nu ai slăbit la picioare, sau poate ai slăbit, stresul te slăbește, dar niciun om nu are o simetrie perfecta. Am studiat mult acest subiect pentru că și eu aveam aceleași simptome, și de când m-am liniștit, mai am 2-3 fasciculații pe zi, sunt zile in care nu am nimic, de exemplu. Daca te gândești la SLA, la vârsta ta e aproape imposibil, știu doar un caz care sa debuteze la o vârstă atât de fragedă, deci, șansele ca tu sa ai așa ceva ar fi de 2/Populația actuala a globului+populația decedata, deci, enorm de mica. Ai gând la Dumnezeu, roaga-te, liniștește-te și traieste-ti viața! Nu ai nimic! Maxim ai BFS (pe care îl au foarte multi oameni și care nu îi afectează cu nimic) sau Isaac Syndrome, iarăși, o chestie foarte rara și neletala, dar dacă spui că ai picioarele subțiri putem exclude aceasta ipoteza, deoarece se produce o hipertrofie a gambelor (creșterea țesutului muscular la nivelul gambelor). EMG-ul a exclus astfel de cauze! Mulțumește-i lui Dumnezeu și liniștește-te!!!
0
18-07-2022, ora 21:13
stafie cosmin
Nu este medic/terapeut
stafie cosmin
Eu am de 8 ani
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: