Stare continua de neliniste

05-08-2015
jorj_m
Nu este medic/terapeut
jorj_m
Buna ziua, din luna februarie a acestui an am inceput sa am niste stari foarte ciudate, eram agitata pana in stadiul in care simteam ca innebunesc, ca nu imi pot controla emotiile sau trairile, simteam ca se va sfarsi lumea maine iar eu odata cu ea. Am luat niste pastile din plante in perioada aceea, eram destul de stresata, si m am linistit pentru o perioada, insa starile de neliniste tot le aveam dar le tineam sub control.. apoi din luna mai au inceput sa fie mai puternice in sensul ca imi amortesc si mainile si simt cum iau foc cu totul..am vorbit cu un psiholog de cateva ori, mi a zis sa le controlez, incerc cu toate fortele mele insa simt ca innebunesc, ma agit, sunt nelinistita..nu stiu cum sa abordez aceasta problema. Ma trezesc linistita dimineata si pana seara ajung la disperare.
7 comentarii
0
05-08-2015, ora 22:06
1Anca
Nu este medic/terapeut
1Anca
Buna. Si eu am inceput cu naturiste, Remotiv mai exact, dar dupa cateva saptamani mi-am dat seama ca nu are niciun efect. M-am dus la psihiatru, iau antidepresiv si acum, dupa aproape 2 luni, sunt ok.
0
05-08-2015, ora 22:54
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Cu trimitere de la medicul de familie mergeti la un psihiatru sa va dea un antidepresiv. Aveti anxietate.
0
06-08-2015, ora 07:55
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Din pacate jorj, in privinta proceselor noastre mentale, cu cat incercam mai mult sa le controlam, cu atat ajungem mai mult sa ne gandim la ele. E ceea ce se numestee 'procesul ironic in controlul mental' si e un aspect de baza in psihologie, asa ca sunt destul de suprins de faptul ca psihologul ti-a sugerat asa ceva.

Ca fapt divers, acest fenomen a fost descris initial de Dostoievski intr-unul dintre capitolele cartii 'Insemnari de iarna despre impresii de vara'. Pentru cei ce nu-l cunosc, experimentul ursului alb poate fi rezumat pe scurt prin ideea ca atunci cand persoanelor li se cere sa se gandeasca la orice doresc dar nu la un urs alb, majoritatea nu vor reusi sa evite sa se gandeasca la ursul alb in cele 5 minute ale experimentului.

Iti sugerez sa mergi initial la medicul psihiatru iar mai apoi sa incepi psihoterapia, in alta parte decat acolo unde ai incercat prima data

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
0
06-08-2015, ora 11:48
hipoadin
Nu este medic/terapeut
hipoadin
E posibil sa aveti o disfunctie tiroidiana(hipertiroidism), n-ar fi rau sa va vada un endocrinolog.Starile pe care le descrieti se regasesc atat in tulburari pe fond nervos cat si in disfunctii tiroidiene.
0
06-08-2015, ora 19:39
jorj_m
Nu este medic/terapeut
jorj_m
Am fost astazi la medicul de familie si i-am explicat problema si mi-a dat ceva pentru somn si mi a zis sa incerc GABA, iar daca nu da rezultate abia apoi sa merg la psihiatru. Nu stiu ce sa fac, va multumesc tuturor pentru sfaturi. Control endocrinologic am facut recent si era totul bine.
0
07-08-2015, ora 08:14
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Asculta de recomandarea lui jorj si vezi daca se schimba ceva in bine in urmatoarele 2 saptamani. Daca nu, ar fi bine sa-i soliciti o trimitere pt medicul psihiatru.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
0
07-08-2015, ora 08:18
jorj_m
Nu este medic/terapeut
jorj_m
Asa am sa fac, multumesc frumos!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • În ce mod ajută stresul memoria
  • Stresul din timpul sarcinii poate afecta dezvoltarea fătului (studiu)
  • Stresul la locul de muncă
  • Cum se reactivează virusul herpetic în condiții de stres
  • Anxietatea și stresul cronic pot crește riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • Cum gestionăm stresul?
  • Stresul financiar ar putea cauza și durere fizică
  •