Sputa colorata

06-04-2020
Cameliamuntean07
Nu este medic/terapeut
Cameliamuntean07
Tatal meu in varsta de 63 de ani cam de 3-4 luni are o sputa de culoare maronie - rosiatica. Aceasta sputa apare dimineata sau in cazul in care sta mai mult timp in pat. Mentionez faptul ca in anul 2017 a facut un pneumotorax spontan si a fost internat la pneumofiziologie si si-a revenit dupa cateva zile, iar mai apoi si - a facut CT toracic si i s-au vazut 2 bule de aer pe pleura si i s-a spus ca in cazul in care se simte rau sa mearga iar la ei.
A fost si la ORL la un control anul trecut si la diagnostic e trecut ronchopatie. Sdr de apnee in somn.
Cam de o luna si - a facut analizele si i-a iesit streptococ in gat, dupa care a facut tratament cu antibiotice 7 zile, dar fara nici un rezultat, adica sputa e de aceeiasi culoare.
Momentan nu are alte simptome decat aceasta sputa urata, care nu stim exact de unde provine. Va rog sa imi spuneti dumneavoastră cam ce ar fi de facut?
1 comentarii
0
06-04-2020, ora 18:54
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. Pentru. Început. Excludeți tot ce este acru, cu Oțet, lamai, citrice, usturoi, prăjeli, lapte de vaca, dulciuri cu creme.
2 la culcare sa folosească un antiacid de supt.
Și sputa și apneea și restul problemelor din gat. Au ca și cauza. Alimentația incorecta seara care a produs reflux gastro esofagian în somn. Acidul gastric urca sus. Arde tot, irita Faringele, dar poate sa fie aspirat și în traheee
3daca problema e din plămâni.. Deja va fi cazul de pneumoftixio.. Dar acum nu recomand.
Este în categoria Risc mare..
4 schimbați radical alimentația cu 3 mese mici pe zi 80 la suta legume. Multa apa și ceaiuri calde. E unica soluție corecta
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul