Steptococ Hemolitic de grup B
Buna ziua,
Am cateva intrebari legate de acest streptococ, daca se poate :
- ce este mai exact acest streptococ hemeolitic de grup B ?
- ce este afectat si care sunt cauzele infectarii ?
- daca este transmisibil ?
- cum se trateaza ?
- uramri?
- sfaturi?
Astept cu nerabdare raspunsul dvs. deoarece nu stiu la ce sunt expusa si cat de grav este.
Va multumesc,
Cu stima,
Am cateva intrebari legate de acest streptococ, daca se poate :
- ce este mai exact acest streptococ hemeolitic de grup B ?
- ce este afectat si care sunt cauzele infectarii ?
- daca este transmisibil ?
- cum se trateaza ?
- uramri?
- sfaturi?
Astept cu nerabdare raspunsul dvs. deoarece nu stiu la ce sunt expusa si cat de grav este.
Va multumesc,
Cu stima,
3 comentarii
Buna ziua,
Depinde la ce nivel a fost descoperit acest streptococ grup B. Daca este vorba de exsudat faringian, acesta se poate raporta ca prezent desi e foarte rar implicat in etiologia faringitelor. Streptococii care sunt mai des implicati in faringite sunt cei A, C si G. Rezultatul se interpreteaza in functie de contextul clinic. Daca nu aveti probleme cu gatul il lasati in pace.
Streptococul grup B este cautat de obicei in culturile de la nivelul colului uterin la femeile gravide si nu pentru ca ar determina probleme locale ci pentru faptul ca daca infecteaza fatul la nastere, poate determina probleme grave acestuia.
Foarte rar este implicat in infectiile urinare, fiind depistat in urocultura.
V-am expus aceste variante pentru ca nu ati precizat la ce nivel a fost depistat.
Daca este cazul de tratament, raspunde bine la Penicilina si toate antibioticele inrudite.
Multa sanatate!
Depinde la ce nivel a fost descoperit acest streptococ grup B. Daca este vorba de exsudat faringian, acesta se poate raporta ca prezent desi e foarte rar implicat in etiologia faringitelor. Streptococii care sunt mai des implicati in faringite sunt cei A, C si G. Rezultatul se interpreteaza in functie de contextul clinic. Daca nu aveti probleme cu gatul il lasati in pace.
Streptococul grup B este cautat de obicei in culturile de la nivelul colului uterin la femeile gravide si nu pentru ca ar determina probleme locale ci pentru faptul ca daca infecteaza fatul la nastere, poate determina probleme grave acestuia.
Foarte rar este implicat in infectiile urinare, fiind depistat in urocultura.
V-am expus aceste variante pentru ca nu ati precizat la ce nivel a fost depistat.
Daca este cazul de tratament, raspunde bine la Penicilina si toate antibioticele inrudite.
Multa sanatate!
Buna ziua, in urma unei secretii vaginale facute premergator pt o Fiv, am fost depistata cu streptococ hemolitic de tip B.
Desi am mai facut in ultima perioada(6 luni) aceasta analiza pina acum nu mi s-a depistat acest streptococ.
In schimb(nu stiu daca are legatura) dar acuz de ceva timp dureri articulare genunchi(serviciu la birou de 8 h), aproape tot timpul in curge nasul dar racita nu sunt, mai acuz niste mincarimi anale care se accentueaza cind port tampon zilnic sau la perioada.
As vrea sa stiu de unde ne putem infecta cu acest streptococ, am inteles ca poate exista si in organismul uman dar care sunt cauzele aparitiei sau infectarii cu acest streptococ, ce trebuie evitat. Va multumesc
Desi am mai facut in ultima perioada(6 luni) aceasta analiza pina acum nu mi s-a depistat acest streptococ.
In schimb(nu stiu daca are legatura) dar acuz de ceva timp dureri articulare genunchi(serviciu la birou de 8 h), aproape tot timpul in curge nasul dar racita nu sunt, mai acuz niste mincarimi anale care se accentueaza cind port tampon zilnic sau la perioada.
As vrea sa stiu de unde ne putem infecta cu acest streptococ, am inteles ca poate exista si in organismul uman dar care sunt cauzele aparitiei sau infectarii cu acest streptococ, ce trebuie evitat. Va multumesc
Buna ziua, sunt insarcinata in 37 saptamani iar la ultimele analize de urina mi-a iesit prezent
100000 UFC STREPTOCOC HEMOLITIC DE GRUP B / ml URINA
SENSIBIL: Amoxicilina / Acid clavulanic
Ceftriaxon
Cefuroxim
Claritromicina
Clindamicin
Ofloxacin
Penicilina
REZISTENT:Cloramfenic; Doxiciclina.
Inca nu mi-au iesit analizele si din col. Ce simptom ar trebui sa am pt ca nu simt mai nimic diferit, nimic diferit fat ade discomfortul ultimelor zile dinaintea nasterii.
Cat de rava este infectia, eu voi naste prin cezariana,
Multumesc
100000 UFC STREPTOCOC HEMOLITIC DE GRUP B / ml URINA
SENSIBIL: Amoxicilina / Acid clavulanic
Ceftriaxon
Cefuroxim
Claritromicina
Clindamicin
Ofloxacin
Penicilina
REZISTENT:Cloramfenic; Doxiciclina.
Inca nu mi-au iesit analizele si din col. Ce simptom ar trebui sa am pt ca nu simt mai nimic diferit, nimic diferit fat ade discomfortul ultimelor zile dinaintea nasterii.
Cat de rava este infectia, eu voi naste prin cezariana,
Multumesc
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 0Ac celule gastrice
- 4Analize medicale usor crescute
- 2Hemoleucograma proasta după transfuzie sânge și plasma
- 2Fier cu valoare de 27, 45 umo/l, iar limitele intre 5, 4 și 18, 6, fetita de 10 ani
- 1Igm crescut
- 0Rezultate analize
- 1Analize medicale
- 1VSH și PCR marit
- 1Rezultate biopsii endoscopie si colonoscopie
- 1interstitiu pulmonar accentuat bilateral?