Stări de rău de la stomac

31-01-2024
Anonima.01
Nu este medic/terapeut
Anonima.01
Bună dimineața! În urma cu aproximativ 2 luni, bunica mea a făcut un avc, ajungând la spital. După externare, i-am administrat medicamentele prescrise de doctor, printre care erau medicamente atât pentru amețeală, cât și pentru stomac (a luat medicamente și pentru ficat pentru că avea foarte multe medicamente, dar pe acelea le-a luat doar 10 zile, la îndrumarea medicului, apoi le-a întrerupt). La spital, a fost descoperită ca având hernie hiatala, iar dinainte știam că are ulcer duodenal, dacă are vreo relevanță pentru cele de mai jos. Așadar, evoluția ei după externare a fost una foarte bună, toate astea până într-o seară, când totul părea bine, a luat medicamentele, ca de obicei, și-a făcut nevoile, iar după, când să se așeze în pat, m-a chemat repede pentru că o luase amețeala destul de tare (simțea că se învârte totul în jur). Am ajutat-o să se întindă puțin și zicea că îi este greu de la stomac și că se simte amețită, fără dureri de cap sau alte tipuri de dureri. Era deja palidă, transpira și îi venea să vomite doar că nu vomita iar stomacul se auzea cum chiorăie, deși mâncase, totuși părea puțin și balonată. Voiam să o duc la spital dar a refuzat de mai multe ori. A fost o perioada când s-a liniștit puțin, aproape că își revenea complet așa că am lăsat-o să doarmă pentru că era obosită și nu prea dormise, timp în care am supravegheat-o că să mă asigur cum este. A dormit foarte puțin pentru că deși era obosită, nu prea reușea să închidă ochii cum trebuie, apoi s-a trezit iar, având un episod asemănător doar că de această dată a reușit să vomite salivă. Spunea că îi e rău tare dar nu o durea nimic, doar că e amețită și că îi vine să vomite, că îi este greu la stomac și vorbea puțin mai greu. După ce s-a mai calmat puțin s-a pus să doarmă dar dormea mai mult iepurește. Am lasat-o să doarmă, iar spre dimineața mi-a spus că nu îi mai este rău, și-a revenit doar că îi este frică să nu i se întâmple la fel când se ridică și părea că vorbește puțin cam greu, dar nu la fel de greu precum în timpul acelor episoade, ea insista că starea de rău provine de la stomac. Mă puteți ajuta, vă rog? Ce credeți că ar putea avea? Și cu ce aș putea să o ajut?
1 comentarii
0
31-01-2024, ora 11:03
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Este important să reții că nu pot oferi un diagnostic sau un tratament medical specific, dar pot oferi câteva sugestii generale bazate pe informațiile pe care le-ai furnizat.

Simptomele descrise, cum ar fi amețeala, greața, dificultățile de vorbire și disconfortul gastric, pot avea mai multe cauze posibile și ar putea fi legate de mai multe condiții, inclusiv efectele secundare ale medicamentelor, problemele gastrointestinale (cum ar fi hernia hiatală și ulcerul duodenal menționate), sau chiar o altă problemă neurologică.

Având în vedere istoricul recent de AVC al bunicii tale, este crucial să fii precaut cu orice simptom nou sau agravat, deoarece acestea ar putea indica o problemă neurologică. De asemenea, interacțiunile dintre multiplele medicamente pe care le ia ar putea contribui la simptomele ei.

Iată câteva sugestii pentru a ajuta:

1. Consultație medicală urgentă: Este important să o convingi pe bunica ta să accepte o evaluare medicală, mai ales dacă simptomele persistă sau se agravează. Dacă refuză să meargă la spital, poate ar putea fi o opțiune să chemi un medic la domiciliu pentru o evaluare inițială.

2. Revizuirea medicației: Având în vedere numărul mare de medicamente pe care le ia, ar fi util să discuți cu medicul ei despre toate medicamentele actuale pentru a evalua dacă unele dintre ele ar putea contribui la simptomele ei și dacă ajustările ar putea fi necesare.

3. Monitorizarea hidratării și a nutriției: Asigură-te că bunica ta rămâne bine hidratată și încearcă să mențină o dietă echilibrată, care să nu agraveze problemele gastrointestinale.

4. Observarea simptomelor: Ține un jurnal al simptomelor bunicii tale, inclusiv când apar, cât timp durează și dacă sunt declanșate sau ameliorate de anumite activități sau alimente. Acest lucru poate fi util pentru medicul ei în evaluarea stării.

5. Suport emoțional: Experiențele recente de sănătate pot fi stresante și înfricoșătoare pentru bunica ta. Oferă-i suport emoțional și asigură-te că știe că ești acolo pentru a o ajuta.

Din nou, este esențial să obții sfatul unui profesionist medical pentru o evaluare adecvată și pentru a determina cel mai bun curs de acțiune.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici