Stare continua de neliniste
Buna ziua, din luna februarie a acestui an am inceput sa am niste stari foarte ciudate, eram agitata pana in stadiul in care simteam ca innebunesc, ca nu imi pot controla emotiile sau trairile, simteam ca se va sfarsi lumea maine iar eu odata cu ea. Am luat niste pastile din plante in perioada aceea, eram destul de stresata, si m am linistit pentru o perioada, insa starile de neliniste tot le aveam dar le tineam sub control.. apoi din luna mai au inceput sa fie mai puternice in sensul ca imi amortesc si mainile si simt cum iau foc cu totul..am vorbit cu un psiholog de cateva ori, mi a zis sa le controlez, incerc cu toate fortele mele insa simt ca innebunesc, ma agit, sunt nelinistita..nu stiu cum sa abordez aceasta problema. Ma trezesc linistita dimineata si pana seara ajung la disperare.
7 comentarii
Buna. Si eu am inceput cu naturiste, Remotiv mai exact, dar dupa cateva saptamani mi-am dat seama ca nu are niciun efect. M-am dus la psihiatru, iau antidepresiv si acum, dupa aproape 2 luni, sunt ok.
Cu trimitere de la medicul de familie mergeti la un psihiatru sa va dea un antidepresiv. Aveti anxietate.
Din pacate jorj, in privinta proceselor noastre mentale, cu cat incercam mai mult sa le controlam, cu atat ajungem mai mult sa ne gandim la ele. E ceea ce se numestee 'procesul ironic in controlul mental' si e un aspect de baza in psihologie, asa ca sunt destul de suprins de faptul ca psihologul ti-a sugerat asa ceva.
Ca fapt divers, acest fenomen a fost descris initial de Dostoievski intr-unul dintre capitolele cartii 'Insemnari de iarna despre impresii de vara'. Pentru cei ce nu-l cunosc, experimentul ursului alb poate fi rezumat pe scurt prin ideea ca atunci cand persoanelor li se cere sa se gandeasca la orice doresc dar nu la un urs alb, majoritatea nu vor reusi sa evite sa se gandeasca la ursul alb in cele 5 minute ale experimentului.
Iti sugerez sa mergi initial la medicul psihiatru iar mai apoi sa incepi psihoterapia, in alta parte decat acolo unde ai incercat prima data
Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
Ca fapt divers, acest fenomen a fost descris initial de Dostoievski intr-unul dintre capitolele cartii 'Insemnari de iarna despre impresii de vara'. Pentru cei ce nu-l cunosc, experimentul ursului alb poate fi rezumat pe scurt prin ideea ca atunci cand persoanelor li se cere sa se gandeasca la orice doresc dar nu la un urs alb, majoritatea nu vor reusi sa evite sa se gandeasca la ursul alb in cele 5 minute ale experimentului.
Iti sugerez sa mergi initial la medicul psihiatru iar mai apoi sa incepi psihoterapia, in alta parte decat acolo unde ai incercat prima data
Dr Rares Ignat
E posibil sa aveti o disfunctie tiroidiana(hipertiroidism), n-ar fi rau sa va vada un endocrinolog.Starile pe care le descrieti se regasesc atat in tulburari pe fond nervos cat si in disfunctii tiroidiene.
Am fost astazi la medicul de familie si i-am explicat problema si mi-a dat ceva pentru somn si mi a zis sa incerc GABA, iar daca nu da rezultate abia apoi sa merg la psihiatru. Nu stiu ce sa fac, va multumesc tuturor pentru sfaturi. Control endocrinologic am facut recent si era totul bine.
Asculta de recomandarea lui jorj si vezi daca se schimba ceva in bine in urmatoarele 2 saptamani. Daca nu, ar fi bine sa-i soliciti o trimitere pt medicul psihiatru.
Dr Rares Ignat
Dr Rares Ignat
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 15stare de agitatie
- 7Imi e cam rau
- 2stresul si conceperea unui copil
- 4Manifestari ciudate: senzatie de nod in gat, durere in piept, atacuri de panica
- 3Tahicardie pe fond de stres si oboseala cronica
- 4Sa fie de la raceala?
- 6Junghirui la inima din cauza stresului
- 6Nevoie ugenta de ajutor: amortela, agitatie, batai ale inmii, greata, lesin
- 6copil agitat si ziua si noaptea
- 11agitatie
- 6Hipertensiune arteriala oscilanta - recomandari
- 1Paranoia ?
- 0Greturi de la stres
- 6care este legatura intre simptomele fizice si o posibila problema hormonala?
- 7Despartire - Crize bipolare mixte (frecvente)
- 33 ani - Tulburari GRAVE de somn.
- 4Anxietate si tulburari de ritm
- 1oare din cauza stresului sau din cauza tigarilor??motiv d ingrijorare...
- 5Depresie, Caldura, Agitatie
- 9Ce sa fie?
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: