Stare de disconfort dupa micul dejun

17-08-2011
VTX
Nu este medic/terapeut
VTX
Buna ziua

De aproximativ un an ma confrunt si eu cu o problema, avand perioade mai mult sau mai putine bune. Problema consta in faptul ca orice as manca dimineata, dupa aproximativ o jumatate de ora sau o ora, incep sa-mi apara stari de disconfort, balonari, diaree. Dupa eliminarea scaunului, nu mai am probleme toata ziua, pot sa mananc sau sa beau orice, doar prima masa din zi imi face probleme. De exemplu daca stau cam 2 ore dupa ce ma trezesc, dupa care mananc nu prea imi mai apar stari de disconfort, dar ideea este ca dimineata imi este cam foame si nu prea pot sta 2 ore pana mananc.
Care ar putea fi cauza ??? Momentan mai beau ceai de menta care imi face cat de cat bine.
PS: Am 22 de ani, 68 kg

Multumesc
8 comentarii
0
17-08-2011, ora 16:33
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
glicemia este ok? ai pe cineva in familie cu diabet?
0
17-08-2011, ora 16:53
VTX
Nu este medic/terapeut
VTX
Sincer nu mi-am verificat niciodata glicemia... nu am pe nimeni in familie cu diabet.
0
18-08-2011, ora 12:53
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
la faze d-astea spui EXACT ce obiceiuri alimentare ai, nu doar ca am luat masa si atat.

Posibil sa fie o intoleranta la vreun aliment. As incepe cu eliminarea prin eliminarea astora care intarzie golirea gastrica, cereale si lapte. Dupa care alte anomalii dietetice care baloneaza si pot provoca indigestie: mazare, fasole, soia si alte leguminoase, alune sau oua.

cauta pe net 'Dependenta alimentara - dr. David Freed', acolo zice exact ce inseamna dieta eliminarii.
0
18-08-2011, ora 17:55
VTX
Nu este medic/terapeut
VTX
Nu am probleme cu un aliment anume, ideea ii ca orice mananc dimineata nu-mi prea cade bine. dupa cum am zis si mai sus dupamasa pot sa mananc orice si ma simt bine.
0
19-08-2011, ora 13:31
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Evident ca diareea sau balonarea apare fiindca in ziua dinainte, ai oferit ceva organismului pe care nu-l poate procesa cum trebuie sau nu il poate tolera.

De pilda lactoza. Unii oameni nu pot absorbi acest glucid fiindca nu au lactaza. Astfel isi face cale pana in colon si hraneste populatia de bacterii si te vei balona sau vei face diaree fiindca intestinul secreta mucus ca sa evacueze cat mai repede ceea ce nu poate absorbi.

Idem Amilopectina C din fasole. Nu poate fi digerata eficient si nu trebuie sa te miri daca te umfli la burta si ai flatulenta.

Sau ma abordase cineva cu intoleranta la fructoza si colon iritabil, caruia dr uitase sa-i spuna ca graul are FRUCTANI, care sunt interzisi in intoleranta la fructoza.

Cauta pe blogul unde e articolul de mai sus si ai sa vezi ca este un dr. William Davis care din start recomanda eliminarea graului cand ai probleme digestive, fiindca este un aliment nociv, iar eliminarea lui ofera cu siguranta o multime de beneficii, mare parte dintre ele pentru tranzitul intestinal si tubul digestiv in general.
0
19-08-2011, ora 15:52
VTX
Nu este medic/terapeut
VTX
Vedeti, la faptul ca ma afecteaza mancarea pe care am consumat-o pe parcursul zilei anterioare nu m-am gandit. Adevaru ii ca aproape zilnic mananc ceva prajit... o sa renunt la prajeli sa vedem.

In urma cu cateva luni am avut fractura de corp mandibular, motiv pentru care eram obligat sa mananc "mai sanatos" in general iaurt si supa pentru o perioada de vreo luna jumate, atunci nu-mi aduc aminte sa fii avut probleme cu stomacul.
0
06-12-2012, ora 13:01
VTX
Nu este medic/terapeut
VTX
A mai trecut un an, si pe la medic tot nu am ajuns. Am avut perioade in care ma simteam mai bine si perioade in care ma simteam mai rau. M-am gandit de multe ori ca ar putea fi si o problema de natura psihologica.. oare ii posibil ?
Momentan am terminat facultatea, si am avut perioade in care am mai lucrat ( diverse domenii, dar care implica si munca fizica... momentan nu lucrez), perioade in care ma simteam mult mai bine, probabil pentru ca nu ma tot gandeam ca urmeaza sa-mi apara starile astea dupa ce mananc.

Deci intrebarile ar fi asa:
1. Ar fi posibil pe baza stresului acumulat, sa fie de natura psihologica chestia asta ? Pana pe la 20 de ani nu am avut deloc probleme cu digestia (acum am 23).
2. Daca da, cum scap ?
3. In cazul in care nu-i de natura psihlogica, ce analize ar trebuii sa-mi fac ? Medicii de familie nu-mi plac, si as prefera sa merg la un medic specialist.

Multumesc
0
23-12-2017, ora 16:49
D-l P.
Nu este medic/terapeut
D-l P.
Buna ziua. As dori sa stiu cum a rezolvat VTX problema dansului. Am aceleasi simtome, ceea ce pot adauga eu sunt operat de colecist de un an. Ceea ce mi se intampla nu se poate asocia cu mancarea. Pot manca numai covrigi (fara zahar, fara sare, cu tarate, numai uscati) dupa ce mananc in zece - 15 min ma deranjez la stomac.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar balonările?
  • Diareea bebelușului
  • Suplimentarea cu enzime digestive în cazul abuzului alimentar
  • Durerea de burtă
  • Topul alimentelor ce produc gaze (balonare)
  • E normal să mă balonez atât de tare indiferent ce și cât mănânc?
  • Balonare imediat după masă - cauze și tratament
  • Topul alimentelor care provoacă balonare
  • Balonarea: alimente de evitat și ce să adaugi în dieta ta
  •