Stafilococul auriu, candida genitala

13-07-2010
sandra_alxandra
Nu este medic/terapeut
sandra_alxandra
Buna ziua
Am si eu o problema la care sper sa primesc un raspuns deoarece sunt f ingrijorata
Am facut o analiza de secretie vaginala al carei rezultat indica
- stafilococ auriu
- candida

Candida o am demult, am facut tratament dar se reactiveaza uneori in urma contactului sexual (nu folosesc prezervativ, am acelasi partener de 3 ani de zile) sau de la antibiotice, sau de la stres (in sesiune).
Va rog lamuriti-ma in legatura cu acest stafilococ, cum a ajuns in vagin, care este afectiunea data de prezenta lui acolo care sunt riscurile, se transmite prin contact sexual?

Urmez tratament cu ovule Clotrimazol si antibiotice Zamocin.
Prietenului meu i s-a recomandat crema Canesten

Va multumesc!
3 comentarii
0
13-07-2010, ora 02:38
andrab23fly1
Nu este medic/terapeut
andrab23fly1
O parte din stafilococi se gasesc fara a determina boala, pe piele, tract digestiv, uretra... Cum a ajuns Stafilococul auriu la tine in vagin?-exista mai multe variante- un avort, de obicei cei intraspitalicesti dau infectii foarte serioase.Chiar si la un consult ginecologic se poate sa il contactezi, acele valve metalice, stim noi!!!, dar se poate sa ti-l inoculezi la un contact sexual, exentual daca mai ai si infectii cutanate aproape de zona genitala, furunculi, de exemplu. sau de la partenerul tau. Mai ales pe fondul unei aparari locale slabe- candidoza( de care sincer iti spun, din pacate n-o sa scapi niciodata, asa ca intodeauna sa ai in casa medicatia pt aceasta infectie). Oricum sper ca tratamentul ti s-a dat pe baza unei antibiograme pentru stafilococ. Plus ca nu mi se pare indeajuns doar Clotrimazolul pentru candidoza, dar daca medicul tau asa a decis probabil ca e de-ajuns. In general un tratament ok cuprinde un antifungic local, unul sistemic plus un antiseptic local.
Dupa ce termini tratamentul trebuie sa mai faci o data analiza de secretie vaginala, chiar daca nu mai ai nici un simptom.
Infectia determinata de stafilococ auriu ia manifestari variate- si locale si generale, depinde de agresivitatea acestuia, si de cat de mult progreseaza. Multa sanatate, sa te faci bine :) !
0
13-07-2010, ora 21:30
sandra_alxandra
Nu este medic/terapeut
sandra_alxandra
Nu am facut un avort niciodata, lucrez in spital dar... stafilococul tocmai in vagin? Mentionez ca am facut exudat nazal si nu mi-a aparut nimic.
Imediat dupa control ginecologul mi-a prescris ovule Canesten Gyn pt 3 zile si mi-au disparut imediat secretiile si pruritul, acuma la o satamana dupa canesten, am inceput cu Clotrimazol.

Imi este frica cu acest stafilococ, faptul ca a iesit in secretie inseamna ca am si o infectie acolo produsa de el??? Trece cu Zamocin? Sigur ca voi repeta analiza dupa tratament, dar vreau sa stiu ce anume indica prezenta lui in secretia vaginala, care sunt riscurile.
Va multumesc pt raspuns
0
13-07-2010, ora 21:30
sandra_alxandra
Nu este medic/terapeut
sandra_alxandra
Da, mi s-a facut si antibiograma pt stafilococ.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratamentul candidozei vaginale cu iaurt - funcționează?
  • Candidoza vaginală recurentă - opțiuni de tratament și sfaturi utile
  • O combinație de probiotice ar putea preveni sindromul șocului toxic
  • Peptidele din susan au dovedit că pot combate E. coli și S. aureus
  •