stari anxio depresive asociate cu insomie | Forumul Medical ROmedic

stari anxio depresive asociate cu insomie

30-09-2012
Madalina Alinutza
Nu este medic/terapeut
Madalina Alinutza
Am fost diagnosticata cu stari anxio depresive asociate cu insomie.Dupa luni de tratament cu coaxil ziua si anxiar seara m-am simtit bine.Am renuntat la coaxil-ul de peste zi si pentru ca ma ingrasasem 6 kg.Totul e bine ziua dar cand vine seara imi vin tot felul de ganduri ca iar nu o sa pot dormi, imi bate inima tare, tremur, mi-e frica si atunci i-au anxiar si ma linistesc si adorm 5-6 ore.Oare nu o sa pot renunta la anxiar toata viata?Cum sa fac sa dorm si eu normal fara pastile si fara frica asta ca vine iar seara si iar nu pot adormi.
4 comentarii
0
30-09-2012, ora 13:20
BVeronica
Nu este medic/terapeut
BVeronica
buna draga mea eu sunt veronica am 34 ani si sufar de 10 ani de ;atacuri de panica anxietate depresie si fobie starile mele nu au incetat datorita mediului de viata in care traiesc acum depinde mult cum este starea ta fizica si sufleteasca nu stiu simptomele tale dar la mine sunt asa inprimul rind ma sufocam frica mare de moarte, spasme musculare dureri mari in piept transpiram faceam frisoane stomacul spatele ceafa sunt incordate muschii de la miini ma dureau chiar si maxilarul, capul si el e groasnic eu nu am mers niciodata la un specialist de teama sa nu devin dependenta dar nu mai pot sta si o sa ma duc cel mai rau simptom este durerea din piept de care mie foarte frica rezind tot timpul ca am cevas la inima si eu am insomnii de multa vreme si ma simt obosita la cap simt acea neliniste totala in tot organismul daca vrei mai putem vb sanatate iti doresc si iti spun ca ai facut bn ca ai fost la un specialist astept sa discutam
0
01-10-2012, ora 13:08
CristinaCristea
Identitate neconfirmată
CristinaCristea
Buna, Madalina.

Parerea mea este ca nu va trebui sa iei toata viata medicamente. Sunt multe alte tratamente alternative pentru depresie si simptomele asociate.
Eu iti recomand ca pentru inceput sa continui cu tratamentul medicamentos prescris si-n plus sa incepi sa faci exercitii fizice.
Iti vorbesc in calitate de psiholog dar si de om care s-a confruntat mult timp cu depresia.
Cercetarile facute in acest sens ne arata ca sportul efectuat constant creste nivelul serotoninei din creier. Serotonina este neurotransmitatorul care influenteaza dispozitia, somnul, libidoul, apetitul si alte functii dar si aparitia depresiei.

Practicarea regulata a sportului creste, de asemenea, nivelul endorfinelor - substante chimice din creier cu proprietati de ridicare a starii de spirit.

Studii tot mai multe arata ca exercitiul fizic lupta cu depresia usoara pana la moderata deoarece sportul:

-Te ajuta sa dormi mai bine
- Iti creste sentimentul de stapanire de sine care te ajuta atunci cand simti ca nu ai control asupra propriei vieti;
- Iti da mai multa energie;
- Iti reda stima de sine, avand un rol activ in propria vindecare, recuperare;
- Iti distrage atentia de la ingrijorari inutile si meditare neconstructiva;
- Iti imbunatateste starea fizica si psihica si automat se imbunatateste si starea ta de spirit;
-Te ajuta sa scapi de stres si frustrari si implicit de efectele lor asupra ta;
0
01-10-2012, ora 16:55
Psiholog Psihoterapeut Doina Grasu
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Psihoterapeut Doina Grasu
Draga Madalina Alinutza,

Este bine sa iei in cnsiderare si sfaturile general valabile ce sunt oferite mai sus, insa este nevoie sa tratezi problema de la cauzele sale. Medicatia pe care o urmezi te ajuta, dar nu schimba felul in care gandesti, nu te ajuta sa prvesti lucrurile altfel, astfel incat sa reduci si sa faci sa nu mai apara starile de panica, anxietate si insomniile. Stuu ca nu este usor, insa prin cateva sedinte cu un specialist psihoterapeut ai putea rezolva mare parte din aceste probleme. Cu cat tie iti este frica mai tare ca vine seara si iti apar ingrijorarile, temerile, gandurile, cu atat te indepartezi mai mult de starea de relaxare propice somnului. Ai putea spune: si cum sa nu ma ingrjorez cand nu pot sa adorm? In primul rand ca de adormit, adormi, doar ca nu asa de repede si usor cum ai dori. In al doilea rand, chiar daca este greu sau poate foarte greu, iata ca faci fata. Important este ca sa incepi sa diminuezi un pic cate un pic starile acestea de frica, de ingrijorare. Impreuna cu un specialist poti afla metodele cela mai potrivite pentr tine, pe care le poti aplica si acasa. In felul acesta vei scapa si de medicate.

Cu speranta ca ti-am putut fi de ajutor, iti doresc toate cele bune si multa sanatate!

Cu multa caldura,
Psihoterapeut Doina Grasu.
0
02-10-2012, ora 10:42
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Buna, tocmai frica de insomnie te mentine treaza. Recomand să înveţi metode pentru relaxare, linişte-ţi mintea, caută soluţii pentru probleme şi mai ales păstrează-ţi calmul când mergi la culcare.
Cu cât te enervezi mai mult cu atât vei adormi mai greu. Recomand:
-Relaxare înainte de culcare (training autogen).
-imaginează-ţi lucruri pozitive sau calatoreste cu gandul departe de probleme.
-nu realiza activitati sportive înainte de culcare.
-împacă-te cu trecutul.
-respectă un program regulat pentru culcare şi trezire.
-mănâncă un mar şi evita dulciurile înainte cu 2 ore de culcare.
-dacă renunţi la medicaţie continuă sa urmezi recomandările de mai sus pentru cel puţin 15 zile.
-Dacă nu vei reuşi să aplici totul singură, contactează un psiholog.

Numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul